Přejít na obsah

1.6TDI CAYB chyba turba P2564


Sajmon_cz

Doporučené příspěvky

Ahojte, Rapid 1.6TDI CAYB rv.2015, auto má najeto 250tkm, měněné turbo od Nissens cca před rokem a půl. Cca měsíc zpátky začalo auto padat do nouze hned po startu (blikání žhavení, kontrolka motoru, omezený výkon). V servisu zjistili, že jde o P2564 a nejspíše o chybu snímání polohy motorku obtokového ventilu. Mechanik chybu smazal, že počkáme jestli se to zase objeví. A hned druhý den se objevila ta samá chyba. Vzhledem k tomu, že ten díl je v záruce vezli jsme auto na reklamaci do servisu, kde prováděli výměnu. Pán auto převzal, že se na to podívá.

 

Po týdnu a půl píše odpověď:

"Je to divné protože to je závada která se ukázala v otáčkách motoru. Což je vyply motor a s mechanickou závadu tudíž turba je v pořádku.  Měřil jsem podtlak zkoušel zda není někde nějaký únik. Ventil funguje. Teď otázka zda tam není nějaká softwarová vada. Tak se podívám zda neudava něco škodovka.  Nějaké hlášení. Ale turbo můžeme vyloučit ještě možnost je že dává do zkratu egr. To už kolega jednou řešil mi říkal."

 

Nejde mi do hlavy, když vyskočí chyba, která souvisí s turbem, jak by to mohlo mít spojitost s EGR? A to tak, že to řídící jednotka neidentifikuje. Při zapnutí zapalování, neprovádí řídící jednotka "ošahání" si koncových poloh regulačních prvků jako je třeba obtokový ventil na turbu? Tedy z pohledu mechaniky turbo může být OK, ale při kontrole po zapnutí zapalování zjistí, že snímač polohy ukazuje blbiny a vyhodí chybu ještě před startem?

 

Mám trochu obavy, že pán se snaží s náma vykývat a uhrát to na nějakou jinou závadu a vyhnout se tak reklamaci. Nebo jsem jen paranoidní?

 

Díky předem za názory a rady.

 

Šimon

 

image.thumb.png.984772b7b72cea1dc1455e7d5680bc26.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...