Přejít na obsah

Problém s ESP/Sacím sytémem

jendo158

Doporučené příspěvky

Zdravim kluci,
už nějakou dobu mi za jízdy vyskočí kontrolka ESP na mé O2FL 1.2TSI. Na dálnici/okreskách je to v pohodě, ale zpravidla v kolonách, nebo za volnoběhu se hned ozve. Po tom co se rozsvítí mám snížený výkon, což dokáže být hodně omezující, ale po restartu motoru to zase zmizne, takže jsem si zvyknul restartovat motor i za jízdy :D Za volnoběhu je cítit mírné vibrace a když se naopak potřebuji někde rychleji odpichnout (když samozřejmě nesvítí ESP a odpichnout to vůbec jde), tak výkon dokáže vypadávat a autem to trhá. Celý čas samozřejmě jezdím s rozsvíceným žlutým motorem.

V každém případě, byl jsem s tím na diagnostice, kde ukazuje "Průtok vzduchu příliš malý". Do detailů už moc expert nejsem, ale servisák se koukal na hodnoty těch tlaků a viděl, že jsou nižší, než by být měli. Nejdřív jsem myslel, že to budou svíčky, takže jsem je vyměnil, ale problém to nevyřešilo. Vzduchový filtr je taky nový a v trubce sání není žádná překážka. Ještě mi napadá škrtící klapka? Nechci se ale do toho zbytečně pouštět, tak jsem se s vámi chtěl nejdříve poradit, co si myslíte? Nějaké zkušenosti?
Díky moc.

IMG_0983.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Tak opět zdravím,

Problém se mi povedlo vyřešit, tak vám tady nechávám řešení, třeba se to někomu bude hodit.

Problémem nakonec byla škrtící klapka, případně snímač plnícího tlaku vzduchu. Bylo to potřeba rozebrat a očistit čističem na škrtící klapku, co stojí tak kolem 100 korun, takže fakt nic strašného. Dlouho se mi nedařilo najít přesný návod na demontáž ŠK, ale nakonec jsem našel celou dílenskou příručku na 1.2TSI, tak ty tři strany ohledně ŠK sem přikládám. V procesu jsem očistil i už zmiňovaný snímač, takže nevím přesně, jestli byla chyba v něm, nebo v ŠK, ale doporučuji to udělat najednou, čištění čidla zabralo pár vteřin.
Přeji hodně zdaru.

ŠK před:

Škrtící klapka před

ŠK po:

Škrtící klapka po

Dílenská příručka:

Skjermbilde2024-11-14kl.4_18_28pm.thumb.png.51e63e21d9c2a4e7136b1c5dc0320dba.pngSkjermbilde2024-11-14kl.4_18_42pm.thumb.png.ef37aa3bfddce8b4946fc45936e1585f.pngSkjermbilde2024-11-14kl.4_18_59pm.thumb.png.20d6182a22b7196a166755eba9f17b46.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...