Přejít na obsah

Hučení podvozku při deceleraci


Herman

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, pořídil jsem si Octavii III Combi, 2.0 TSI, 4x4, DSG, r.v. 2020, najeto 67000km. Během jízdy, když jedu rychlostí cca 100 km/h a mám nohu na plynu, tak je vše ok, ale jakmile sundám nohu z plynu, tedy brzdim motorem, tak slyším od podvozku, pravděpodobně že zadní nápravy, takové hučení/houkání. Při nižší nebo vyšší rychlosti to není tak slyšet. Je zajímavé, že je to slyšet pouze při deceleraci. Při jízdě na neutrál nepozoruji žádnou změnu.Kontroloval jsem hladinu v Haldexu a zároveň v rozvodvce v Haldexu - vše v pořádku, olej je čistý. Dle servisní historie, měl být olej v Haldex spojce měněn před 20000 Km. Vzhledem k tomu, že se to projevuje jenom při deceleraci, tak vylučuji ložiska v kolech a nebo problém s pneumatikami - v současné době mám zimní pneu, avšak zítra budu přezouvat na nové letní. Má prosím někdo nějaký tip, kde by mohl být problém? Samozřejmě se nejvíce bojím aby nebyl problém v Haldexu a nebo v převodovce, ale vzhledem k nízkému počtu najetých kilometrů, doufám, že to tak nebude. Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jenom dávám na vědomí, že jsem tedy v minulém týdnu vyměnil letní pneu a zároveň jsem vyměnil zadní kotouče a destičky (vše originál škoda díly)  - kotouče byly hodně orezlé (auto asi několik měsíců stalo v bazaru než jsem si ho koupil - minimálně od dubna roku 2024). A všechny výše popisované problém zmizely 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...