Publikováno Říjen 21, 2024Říj 21 Zdravím, na O4 RS (ročník 2023) som si všimol malú prasklinu na pravom svetlomete, po otvorení kapoty ma však stav úplne šokoval, oba svetlomety sú v hornej plastovej časti kompletne prasknuté, tak ako je vidno na priložených foto. Stretol sa niekto z Vás s niečím podobným? Prípadne vedeli by ste to niekto skontrolovať, či sa Vám nezačína diať niečo podobné? Ja som tiež do teraz o tom vôbec netušil, až kým sa prasklina nezačala šíriť do prednej časti svetlometu.
Říjen 21, 2024Říj 21 našťastie nemám osobnú skúsenosť (ráno pojdem skontrolovať ), ale popraskané matrixy z vrchnej strany riešil iMe1980 vo svojom vlákne. Strana 33. Skús sa tam pohrabať, nepamätám, či sa dopátrali aj príčiny, čo to spôsobilo.
Říjen 22, 2024Říj 22 Určitě výrobní vada světlometů = řešení na záruku Většinou praskají světlomety na vozidlech vybaveny ostřikovači světlometů. Zdá se, že kapalina(nebo alespoň některé druhy)má negativní vliv na životnost plexi v místech kde se dlouhodobě zadržuje (okraje světlometů a horní část pod kapotou v místě těsnění)
Říjen 22, 2024Říj 22 Autor Ďakujem za odkaz na vlákno, bude to pravdepodobne ten istý problém ako mal iMe1980, popis sedí. Komunikoval som už aj so servisom, vedia o tomto probléme a bude sa to riešiť výmenou na záruku. Čo sa týka kvapaliny do ostrekovačov na toto som si dával špeciálne pozor a kupoval vždy takú, ktorá mala v popise, že je vhodná na polykarbonátové materiály.
Prosinec 9, 2024Pro 9 Zrovna jsem chtěl psát, ať při výměně zkontrolují i dorazy kapoty, ale koukám, že už to psal ime v jeho vlákně . Takhle světlo nepraskne jen z vody do ostřikovačů. Tohle je mechanické poškození a na 99% to rozbila kapota, která do toho mlátí při jízdě
Prosinec 31, 2024Pro 31 Ahoj, mám taktéž O4 RS (ročník 2023) a začal jsem před měsícem řešit mlžení pravého světlometu... Různé varianty vysušení atd... A dnes jsem náhodně našel toto vlákno na fóru a hned jsem se šel podívat a k mému velkému překvapení mám také shora několikrát prasklý světlomet 🙂 to jsem teda nečekal... asi opravdu nějaká konstrukční nedokonalost (mezi světlometem a kapotou) každopádně dííky za upozornění, hned jdu řešit reklamaci snad nebude problém..
Prosinec 31, 2024Pro 31 Zatím tedy samé modely s ostřikovači světel nebo řešil někdo problém u vozidla bez ostřikovačů?
Únor 14Úno 14 Světlomety se vyrábí v Polsku. Asi horkou jehlou, protože praskají nejen u vašich Octavií ale i u Karoqů. Takže nutno si připlatit za pětiletou záruku a jezdit....a reklamovat.
Únor 14Úno 14 Jenže u Karoqů a Octavií IV je problém úplně rozlišnej. U Karoqů byl výrobní problém, ale u octavií je problém v tom, že kapota sedí moc nízko na světlech a proto praskají. Proto se mění poškozené světlo, těsnění na kapotě a seřizuje se kapota. Upraveno Únor 14Úno 14 od lucky.jack
Únor 14Úno 14 Světla na O4 se vyrábějí v Marelli Automotive Lighting Jihlava, pokud se nepletu. Mimochodem, je jedno, jestli se vyrábějí v ČR, PL, Rumunsku nebo Číně, jde především o to, co si autmobilka objednala, schválila a pak na samotné značce výrobce dílů. (výrobní a kvalitativní standardy) Spousta dílů se vyrábí u více výrobců v různých destinacích. U světel to není tak běžné kvůli drahým formám a specifickým výrobním linkám.
Duben 3Dub 3 Ahojte, len sa pripajam k tejto teme. Druha sada matrixov na mr23 a svetlomet na vodicovej strane je zas prasknuty. Nastala tam vsak evidentne nejaka uprava materialu, lebo prasklina ide nie po vrchu, ale od kraja vyliatku. Pridavam foto.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.