Pe-Ma Vloženo před 7 hodinami Sdílet Vloženo před 7 hodinami Ahoj, mám Octavii 4 z roku 2020, a asi před měsícem začaly problémy s infotainmentem – displej občas zůstával tmavý a nic neukazoval. Po zkušenostech se servisy Škoda jsem si ve chvíli, kdy displej ukazoval normálně, pořídil jeho snímek s informacemi o infotainmentu. Asi před 14 dny displej přestal ukazovat definitivně. V servisu prý vyměnili řídící jednotku; displej ukazuje. Po opravě jsem si pořídil opět snímek displeje a oba snímky porovnal. Jedinou změnu, kterou jsem zaznamenal, je ve verzi SW – původní byla 1896, nová je 1941. Oba snímky přikládám, a kromě nich také snímek štítku vrácené řídící jednotky. Oprava trvala 2 dny a stála 37 000 Kč. Mám 2 dotazy: Je možné, že řídící jednotka byla skutečně vyměněna, a zobrazované údaje kromě verze SW zůstaly nezměněny? Věděl by někdo, jaká verze HW a SW je v současné době dodávána v nových autech? Za všechny odpovědi předem děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami (editace) @Pe-Ma O tomhle těžko polemyzovat. Z údajů na jednotce kde je všude rok 2019 by člověk mohl usuzovat, že skutečně pouze přehráli SW. Nicméně poslední SW, který na octavky je, je 1985. Jít do servisu a dožadovat se starého dílu už teď bude asi pozdě, ale můžeš to zkusit. Případně vznést pochybnosti o výměně jednotky v servisu. Ale připravit se na to, že v případě, že ti doloží důkaz o výměně, budeš být za "blba". V druhém případě, může mít problém servis, pakliže nedoloží důkaz o výměně a tvá argumentace s údaji bude správná. Případně pošli VINko, dá se kouknout do historie oprav. Editováno: před 6 hodinami, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami Ja si tiez myslim,ze iba prehrali soft na tu 1941.Neprehrava sa ani automaticky na tu najnovsiu 1985,pretoze nie pre kazde auto je to urcene.1941 je taka vseobecna istota.ktora po dlhej dobe uz za nieco stala a preto to prvotne prehravaju na nu. Pre mna je tiez zvlastne,ze tvoja 1 foto je to povodne zariadenie s cislom 5E3 035 816 J.Pochybujem,ze by ho po skoro 5tich rokoch nahradili rovnakym 5E3 035 816 J,pretoze tam uz za tie roky bolo tolko zmien indexov,ze tam teraz moze byt uz aj 816 M a taku vyssiu verziu by si tam aj dostal.Po 5tich rokoch autorizak uz ziadnu 816 J nema.Otazkou je,kde si prisiel k tej poslednej foto so zariadenim 5E3 035 816 A?Ta tam akoze mala byt povodne?Ale potom k tomu nesedi ta tvoja prva foto s tou 816 J Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo před 6 hodinami Sdílet Vloženo před 6 hodinami Jedine,co ma este napada......ze uz v tvojom aute niekedy tu MIB jednotku flesli z 815A na 816J,preto si ju ty videl ako J a kedze ta klakla,nahradili ju stale aktualnou 816J a prehrali v nej software na tu 1941. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pe-Ma Vloženo před 6 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 6 hodinami To lucky.jack: VIN je TMBJR7NX2LY021995. K původním dotazu jsou přiloženy 3 fotky; ta třetí je fotka dílu, který mi servis po jistém zdráhání vrátil s tím, že to je vadná řídící jednotka vymontovaná z mého auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pe-Ma Vloženo před 6 hodinami Autor Sdílet Vloženo před 6 hodinami To Patrik1971: Oprava trvala 2 dny: 1. den servis prý objednal novou řídící jednotku, 2. den prý přišla do servisu, servis ji namontoval a updatoval SW, a dnes ráno servis volal, že oprava je hotová. O vadnou řídící jednotku jsem musel požádat, servis se bránil s tím, že ji Škodovka asi bude chtít. Tak jsem jim řekl, že když ji někdo bude chtít, ať mu dají na mne kontakt. Servis mi tedy vydal něco, co prý je vadná řídící jednotka vymontovaná z mého auta. Štítek tohoto vydaného dílu jsem dnes nafotil a připojil ke svému původnímu dotazu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami (editace) Nová jednotka má dle ETKA náhradu s koncovkou C. Víc teď nezjistím. Jinak viz SZ. Editováno: před 5 hodinami, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami @lucky.jack....ta index C je nahrada za tu povodnu/vybratu z auta A?Potom je divne,kde prisli na tu idex J.Zvlastne je ale aj to,ze jednotka chodi nakrmena aj softwarom,tak nechapem,preco tam oni dotatocne 1941 nahravali. Vsimnite si este tu fotku tej vybratej jednotky 816A je tam na nej napisany HW56 a nad tym je softwarova verzia tej jednotky1650.ale @Pe-Ma na nej mal software 1896 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami @Patrik1971Právě. Je to celý nějaký divný. Když jen doplním, že v else není žádný záznam o výměně, tak je to minimálně ještě víc divný. Nicméně z praxe vím, že číslo na štítku nemusí nutně stopro korespondovat s údaji v uvnitř, tj SW. Prostor pro konspirace jak vyšitej 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami (editace) Este je zvlastna tato kombinacia,ktoru som nasiel ako zamenu 816A-816J Editováno: před 5 hodinami, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo před 5 hodinami Sdílet Vloženo před 5 hodinami před 2 minutami, lucky.jack napsal: @Patrik1971Právě. Je to celý nějaký divný. Když jen doplním, že v else není žádný záznam o výměně, tak je to minimálně ještě víc divný. Nicméně z praxe vím, že číslo na štítku nemusí nutně stopro korespondovat s údaji v uvnitř, tj SW. Prostor pro konspirace jak vyšitej 😄 Prave toto...ze to 816A uz mohlo byt v minulosti flesnute na 816J Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.