Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Caute, nebol som tu uz vyse roka, no okolnosti ma donutili prist si po radu.

Vyskocila mi kontrolka motora a diagnostika ukazala tieto dva kody P0684 a P20EE. Stretli ste sa s tym prosim, ze o co sa moze jednat?

IMG_5662.jpeg

Editováno: , autor: Martin_V
Vloženo

První bych viděl na problém s relátkem žhavení.

Druhá je trošku komplikovanější. Škodovka k tomu má daný postup. Začal bych návštěvou autorizáku, aby zkontrolovali jestli je na tvou jednotku motoru aktualizace SW. Následně regeneraci dfka a kontrola snímačů. Pakliže budou snímače OK a bude se objevovat stále, tak bude potřeba výměna dpfka. V servisu ti doporučí co a jak.

Vloženo

Dakujem za nazor, to prve mi vyzera celkom v pohode, kus za kus vymena.

no to druhe uvidim co s tym, lebo dpf vypaluje bez problemov kazdych 500-750km podla toho, ci jazdim mesto alebo dialnicu.

este skusim vynutit vypalovanie, ako to pojde aj so pozriem ako mam zaneseny dpf a potom pojdem asi do toho autorizaku teda...

Jedna otazka: mozem na tom jazdit? Nemyslim SK <-> HR ale tak do 200km po okreskach. Ci radsej odstavit?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj, k té druhé věci. Stalo se mi to samé, ale velmi sporadicky, dohromady asi 3x/2000 km (110 kW, 2018). Chyba byla oranžová a svítila jako kontrolka motoru. No pokaždé jsem to vymazal přes OBD. Pak jsem nechal dojet adblue na 1000 km, začal tankovat naftu bez biosložky a přidávám VIF. Nevím jestli to má na tom podíl, ale dalších 30 000 km se mi hláška neozvala, takže vliv na fungování by neměl být. Někde na tomto fóru najdeš dlouhou diskuzi a zjistíš že i škodovka se tím dost zabývá/zabývala, ale stojí to docela dost peněz (tuším 20k).

Vloženo

@Martin_V že to regeneruje ještě neznamená, že je DPFko v pořádku. Jezdit s tím asi můžeš, ale jestli to neregenuje pořádně, tak si dpfko můžeš dodělat úplně. Origo diagnostika, by měla napsat jestli regenerace probíhá korektně. Ale s tou P20EE je to na prdlačku. Těžký zkoumání.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...