Přejít na obsah

manžeta na poloose


paranmax

Doporučené příspěvky

Ahoj, v pátek mě jeden garáž mistr měnil přední pružiny. Dnes jsem zjistil, že při tom poškodil vnější manžetu. Nevím jak,je tam dírka jak od jehly hned vedle velké stahovačky. Opravu provede, ale teď s tím musím odjet dovolenou (cca 1500km) druhé auto není k dispozici. Odmastil a omotal jsem to páskou. Dá to ty km i kdyby to začalo zase téct?(zatím to drží, ale zkoušel jsem jen 20km)  I za cenu, že se bude muset potom vyměnit i kloub a ne jen manžetu? Jde mi o to, aby se to nerozpadlo, nebo nekouslo. Křupání při plném rejdu asi přežiji.

Editováno: , autor: paranmax
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, koukám, asi málokdo se chce zaručit za něco co sám nezkusil a co jde tak nějak proti řemeslu. Pořád platí že vadnou manžetu je nejlepší co nejdříve vyměnit, o tom nechci diskutovat, to platí.

ALE, pokud to prostě nejde jinak a v manžetě je jen malá dírka a to ještě vedle spony, koupil bych elektrikářskou izolačku na cestu, vzal sebou hadr na otření a jel bych. Možná ještě pytlík s mazivem a injekční stříkačku ale myslím že nakonec nebude potřeba. Manžeta je na místě, stále drží, dírka je malá, to je dobrý začátek. 

Sám jsem viděl pár starších aut co jezdily s poškozenou manžetou a majitelé o tom nevěděli (včetně mě). A celkem překvapení co kloub vydržel. Omotal bych šikovně izolačkou, těsně vedle spony je možná ještě materiál ložiska na který se páska utáhne, a jel bych v klidu. Já myslím že to vydrží, nerad bych se mýlil. Pokud bude potřeba omotávku bych zopakoval ale nejdříve po dojezdu na místo.  

Sám mám zkušenost s nekvalitní (ale nově koupenou) padající manžetou z velkého průměru na starém autě. Co sem se s ní napeklil a pořád padala až jsem zjistil že je to šmejd a nahradil ji jinou a OK.  Ani nebudu radši psát jak dlouho tahle anabáze poznání trvala, co si ten kloub užil. A nebylo ho potřeba měnit, sám bych tomu nevěřil. 

Tak hlavně dojeďte v pořádku a dovču si užijte. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...