Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím všechny, pořídil jsem si Octavii III Combi, 2.0 TSI, 4x4, DSG, r.v. 2020, najeto 67000km. Během jízdy, když jedu rychlostí cca 100 km/h a mám nohu na plynu, tak je vše ok, ale jakmile sundám nohu z plynu, tedy brzdim motorem, tak slyším od podvozku, pravděpodobně že zadní nápravy, takové hučení/houkání. Při nižší nebo vyšší rychlosti to není tak slyšet. Je zajímavé, že je to slyšet pouze při deceleraci. Při jízdě na neutrál nepozoruji žádnou změnu.Kontroloval jsem hladinu v Haldexu a zároveň v rozvodvce v Haldexu - vše v pořádku, olej je čistý. Dle servisní historie, měl být olej v Haldex spojce měněn před 20000 Km. Vzhledem k tomu, že se to projevuje jenom při deceleraci, tak vylučuji ložiska v kolech a nebo problém s pneumatikami - v současné době mám zimní pneu, avšak zítra budu přezouvat na nové letní. Má prosím někdo nějaký tip, kde by mohl být problém? Samozřejmě se nejvíce bojím aby nebyl problém v Haldexu a nebo v převodovce, ale vzhledem k nízkému počtu najetých kilometrů, doufám, že to tak nebude. Děkuji za odpovědi.

Vloženo

Tak jenom dávám na vědomí, že jsem tedy v minulém týdnu vyměnil letní pneu a zároveň jsem vyměnil zadní kotouče a destičky (vše originál škoda díly)  - kotouče byly hodně orezlé (auto asi několik měsíců stalo v bazaru než jsem si ho koupil - minimálně od dubna roku 2024). A všechny výše popisované problém zmizely 🙂

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Mám totožný problém. Octavia 3 4x4 2.0.TDI. Při sundání nohy z plynu při rychlosti 80 km se ozývá hučení, jakoby od zadní nápravy. Při nižší ani vyšší rychlosti se to neděje. Ložiska v haldexu a ložiska kol byla vyměněna, ale hučení přetrvává. Popravdě moc nevím co s tím dál.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...