Lugo Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Tak, včera jsem se pustil do výměny na mé Fabči a rozhodl jsem se s vámi podělit o moje zkušenosti a možná tímto i někomu poradit a pomoct při rozhodnutí zda si to vyměnit sám. Dělal jsem to poprvé takže to poměrně dosti trvalo a navíc jsem se jednou dosti zasekl....tak teď už k samotnému návodu Nářadí: - gola s nádstavcem + 16ka ořech - trhák 16ka - "UNI klíč"? - přesně nevím jak toto nářadi nazvat no uvidíte na fotkách Potřeby: - nový pryžový doraz(škodovka 420kč - nakonec se mi ho podařilo sehnat v kameném obchodě za 125kč) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Nový doraz...cena 125kč vs 420kč Škodovka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Napřed auto zvedneme obyč heverem odděláme kolo a taky je nezbytně nutné sundat plastovou výplň baltníku - kvuli přístupu k šroubům který drží tlumič nahoře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Povolíme šroub který drží tlumič dole. Zde jsem použil 16ku trhák a k přidržení golu. Šroub je trochu přirezlí takže drží opravdu festovně. Napravu jsem si podepřel ze spodu stoličkou. Asi je to zbytečné ale člověk nikdy neví Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Zde už je vidět samotný horní úchyt tlumiče v karosérii. A mimo jiné i moje nouzové řešení Šrouby drží opět jako čert a jediný zpusob jak ho povolit je gola s nádstavcem a 16ka ořech který jsem samozřejmě ve své výbavě neměl 15 i 17 ano ale 16 ne Tímto děkuji Gilovi za zapujčení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 pak tlumič mužeme pro lepší manipulaci trochu zmáčknout a vytáhnout z podběhu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 a zde už je venku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 po oddělání plastové krytky na vrchu tlumiče se objeví matka která drží samotnou tyč tlumiče v gumovém pouzdře... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 a zde nastal problém který mě nejvíce zdržel. A to jak povolit matku. Když jsem s ní otočil samozřejmě se tyč tlumiče protočila. Navíc je zapuštěná takže jediné řešní na které jsem přišel jee trhák 16ka a onen UNI klíč nebo jak mu říct...na fotce je pak vidět vzájemné uchycení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 jde to velmi pomalu ale jde...a to je duležité..další problém nastal když matka už byla vytočená a skoro na konci závitu a tyč nešla chytit...zde pomohlo WDéčko.. trochu namazat zavít a chytit dole holou tyč tlumiče hadrou a pomalu klíčem matku vytočit.Matka totiž i přes to ,že je na konci závitu jde velmi ztuha.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Po oddělání horní časti už jde vše jak po másle.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 zde mužete vidět jak je vyřešeno uchycení tyče... napřed me trochu "fascinovalo" že tyči při pohybu nahoru brání jen malý kovový kroužek...no asi to mají zmákle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 A zde nový vs. starý doraz...taky asi byly dny kdy byl žlutý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 (editace) Pak musíme vpasovat nový doraz do černého překrytu tlumiče a nasadit na tyč.. Editováno: 28. leden 2007, autor: Lugo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 pak nasadit horní část, opět dotáhnout matku, nasadit černý klbouček a zasadit doraz nahoru... a tlumič jako nový Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Pak vsadit tlumič na místo...dotáhnout nahoře dva šrouby, dole jeden... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 ...vrátit zpět plastové výplně blatníku nahodit kolo a mužem dál vesele rajtovat Snad můj návod někomu pomuže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Lugo: klobouk dolů, moc hezky udělaný návod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Lugo: klobouk dolů, moc hezky udělaný návod Děkuji...potěší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 28. leden 2007 Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Šrouby drží opět jako čert a jediný zpusob jak ho povolit je gola s nádstavcem a 16ka ořech který jsem samozřejmě ve své výbavě neměl 15 i 17 ano ale 16 ne Tímto děkuji Gilovi za zapujčení Vzhledem k tomu, že mi ho Lugo nevrátil, tak kdyby někdo jel přesně podle návodu tak 16-ku už nemám a nemohu tudíž půjčit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 28. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2007 Šrouby drží opět jako čert a jediný zpusob jak ho povolit je gola s nádstavcem a 16ka ořech který jsem samozřejmě ve své výbavě neměl 15 i 17 ano ale 16 ne Tímto děkuji Gilovi za zapujčení Vzhledem k tomu, že mi ho Lugo nevrátil, tak kdyby někdo jel přesně podle návodu tak 16-ku už nemám a nemohu tudíž půjčit ty voe zase šleha no je fakt,že pokud ti to vrátím tak rychle jak spreje tak to ani dlouho k dispozici mít nebudou ale pokusím se polepšit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 tak asi takto by mal vypadat navod, fakt krasa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
servisak Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 více než dobrý, podle tohodle návodu se do toho může pustit opravdu leckdo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 jde to velmi pomalu ale jde...a to je duležité..další problém nastal když matka už byla vytočená a skoro na konci závitu a tyč nešla chytit...zde pomohlo WDéčko.. trochu namazat zavít a chytit dole holou tyč tlumiče hadrou a pomalu klíčem matku vytočit.Matka totiž i přes to ,že je na konci závitu jde velmi ztuha.. Ahoj..Návod super,jen malá poznámka pro ty co nemají moc zkušeností s opravama všeobecně.....ten sprej VD nebo nějaký podobný nastříkat na závit hned jak sundáš ten tlumič(samozřejmě očistit ocelákem od humusu) a pokud nás netlačí čas nechat pusobit...pak to pujde líp....když už máš matku skoro nahoře,tak sprejování už nemá takový učinek,protože se těžko dostává do míst,kam se před šroubováním matky dostane v pohodě.... To je jen detail....jinak super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 29. leden 2007 Sdílet Vloženo 29. leden 2007 Ještě k tomu spreji.....VD nepoužívám.....Používám jeden speciální olej ve spreji,který vydrží dlouhodobě cca 500 °C a krátkodobě 1150 °C!!!Hodí se když povoluju něco hodně zarezlého,tak se to pak i malinko hřeje... a tam ten sprej nestrácí učinost...VD je při takových teplotách k prdu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.