Přejít na obsah

Výměna olejového filtru motor 2.0 TDI, 110/kW, Octavia IV.

Radomír

Doporučené příspěvky

Přátelé okřídleného šípu.

S založením tohoto tématu, jsem dlouho váhal. Prohledával jsem v sekcích výměna oleje, zadával jsem do vyhledávače : výměna olejového filtru Octavia a nepochodil jsem. Opravdu jsem se snažil. Z naftové Fabie 1, jsem přešel do Octavie 4. Mám stažené dilenské příručky k tomuto automobilu a vím, že je zapotřebí: odšroubovat čerpadlo, odpojit konektor, dát to tak nějak bokem a přístup k onomu filtru by měl být. Jenže, jak jsem se na motor díval ze spodu, je tam těch hadic více a připadá mi to, jako by se měl vytáhnou ježek z klece ven. Proto bych chtěl požádat toho z Vás, kdo již filtr měnil o rady, jak na to, jak si práci usnadnit, aby vše klaplo. Děkuji. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

z toho čerpadla není ani potřeba konektor odpojovat. Stačí odšroubovat jeden šroubek (malý toxr) z držáku čerpadla, odháknout ho a zavěsit bokem. Dá se zaklínit o jinou hadici (směrem k řidiči), co tam vede. Pak už je k filtru pěkný přístup. Dle dílenské příručky to vypadá složitě, ale nic to není. Nemusíš se bát.

Poté velký imbus na povolení zátky krytu olejového filtru, aby vytekl přebytečný olej a následně už zbývá povolit a demontovat samotný kryt filtru. Nezapomenout vyměnit těsnění jak na zátce, tak na krytu filtru. Těsnění samozřejmě před dotažením namazat novým olejem pomocí prstu. A je to 😉 

Odkaz ke komentáři

Přátelé okřídleného šípu,

pro: budlik512. Moc Ti děkuji za návod jak na to a video. Moje první výměna na tomto stroji mne čeká v prosinci tohoto roku. Díky Tobě, to půjde bez obav. Ať Ti autíčko dobře slouží, pokud možno bez závad. Díky. Radek.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...