MarekOct2 Vloženo 18. Listopad 2024 Vloženo 18. Listopad 2024 Dobrý den, mám vylítanou oktávku 1.9 TDI PD, ale 390 000 km, a posledních 14 dní vydává divné zvuky (video níže), ale pouze nad 80km/h (tedy pouze prakticky na 4 a 5), jedině v záběru pod plynem (na volnoběh nebo neutrál nic), a mírně silněji při pravotočivé zatáčce. Auto nevibruje, nechvěje se, žádný jiný projev, jen takový "rurururu" zvuk od motoru nebo kol. Není to nic strašně hlasitého, ale člověk pozná, že je to cizí zvuk. Objevilo se to hned druhý den poté, co jsem přehazoval kola na zimní, auto na heveru, kola "svěšená" (nevím, jaké použít správné slovo). Těžko to bude tou výměnou / jinými koly, když to dělá jen v plném záběru, ale spíš jestli se nemohlo "něco" pohnout s poloosami, klouby, ... Přikládám video: https://photos.app.goo.gl/hDg7QMUBhWcCCxYa8 ... je potřeba ohulit hlasitost, pak je tam vedle zvuku motoru znát takový "rurururu" zvuk, pomalu jako kdyby spíš jen drnčel ten držák s telefonem, ale ne, jde to od motoru. Nejvýraznější je to od 20. sekundy. Když zvuk zmizí, tak jsem sundal nohu z plynu. Poznáte někdo i z tohodle mizerného popisu, o co by mohlo jít? Citovat
Puki2312 Vloženo 13. Března Vloženo 13. Března Vyřešil? Za mě pokud vyřešil byl to asi vnitřní kloub kinetak že? Citovat
VeteranChild Vloženo 13. Března Vloženo 13. Března @Puki2312 Co mají být ty příspěvky jen s otazníky v několika tématech? Buď se ptej k věci celou větou nebo vůbec. Ty "polopříspěvky" mažu. Citovat
KryštofOII Vloženo 30. Května Vloženo 30. Května @MarekOct2 Zdravím, vyřešil jste tento problém? Mě toto auto dělá již delší dobu a v servisech nebyly schopni zjistit co to je. Zkoušeli vyměnit všechno možné, včetně převodovky, ale problém stále přetrvává Citovat
MarekOct2 Vloženo včera v 08:22 Autor Vloženo včera v 08:22 @KryštofOII Sákra, fórum neposílá na email notifikace o reakcích? Vůbec jsem si nevšiml. Táákže - vyřešil! Byla to prasklá gumová manžeta na levém kole, cca po 1/3 obvodu jednoho toho "vroubku". Takže v mém případě žádná velká mechanická závada, jen při vyšších rychlostech kvedlající guma vydávající divný zvuk. Když jsem to původně popisoval mechanikovi, tak ten okamžitě usuzoval na povolené šrouby u kola, tak jsem si pak doma auto zvedl, a sundal kolo, a koukám, prasklá manžeta ... Zvuk homokineťáku už bohužel také znám, a to je doslova křupání, takže jsem tušil, že tohle je něco jiného. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.