Přejít na obsah

Nefunkčný dažďový senzor po retrofite

matomm4

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Škoda Octavia 3 2014 a nedávno som vymenil pôvodný senzor vlhkosti za dažďový senzor + senzor zotmenia s číslom 5Q0 955 547, taktiež som pridal prepínač svetiel s polohou AUTO a natiahol kábel zo spínača svetiel do BCM. Problém je, že dažďový senzor stále funguje v manuálnom cyklickom režime. Po nakódovaní mi v menu pribudla možnosť zapnutia automatického stierania okien za dažďa ale nič sa nedeje, stierače stále fungujú v manuálnom cyklickom režime. Taktiež ak v menu aktivujem možnosť automatického zapnutia svetiel pri daždi, tak sa nič nedeje, svetlá stále zostanú v dennom režime. Coming Home/ Leaving home funguje správne, taktiež aj prepínanie svetiel za súmraku, len dažďový senzor nie. 

V kódovaní som urobil tieto zmeny:

Coding RLHS:
Byte 0, Bit 1: Rain light fuction active -zapnuté
Byte 0, bit 2: Rain closing active - zapnuté
Byte 0, bit 3-5: 00 light activation threshold normal
Byte 0, bit 6-7: 00 rain sensor function active [standard]
Finálne kódovanie RLHS sezora je: 02805D.

Coding in BCM 5Q0-937-086-P:
Byte 6, Bit 0-1:Light sensor (RP-8N4) installed
Byte 7, Bit 5: Light switch with assistance driving light (ADL) installed - zapnuté
Finálne kódovanie BCM: 0C000846424702FB47E04000001407080000000000000000000000000000

Za každú radu alebo nápad ktorý mi pomôže s riešením tohto problému budem vďačný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna tema o dazdovom uz tu je, zbytocne dalsia

Mam poruke iba kodovanie na F3:

Modul 09 – Central Electronics - Coding 07 – Long Coding Calculator

Byte 6 – Bit 0-1 zvoliť 02 Light sensor installed [PR-8K9+8N6]

Byte 13 – Bit 5 – zaškrtnúť (z 0 na 1) - (potvrdiť uloženie)

Coding – zvoliť RLHS z menu

Long Coding Calculator

Byte 0 – Bit 1 Rain Light Function active zrušiť zaškrtnutie (z 1 na 0) - Byte 1-2 – Bit 0-15 zvoliť 185E Model: Skoda Fabia (NJ) / Skoda Rapid (NH)

Adaptations 10

Windshield wiper - Regensensor aktivieren zmeniť na activated

Assistance light functions-Assistance_lighting_sensitivity_adjustable zmeniť na present

To bolo z vymeny svetelneho (+vlhkost) za svetelny+dazdovy (+vlhkost) 

Odkaz ke komentáři

Ahoj, ak je to možné preložiť do správnej témy, budem len rád.

V danej téme som nenašiel riešenie na môj problém, tak som sa rozhodol stiahnuť výpis z adaptácii z kamarátovho auta, ktorý má dažďový senzor fabricky namontovaný, s tým rozdielom že jeho riadiaca jednotka je 5Q0-937-086-AK.

Hľadal som parameter Windshield wiper - Regensensor aktivieren, ktorý mám nastavený na deactivating (V adaptáciach možnosť nastavenia na not deactivating - po prepnutí dažďový senzor stále nefunguje), zaujímavé ale je, že známeho auto to má tiež nastavené na deactivating - a tam ten senzor funguje správne. 

Parameter Assistance light functions nastavený na active, ale žiadnu zmenu vo funkčnosti nebadám.

Nejaké nápady prečo to stále nefunguje? 

Odkaz ke komentáři

mam 2 vypisy z jednotky 084 AJ, nejaky z 086 AG a vsetky 3 maju IDE01268-ENG115771-Windshield wiper-Regensensor aktivieren,Deactivating

moja povodna BCM 086 BG ma tiez ENG141682-ENG115771-Front_wiper-Regensensor aktivieren,Deactivating

vypni/skontroluj v kodovani senzora byte 0 bit 1 - na F3 to muselo byt prazdne

Sn%C3%ADmka-obrazovky-467.png

este mam vypis jednej 086AE s dazdovym, kde je vo vypise aj kodovanie

Rain Light Recognition Sensor: 
   Subsystem 2 - Part No SW: 5Q0 955 547 A    HW: 5Q0 955 547 A  Labels: 5Q0-955-547.CLB
   Component: RLHS  037 0059 
   Serial number: S4Y15M02D24H04M50S36
   Coding: 07805D

tak skus priamo v kodovani senzora nastavit 07805D namiesto 02805D co mas teraz. sedi dokonca aj cislo senzora

Odkaz ke komentáři

Vykonal som, ale nezobralo mi to kódovanie z dôvodu: Coding rejected, error 31: Request out of range. 

Následne som zmenil byte 0 bit 3-5 light activation threshold normal na light activation threshold +40%, vtedy to kódovanie zobralo, ale efekt stále ten istý - stierače idú v cyklickom režime

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...