Publikováno před 2 hodiny2 hod Ahoj,obracím se na vás s prosbou o radu. Nedávno mi po zásahu kamínkem měnili čelní sklo. Na skle mám namontovanou kameru a dva senzory (viz přiložená fotka). Po výměně jsem si všiml, že se mi denní svícení rozsvěcí o něco později, než bych očekával – pozoruji to nejen subjektivně, ale i při porovnání s okolními koncernovými auty, která už v podobných podmínkách svítí. Rozdíl není nijak zásadní, ale je patrný.Co se týče automatických stěračů, fungují zhruba tak, jak mají, i když mám pocit, že by mohly být citlivější. Když jsem se na to ptal firmy, která mi měnila čelní sklo, řekli mi, že prováděli pouze kalibraci kamery, a to ještě přes externí firmu. Senzory prý neřeší nebo na ně nemají vybavení. Kamera se mi zdá, že funguje bez problémů – čte značky i reaguje správně.Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost a jak se v takových případech postupuje. Je vůbec možné senzory samostatně kalibrovat nebo je nutný zásah autorizovaného servisu? S tím ale nemám zrovna pozitivní zkušenosti. Zkoušel jsem hledat informace i v zahraničních diskuzích, ale moc toho není – našel jsem jen toto téma v angličtině:https://forum.obdeleven.com/thread/18901/change-sensitivity-headlight-sensorBudu rád za každý názor nebo tip, jak situaci řešit, případně jak postupovat, pokud bych chtěl zvýšit citlivost senzoru pro denní svícení.Díky!B. Upraveno před 2 hodiny2 hod od DaroshCZ
před 2 hodiny2 hod Také jsem měnil čelní sklo ....vše funguje jak má.Mrkni do rádia,jak máš nastavenou citlivost spínaní světel.Někdy pomůže přepnutí a pak to jde ...jak má.
před 2 hodiny2 hod Jeste jsem neslysel ze by se u tohohle senzoru delala kalibrace(nerikam ze to neni mozne) v kodovani se da upravovat citlivost svetelneho senzoru ale z vyroby je maji pro stejny typ vsechny auta stejne. Senzor deste pokud je nalepeny spravne tak funguje relativne ne absolutne podle lomu svetla (kdyz je kapka lom je jiny) takze tady neni treba kalibrace vubec.Nebude to jen sugesce a ted to proste vic sledujes?
před 1 hodina1 hod Zkontroluj si na faktuře jestli ti vyměnili gelovou podložku na senzor. Případně jestli není špatně nalepená. To bývá nejčastější problém.
před 1 hodina1 hod Autor 33 minut zpět, lucky.jack řekl:Zkontroluj si na faktuře jestli ti vyměnili gelovou podložku na senzor. Případně jestli není špatně nalepená. To bývá nejčastější problém.Díky taky jsem někde zaznamenal že by tam měla být nějaká podložka. Zkusím se zeptat. Díky
před 1 hodina1 hod Autor 53 minut zpět, ExecutedDonut řekl:Jeste jsem neslysel ze by se u tohohle senzoru delala kalibrace(nerikam ze to neni mozne) v kodovani se da upravovat citlivost svetelneho senzoru ale z vyroby je maji pro stejny typ vsechny auta stejne. Senzor deste pokud je nalepeny spravne tak funguje relativne ne absolutne podle lomu svetla (kdyz je kapka lom je jiny) takze tady neni treba kalibrace vubec.Nebude to jen sugesce a ted to proste vic sledujes?Dešťový senzor mi relativně funguje ok to jsem psal. Problém bude přepínání světel. Tam mi to přijde horší. Když okolní auta svítí denním (Škoda, Volvo, Wolksvagen, atd...) a já ještě ne. Upraveno před 1 hodina1 hod od DaroshCZ
před 1 hodina1 hod Autor Před 1 hodinou, davi72 řekl:Také jsem měnil čelní sklo ....vše funguje jak má.Mrkni do rádia,jak máš nastavenou citlivost spínaní světel.Někdy pomůže přepnutí a pak to jde ...jak má.Díky určítě zkusím co jsem koukal jsou tam tři režimy časný, normál, dlouhý ale měl jsem pocit že to je jen doba přepnutí. Teď to mám přepnutý na časný.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.