Pavel001 Vloženo 14. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 Zdravím, mám asi dost zelenáčský dotaz ohledně automatické DSG převodovky v Octavii 4. Nikde jsem o tom nenašel ani zmínku, takže je to asi ok, ale pro jistotu: Běží motor, zařídím P a pustím brzdu. Vadí to něčemu? Co když navíc při zařazeném P sešlápnu plyn? Má na to vliv zajištěná parkovací (ruční) brzda? Díky a prosím o shovívavost, jestli se ptám na úplnou samozřejmost, ale nikde jsem o tom nic nenašel a automat mám poprvé. Nerad bych ho hned zničil. Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DoubleG Vloženo 14. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 Parkovaciu pozíciu P ber ako neutrál pri manuály. Spojky sa rozopnu, ostane zaistený len zaisťovací kolík proti pohybu. Kľudne to môžeš aj vytočiť, nič sa tomu nestane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel001 Vloženo 14. Prosinec 2024 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 Díky, říkal jsem si, že by to asi bylo někde zmíněno, kdyby to něčím hrozilo. Takže P je vlastně N + blokace kol? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
denial Vloženo 14. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 2 hours ago, Pavel001 said: Běží motor, zařídím P a pustím brzdu. Vadí to něčemu? ak si v prudkom kopci, tak to vadi tomu koliku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 14. Prosinec 2024 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 @denial na takovém malém kolíku (nebo zubu) potom "visí" celé auto v kopci. Ještě, že existuje automatická parkovací brzda nebo auto-hold. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel001 Vloženo 14. Prosinec 2024 Autor Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2024 Že nemám spoléhat na P v kopci, jsem píšou snad v každém článku na téma "co nedělat s automatem". Mě spíš napadlo, jestli se při zařazeném P nemůže třeba přetahovat motor s tím kolíkem, nebo tak něco. Ale jestli se to chová jako neutrál plus zablokováná kola, tak je to asi zbytečná obava. Diky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostak475 Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února Když máš P a otevřeš dveře tak se ti automaticky auto zabrzdí i ruční brzdou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.