Přejít na obsah

Jak demontovat dekl boxíku nad baterií?

Tom brava

Doporučené příspěvky

20240523_102140.png.08c80e23efc2e3e6ee2a06fb6ef4aae3.png

Znáte prosím někdo postup demontáže deklíku rozvodnice s megapojistkami nad autobaterií, abych se dostal ke šroubu (matici) fixující dno tohoto boxu k plus kontaktu aku (o tom "ukrytém" šroubu v boxu na plus kontakt vím z jednoho amatérského videa) a tím ho celý uvolnil od aku? Cílem je získat přístup k č.dílu/ověřit typ baterie/kapacitu/přítomnost popř. stav mag. oka aku. A taky bych si rád preventivně natrénoval kontrolní přístup do předmětné svorkovnice..... kdysi dávno na Fabii 1 mě hodně potrápilo jiskření nedotaženého kontaktu v tomto boxíku.

Když mačkám současně 2 klipy deklíku tj. na fotce vzadu jeden v pravém rohu a druhý zhruba uprostřed zadní hrany deklíku, tak to evid. funguje=v těchto bodech se nechá deklík nadzvednou, ale tím končím....stále jej něco drží na přední (bližší) hraně.... tipoval bych pacičky?) mate mě že ho nejde z nich vysunout, protože v místě kde vychází (asi odplyňovací?) potrubí  z boxu (vzdálený levý roh deklíku na foto) to taky drží - nemá se náhodou nějak uvolnit/rozpojit trubka procházející deklíkem a poté se uvolní celý deklík?? (jen moje domněnka) 

Díky za každou radu.

Popř. jestli jste zahlédli postup v dílenské příručce, ve které?

Editováno: , autor: Tom brava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...