KubaMaly Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Zdravím, stala se mi nepříjemnost, kdy mi technik špatně nasadil těsnění palivového filtru, ten začal téct a kapalo to docela slušně. Tou samou dobou mi začal pískat řemen alternátoru. Nechal jsem filtr přetěsnit, ten je v pořádku, ale cestou ze servisu se mi přerval řemen alternátoru. Moje otázka je - měnit komplet rozvody nebo stačí drážkový řemen alternátoru/napínací kladka? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Jestli je namočený rozvodový řemen tak určitě vyměnit. Jestli ne, tak není důvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KubaMaly Vloženo 2. Září Autor Sdílet Vloženo 2. Září To právě nevím, ideálně tedy sehnat někoho, kdo mi to odstrojí a zjistí stav. Rozvodový řemen by ale měl být dost krytý od řemene alternátoru, doufám tedy, že ten je v pořádku. Spíš jsem chtěl zjistit, jestli neměl někdo podobný problém a jestli byl rozvodový řemen suchý nebo ne. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září (editace) Posuzuj svoje auto a ne někoho jinýho. Tohle se nedá porovnávat. Někam do dílny, oddeklovat rozvody a zkontrolovat. Šance potřísnění je malé, ale je. Editováno: 2. Září, autor: lucky.jack 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září DePokud tekla nafta z venku po motorů na altíkovej řemen, tak by se do motoru na rozvody dostat neměla. To by i při dešti a v zimě lítal do rozvodů bordel 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nostromo23 Vloženo 2. Září Sdílet Vloženo 2. Září Zdravím, pokud se vám přerval řemen alternátoru, je důležité vyměnit ho co nejdříve, aby nedošlo k dalším problémům s dobíjením baterie a chodem motoru. Pokud řemen pískal už předtím, může to znamenat, že napínací kladka je opotřebovaná nebo že řemen nebyl správně napnutý, takže je dobré zvážit i její výměnu. Co se týče rozvodů, pokud nebyly v plánu na výměnu a nejsou opotřebované, není nutné je měnit současně s řemenem alternátoru. Stačí tedy vyměnit drážkový řemen a případně napínací kladku, pokud vykazuje známky opotřebení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.