Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj vespolek.
Mám od konce dubna 2025 Octavia O4 s "Infotainment Navi 13" a zjistil jsem, že se mi vybíji mobil rychlostí 20%/100km 🙄

Podle telefonu (Xiaomi Mi 9T Pro) baterii vybíjí Android Auto a Waze.

Protože v předchozím autě jsem měl vždy telefon připojen drátem přes USB, nevím, zda toto vybíjení při bezdrátovém připojení je "normální".

1. dotaz:  je takové výrazné vybíjení "normální" ?

Jestliže ne, co mohu mít nastaveno špatně ?

Nebo je lepší mít telefon prostě připojen přes drát ? (mobil neumí bezdrátové nabíjení)

2. dotaz: jak nastavit, aby se mi waze pouštěl jen když chci ?

Tedy neběžel v mobilu stále na pozadí i když používám on-line navigaci z auta.

Díky za rady 🙂

Vašek

Vloženo

Odpověděl sis sám.  Samo,že GPS WiFi  Bluetooth  žerou baterku gdyž jedeš bez drát.  Plus aplikace přímaj a odesílaj data a seš tam.

Buď kabel nebo bezdrat nabíjení. Jinak se smiř s tím, že mobil v autě vybiješ 

Vloženo

Mě na tom zaráží to, že v předchozím autě (Ford Focus) se mi mobil nijak závratně nevybíjel ačkoliv využíval stejnou verzi AndroidAuto a byl také k autu připojen (tedy jen přes BlueTooth) 

Takže by mi stačilo být připojen opět jen přes BlueTooth (kvůli případným telefonním hovorům)

Nic víc nepotřebuji takže nevidím důvod proč by se měl mobil tolik vybíjet.

Lze mít telefón připojen jen přes BlueTooth a nebo musí být k autu připojen vždy přes BlueTooth +wifi auta ?

Vloženo
před 6 hodinami, HejVasek napsal:

2. dotaz: jak nastavit, aby se mi waze pouštěl jen když chci ?

Tedy neběžel v mobilu stále na pozadí i když používám on-line navigaci z auta.

V nastavení Waze Obecné -> odškrtni "Waze stále aktivní" a "navigace se zamčenou obrazovkou".

V nastavení Android Auto -> Spouštět Android Auto automaticky -> výchozí (nastaveno vozidlem).

Pokud chceš ale třeba poslouchat Spotify nebo YT Music a listovat si v playlistech na AA, tak jak vypnout po startu AA navigaci, tak to nevím.

Ano, můžeš jen přes BT kvůli hovorům. Hudbu si pak ovládáš pod tlačítkem Media, nebo na volantu...

Pokud hudbu přes BT nepoužíváš, je to tím vyřešeno...

Vloženo

Alebo jednoducho len pripojiť ten telefón k USB a nabíjať... vo facelifte je to nabíjanie celkom rýchle po kábli, reálne sa ten telefón nabije aj počas používania Android auto so všetkými aktívnymi vecami 

Vloženo (editace)

Řešil jsem to samé. Vypnout bezdrátové AA je easy. Jdi do nastavení wifi ve voze a vypni wifi a je to. Od té chvíle budeš mít mobil bezdrátově pouze jako BT sadu, tedy hovory a zvuk (pokud chceš, i to jde vypnout v nastavení bluetooth zarizeni v telefonu, tam si vybiras, co auto uvidi za protokol) a AA pojede jen při připojení přes USB. Mám to tak několik měsíců a je to nejideálnější řešení. Tedy + já mám ještě extra držák mobilu s bezdrátovým nabíjením v mrizce ventilace aby se mobil stale chladil, a ke které mu mám dotažené 4m kabelem z kufru napájení, takže nabíjím 15W namísto těch ubohjech buhvikolik co mám standart v autě.

Myslel jsem, že Škoda vše vyřeší při faceliftu, ale ani kolegovo FL O4 nenabíjí tak, jak je třeba a i když ma chlazená podložku, tak je mobil horkej jak prase.

PS: v AA mám nastaveno zapnout AA vždy a to dělá to, že kdykoliv se připojiš jako AA tak se infotainment přepne právě na AA.

Editováno: , autor: dettektorr
Vloženo

No muzes mit prece AA bezdratove akorat pripojis kabel aby se nabijel telefon. Takhle to pouzivam ja, ale i tak se telefon zahriva jako prase 😀. Nebo dalsi vec ze zakazes v telefonu AA a budes pouzivat jen prehravani hudby a telefonovani pres BT

Vloženo

Bezdratove nabijeno + hotspot v telefonu a k nemu pripojeny infotainment a bezdratove AA => telefon vari a S23 si stezuje na vykon a omezeni. Takze tuto cestu jsem pri dlouhych jizdach vyloucil a telefon pripojen pres kabel. Nicmene i tak varil a mel problem se dobit. => ozelel jsem tech par stovek a poridil si tech 25GB data pres Cubic. Verim, ze pri me spotrebe to ten rok muze v aute klidne vydrzet. YT music ani spotify nepouzivam. Takze to bude hlavne navigace a brouzdani lidi v aute na netu, pokud bude treba.

Nicmene co mi spis vadi je agresivita bezdratoveho AA vuci WIFI.

1. chtel bych AA bezdratove a zaroven mit mobil pripojeny k hotspotu auta. Jenze to vypada, ze bud jsem mobilem pripojen k wifi auta pres AA => nejde internet, nebo musim si vynutit odpojeni AA => pripojen k hotspotu auta a internet na telefonu jede. Testovano s vyplymi daty v mobilu, abych mel jistotu, ze to jde pres wifi. 

2. Dasi neduh co zatim pozoruji, ze ma tendenci si vybirat obcas pro AA telefon manzelky, misto meho, kdyz jsme oba v aute.

Off topic:

3. a co vubec ted nechapu. ve FIII jsem mel loni na podzim v AA jak mapy.cz, tak i Tomtom navigaci. po nejake dobe Tomtom zmizel z AA a sel jen v telefonu. Tento stav pretrval i pri zmene auta. A minuly tyden presne naopak. zniceho nic zmizely mapy.cz z AA a objevil se tam Tomtom. Jeste me s mapy.cz na novem aute stve, ze kdyz dam na telefonu ovladat mapy v telefonu, tak si to vzapeti opet AA v octe sebere :(. Opet musim odpojit bezdratove AA a pak se se mnou mapy.cz v telefonu bavi.

Vloženo

Sám o sebe ten hotspot dokáže v priebehu minúty rozpáliť telefon, pokiaľ sa skrz neho ťahajú veľké objemy dát. 

Moja kombinácia S23 ultra, bezdrôtový AA, bezdrôtové nabíjanie a telefón je teplý ale nie vriaci a už vôbec žiadne sťažovanie sa na vysokú teplotu telefónu. Dokonca sa aj nabije, síce pomalšie ale nabije. Odhadom za hodinu cesty nejakých 10% dá do plusu.

Octavia 4 FL 2025

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...