Publikováno před 22 hodiny22 hod Dobrý den,Mám novou octavii sportline 2025, černá, 1,5 tsi MHEV. Nemile mě překvapilo, jak je podvozek opticky, možná i prakticky dost vyšší. Výška blatníku v nejbližším bodu od podlahy je 700 mm vepředu, resp. 705 mm vzadu. Kola jsou 19" Draconis 7,5J x 19" ET48, Pneu 225/40 R19. Kolega má Octavii Exclusive selection s 18" kolama, podvozek standard a podvozek má 695 mm, resp. 700 mm. Motory stejné, oba náklad v kufru žádný, vůz rovněž rv 2025. Přitom u sportline deklarují všude, že má být -15 mm oproti standardu. Nevíte proč tomu tak je. Moje oktávka působí jako vysoká koza, zejm. zezadu. Mohlo se stát, že by ve výrobě nedali sportovní podvozek nebo pružiny atp. Díky za vaše odpovědi a postřehy. Upraveno před 22 hodiny22 hod od MartinSatek Gramatika
před 19 hodiny19 hod Jestli to měříš od země, hrajou roli i pneumatiky, resp. jejich nahuštění. Musel bys je mít nahuštěné tak aby měly stejné rozměry. A to může být docela oříšek.
před 9 hodiny9 hod Ahoj, pozri si, aké máš farebné označenie na pružinách vpredu. Neviem síce, aké by mala mať kombinácia 1.5 a športový podvozok, ale štandardný podvozok v kombinácii s 1.5 by mal mať zelený a hnedý pásik. Tak aspoň budeš vedieť vylúčiť (platilo pre pred FL, ale predpokladám, že bude to isté aj pre facelift verziu).
před 8 hodiny8 hod Autor Ahoj Díky, mrknu na ty barvy a dám vědět. Nyní jsem zjistil jednu zásadní věc. V konfigurátoru škody jsem nechal udělat dvě verze: moji 1,5 tsi a druhou 2,0 tdi a ejhle: u 1,5 tsi je výška vozu 1486mm a u dvoulitru 1471mm. Takže -15mm, což je přesně snížení u sportovního podvozku. Prý se montuje jen do 2,0 kvůli váze motoru. Přitom všude se píše jak má sportline automaticky sportovní podvozek.
před 8 hodiny8 hod Športový podvozok je u výbavového stupňa Sportline štandardnou súčasťou výbavy. Schválne som to ešte raz pozrel v SK aj CZ cenníku. Čiže by malo byť jedno, aký tam je motor.
před 8 hodiny8 hod Autor Volal jsem k dealerovi. Potvrdil mi totéž. Když jsem mu řekl o těch rozdílných výškách u obou motorizací, tak říkal, že v PDF vygenerovaných nabídkách z konfigurátoru bývají nepřesnosti. Podle VIN mi výbavu vozu vyjet nedokáže. Prý na to nemá program. Podle toho bych zjistil, zda má oktávka podvozek 1BA - standard, 1BE - sportovní. Prý to bývá i někde na štítku v autě, ale to jsem prolezl a nikde nic není.
před 6 hodiny6 hod Mal som 1.5TSI M6 Sportline pred FL, 18", kolega 2.0TDI A7 Style pred FL, kombík, 17".Rozdiel meraný medzi vozovkou a prahom pod dverami ca 17mm. A u sportline už na prvý pohľad bolo jasné že je podvozok nižší - za tým účelom som to samozrejme tak konfiguroval.
před 6 hodiny6 hod Autor Tak podle výpisu PR kódů ze servisu je to u mého 1,5 tsi následovně: G02 – tlumení vpředu (AI říká: běžné sériové tlumiče, žádné snížení ani adaptivní funkce), 1JC – tlumení vzadu, sportovní provedení (AI: pružiny zůstávají standardní - normální výška, ale zadní tlumiče jsou naladěné tvrději = sportovnější charakteristika, aby se zmenšilo houpání a zadek tolik „neplaval“. Proto auto stojí vysoko (protože pružiny nejsou snížené), ale vzadu je naladěné tužší než úplně základní Octavia.
před 5 hodiny5 hod Pozrel si farebné značenie na pružinách? A mohol by si aj zosharovat foto auta, ako to vyzerá nech vidíme, o čom sa bavíme :)
před 3 hodiny3 hod Autor Tak vepředu má pružina světle zeleno-modrou (bílou?) barvu. Dále přikládám fotky auta. Zejména zadní část je hodně zvednutá. Žádný rozdíl -15mm vs. standardní Octavie.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.