Přejít na obsah

Problém s DSG


McMajkl

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

mám dotaz ohledně DSG DQ250. Občas mám problém, že jen co se dotknu brzdy, na displeji to skočí z 6 přímo na 4. Převodovka přeřadí normálně na 5 a hned potom naváže 4. Motor nejde extra do otáček ,max třeba 2500. Pokud jedu třeba 115 a více, při dotknutí brzdy to skočí jen na 5. Když vypnu a zapnu motor, je všechno v normálu a převodovka podřadí až při určitých otáčkách jako vždy a pak je třeba týden, 14 dní klid.

 

Vím, že je normální, že auto podřadí dříve třeba při brzdění z kopce, ale toto není ten problém, dělá to normálně na rovině. Jinak převodovka řadí jak má, necuká nic, problém je jen při podřazování a když auto zpomaluje bez použití brzdy, tak i v tomto případě podřazuje normálně. Před pár měsíci mi dělali diagnostiku DSG a žádný problém. Nemá někdo podobné zkušenosti nebo neví, čím by to mohlo být? Je to třeba na výměnu mechatroniky nebo to není až takový problém? Zkoušel jsem hledat všude možně, ale přesně o tomhle problému jsem se nikde nedočetl. Jinak ještě dodám že mám motor 2.0 TDI, najeto 275 000 a olej v převodovce byl pravidelně max po 60k měněný. 

 

Díky za reakce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...