Přejít na obsah

Fabia 1 combi 1,9TDi startování bez prodlevy žhavení.


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

Mám dotaz, ale možných příčin bude určitě mnoho.

V průběhu denního používání auta ho nastartuju cca 4x. První startování většinou na drc, ale druhé už se jen roztočí motor a nic. Můžu nechat točit i 10sek. Bez výsledku. Vypozoroval sem ale, že pokud neudělám prodlevu v pozici klíčku na žhavení, ale rovnou otočím klíček z nulové polohy do startovací polohy tak auto vždy nastartuje. A vypozoroval sem to i automechanika, který moje auto startoval z nulové polohy rovnou na startování bez jakékoli prodlevy žhavení.  Takže bych nečekal že by to mělo něčemu ubližovat, přesto by mě příčina zajímala. Baterie je nová.

 

Děkuji z jakékoli názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta kontrolka žhavení na budících je pouze psychologická.  Neříká nic o tom, jestli jde ve skutečnosti proud do žhavících svíček.  Pokud je venku cca 15°C a víc, tak se do žhavících svíček vůbec proud nepouští.  Pokud je trochu chladněji, tak se do žhavících svíček pouští proud až po nastartování motoru (tzv. dožhavení).  Musí být fakt zima, aby se do žhavících svíček pouštěl proud ještě před startováním. Naopak pokud je motor úplně vymrzlej, tak kontrolka žhavení po 20s zhasne, ale proud do žhavících svíček se pouští ještě chvíli potom, i když nenastartuji.  Mám to vysledované, protože jsem si do auta doplnil opravdovou kontrolku žhavení napojenou přímo na žhavící svíčky.

 

Ten problém, co popisuješ, podle mě vůbec nesouvisí se žhavením.  Závady na ŘJ motoru jsi kontroloval přes diagnostiku?

Editováno: , autor: shrek_85
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...