Přejít na obsah

Ceny úkonů a intervaly prohlídek v autorizovaném servise

David Strnadel

Doporučené příspěvky

Tobě to píše výměnu oleje po 30 tis? Mně to teď (najeto 10 000) ukazuje na výměnu v 21 000 km. Čím dříve mě to pošle do servisu, tím lépe - mám předplacený. Předpokládám, že v tom bude zaplacení všech výměn dle ukazatele, takže třeba i po 15 000 km, t.j. 2x častěji, pokud to ukáže auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí si poslechnout Vaculíka, který jasně říká, že v moderních vozech (konkrétně se vyjadřoval ke Škodě) je zcela zbytečné měnit olej dříve, než Vám řekne samo auto. To si samo olej průběžně proměřuje na základě Vaší jízdy a interval dle potřeby zkracuje. Nedůvěřivcům, kteří si myslí, že jde o zcela orientační hodnotu, to vymlouvat nebudu, ale trochu si o diagnostice vozidla něco každý přečtěme a pak posuzujme.

Samozřejmě, pokud si někdo vozidlo pořídí s vidinou jeho provozování více jak 5 let, tak pro dobro duše se dá dřívější výměna chápat.

Odkaz ke komentáři

Souhlas. Pokud pak budete prodávat auto někomu fyzicky, tak ten by to ocenit mohl. Co má zkušenost s prodejem ala AAA nebo Škoda Plus, tak tam servis navíc nikdy neocení. Alespoň já jsem to štěstí neměl.
Jinak vycházím spíše z toho, že většina z nás si nemá kde olej vyměnit (přeci jen, většina lidí v ČR žije v bytových domech) a veřejné rampy už taky nejsou úplně dostupné, případně ty co jsou, nejsou na vozidla dnešních rozvorů. Ale souhlas, pro dobro duše, proč ne.

Odkaz ke komentáři

Opravdu Vám to ukazuje výměnu až po 30 000km? To mně ukazovalo jen po vyjetí z prodejny, dál už to stále zkracovalo. Ano, někdy po dlouhé jízdě se ten interval i prodloužil, ale  nikdy ne po 30 000km. Aktuálně mám výměnu oleje po 12400 km (po dlouhých souvislých jízdách) při nájezdu 10 484 km. Před těmito jízdami to bylo dříve. Jinak dlouhodobá spotřeba od nového roku 7,2 l/100 km po ujetí 6254 km. TSI 4x4 LaK.

Odkaz ke komentáři

To je možné, spíš jsem předpokládal, že je tam nějaký systém vyhodnocení na základě počtu studených startů délky tras atd. Pokud je ten systém chytřejší a pracuje s parametry oleje jako takovými tak se rád nechám poučit. Proto jsem tam mimochodem psal, že olej je nový.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...