Přejít na obsah

Hluk odvalujících kol Combi RS TDI 147kW

Marsonic

Doporučené příspěvky

Ahoj, asi měsíc mám čtyřkovou Octavii Combi RS 2.0TDI r.v.2021 na kolech 235/40 R19, pohon na předek.

Hned při první jízdě mě zarazil ohromný zvuk odvalujících se kol. Když auto stojí, je krásně tiché, jakmile se rozjedu tak to od kol hrozně hlučí.

Myslel jsem, že to bylo gumama, vpředu byly nějaké číny vzadu původní originály Bridgestone z roku 2021.

Gumy jsem vyměnil za funglovky Hankook Ventus 235/40 R19 a změna se nekonala.

Nemyslím si tedy, že by to bylo gumama. Už na hladkém asfaltu je ten hluk od kol výrazný, na hrubším už je to skoro nesnesitelný. Mění se to tedy s typem asfaltu, tak si nemyslím, že by to měl být nějaký mechanický problém. Přijde mi to auto jako totálně neodhlučněný.

Jaký máte se čtyřkovou Oktávkou zkušenosti? Já s jinou nejel, tak nemám srovnání.

Je to chyba u mého kusu nebo vlastnost čytřky?

Pomohlo by odhlučnit podběhy vpředu a vzadu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky nemám problém s hlukem od kol. A to ani s letními, ani zimními pneu. Pokud je to závislé na druhu asfaltu, tak to MUSÍ být pneumatikami. Asi ti nezbývá nic jiného, než si někoho s OIV najít a vzájemně si ta kola na zkoušku na chvíli vyměnit. Ale zvaž i pouhou projížďku s někým jiným v jeho OIV. Třeba zjistíš, že to má také hlučné a tím pádem je to pouze tvůj subjektivní dojem. 

Odkaz ke komentáři

Ako písali kolegovia predo mnou, Asi to vyriešiš jedine porovnaním s inými vozmi. My ti vieme dať iba subjektívne dojmy. Napr. za mňa - mám liftback na 17tkach. Bol som na predvádzačke benzínovej RS combi (benzín). Žiaľ neviem, či mala 18tky alebo 19tky, ale mne subjektívne to v tom aute omnoho viac hučalo resp. dunelo. Vtedy som to skôr pripísal veľkému prázdnemu kufru. Ale mohlo to byť kľudne aj od pneu.

Čítal som niekoľko vlákien kde sa riešilo aj odhlučnenie podbehov. Niekto písal, že to dal a že to za nestojí, íní si zas rozdiel pochvaľovali. Čiže opäť - subjektívna záležitosť. Ja podbehy zvažujem už dlhšie (ale najprv tuhšie tlmiče :) ). Miera hluku aj u mňa veľmi záleží od kvality povrchu.

Odkaz ke komentáři

Ano, Octavia 4 je od podvozku hlucna. Na mojej RS su povodne pneu Bridgestone Potenza S005 a tie hluk iba znasobia. Mam taky dojem, ze na zimnych (tiez Bridgestone) bolo hluk nizsi.

Vytlmit podbehy moc nepomoze, skor cely spodok. Nemas ale nahodou nespravny rozmer pneu? Ja mam 225/45, sirsie sa tusim nedavali.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...