Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, řešil někdo podobné zvuky - rezonance od motoru při akceleraci okolo 1700 a nad 2700 ot/min? Délá to jen při delší jízdě na prohřátém motoru. Je to dost otravné a v servisu na nic nepřišli...

Reklamovať znovu, alebo zmeniť servis. Toto normálne určite nie je. Ide to z pravej strany?

Upraveno od andrejviper

• Autor

Ano, jde to podle mě spíš z pravé strany. Ale problém je, že to dělá jen někdy a jen po delší jízdě, což se v servisu sotva podaří navodit. Moje teorie je volná vložka katalyzátoru, když se výfuk a obal katalyzátoru po delší jízdě pořádně prohřeje, nebo něco jiného na výfuku (DPF). Motor je od začátku více hlučný, než co jsem měl stejný předtím a i než další O4 se stejným motorem a to od začátku, od nového auta.

V servisu řeknou, že tam nic nenormálního neslyší, že je to prostě diesel...

Upraveno od AlesK

Video jsi jim dokládal? Jestli je auto v záruce, měli by minimálně poptat dotaz do škodovky. 

• 1 měsíc později...
  • Autor

Zjistil jsem, že to dělá tenhle plast středového tunelu, nebo něco pod ním. Pokud to vpravo od spolujezdce přimáčknu na konci nohou nebo rukou, tak se vibrace utlumí. 

20250321_140248.jpg

• 1 měsíc později...
  • Autor

Nechal jsem v servisu kontrolovat vstřikovače s tímto výsledkem. Dokáže někdo znalý posoudit, co hodnoty znamenají a jestli je to OK?20250506_164103(1).thumb.jpg.70b03d3e0dbeed183c07bf47cab11f32.jpg

• 1 měsíc později...

Hodnoty jsou naprosto v pořádku. 

• Autor

Díky, pak nevím, co tam může způsobovat to drnčení. Dneska zase, jak je tepleji, začne to drnčet dřív, dělá to nejvíc mezi 2,5 - 2,9 tis. ot/min. i bez zátěže (přišlápnu plyn na dané otáčky naprázdno při jízdě při vyšlápnutí spojky), nebo pak při zátěži (plném plynu) okolo 1700 ot./min. V servisu jen krčí rameny, že neví, co by to mohlo být. Celkově je ten motor prostě mnohem víc uřvanější a víc drnčí, je to cítit i na chvění a rezonanci karoserie.

Ja něco podobného řeším u benzinu tak mam pochopení 🥲 zítra by se měli ozvat, dam vědět když se vyřeší aby byl alepsoň nějaký další tip případně pro tebe .

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.