mito7 Vloženo 13. Května Vloženo 13. Května V 5. 5. 2025 na 20:16, McMatej napsal: Nechci vám do toho kecat, hádáte se tady o desetinách baru a kdo z vás má kalibrovaný nebo alespoň zkontrolovaný tlakoměr? 😉 Ale to nemění nic na tom, že jsou doporučované vysoké tlaky a že jsou rozdílné dle motorů. Mám přímé měření tlaku a nevím jestli je kalibrované. V každém případě ukazuje naprosto stejné tlaky, jaké tam nafouká pneuservis s certifikovaným měřičem. Citovat
kjus Vloženo 13. Května Vloženo 13. Května Pneuservis s certifikovaným měřičem obvykle fouká pořád stejně bez ohledu na konkrétní auto. Stejně tak utahovací moment šroubů kol sice umí nastavit přesně certifikovaným klíčem, ovšem muselo by se jim chtít. 1 Citovat
mito7 Vloženo 19. Května Vloženo 19. Května To nefoukají. Protože jsem od nich neodjel. Systém hlásil nízký tlak. Divili se, že musí přifouknout. Citovat
kjus Vloženo 19. Května Vloženo 19. Května Nepotvrzuje to náhodou, že foukají tak nějak od oka bez ohledu na hodnoty konkrétního auta? Citovat
mito7 Vloženo 22. Května Vloženo 22. Května To utahování šroubů kol je taková groteska. Nejdřív utáhnou pneu utahovákem a potom obejde auto momenťákem a cvakne s ním. Šroub se ani nehne, protože už je utažený podstatně větším momentem. Ano není volný, ale toto není kontrola momentu. Citovat
Petr Svetr Vloženo 22. Května Vloženo 22. Května k těm ujtahovacím momentům mě překvapilo, že podle Dílenské příručky i Návodu k obsluze Superb III 140 Nm a Superb IV podle návod k obsluze 140 Nm, a podle Dílenské příručky 120 Nm Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.