Přejít na obsah

Ovladač topení/klimatizace

JanCC

Doporučené příspěvky

Zdravím. Prosím nemá někdo zkušenost s výměnou otočných ovladačů klimy/topení ve Fabia II ?

Vypadají normálně takto: skoda-fabia-12-htp-12v-1-5dr-26471-d6yhm

Ale mám je rozbité tak jsem objednal z Allegra náhradní a chci to vyměnit. Akorát když za ně tahám tak prakticky jen sundám krytku ale ten otočný ovladač tam zůstane. Mám tahat i za ten zbytek který tam zůstane abych to vyndal a nebo se musí sundat celý ten panel, abych vyměnil ty ovladače?

Asi hodinu se snažím najít nějaký návod ale nenašel jsem. Akorát jsem našel video jak se to vyměnuje u těch starších ,,zapuštěných" ovladačů a ty šly kleštěma jednoduše vytáhnout ale tady u těch mých to vypadá, že to tak nejde.

Předem děkuji za rady. 

Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nn, stačí vyndat rádio a ten velký plast, co je kolem rádia (zakroužkováno na obrázku), pak tam jsou dva šroubky zespodu, které panel drží v palubce. Pak už jen sundat krytky vedle panelu, odpojit z panelu 3 svorkovnice a bowden od nastavování směru vzduchu a panel opatrně vyndat... Po stranách má ještě takové bílé packy, tak na ty pozor, ale dají se zespodu od rádia přihnout, aby to šlo ven...
Pokud tam budete dávat jiný, dát pozor, aby měl nastavení směru vzduchu stejně, jako na tom, co vyndaváte, aby Vám to nefoukalo opačně... Jinak na internetu určitě někde bude nějaké video, jak to vyndat. Není to nic složitého...

Bez názvu.png

Odkaz ke komentáři

Tak asi by to nějak jít sundat mělo, ale nikdy jsem to nezkoušel... Takže těžko říci, jestli je to jen nacvaknutý nebo jestli to třeba nemají zalepené nebo jestli tam není potřeba někde zmáčknout nějaký zobáček... Ale z těch knoflíků, co jste koupil, by to asi mohlo jít vykoukat, jak to tam asi drží, ne? 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...