Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Zjistit více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Aplikace na celou obrazovku na Vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a dalšími funkcemi.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Procházejte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na menu se třemi tečkami (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Instalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Instalovat.

Ztrácí se chladící kapalina 1,0 MPI/59kw

Doporučené odpovědi

Mám najeto 140 tis. km a poslední dobou se mě ztrácí chladící kapalina cca 3 dcl/1tis.km. Vyměnil jsem víčko, kontrola všech spojů, hadic bez zjevných úniků. Do oleje voda nejde, olej čistý. Motor běží ve všech otáčkách v pohodě. Topení je též v pohodě. Pod autem louže nejsou. Ve chladící kapalině zplodiny nejsou. Po jízdě je klasicky nádobka mírně natlakovaná, při otevírání víčka si mírně odfoukne, což by mělo být též v pohodě. Neměl někdo podobnou zradu? Popř. po čem jít? Mám stejnou druhou fábii s nájezdem 70 tis a žádný problém. Tato jezdí cca 250 km denně pořád v zahřátém stavu a nedostává žádný velký nářez. Obě jsou s LPG zástavbou, jezdí bez problémů.

Louže při tomto úniku pod autem nebudou, jelikož se chladička stačí odpařovat => může to unikat kdekoliv, včetně vodní pumpy, chladiče atd.

Zkus natlakovat soustavu za studena a pozorně se dívej.

Upraveno od roman63

@dan666 3 deci na 1000km...na louzi pod autem to jeste asi neni, ale v motorovem prostoru by mohlo byt uz neco videt. Takze poradne pohledat ruzove stopy. Popripade sundat kryt motoru a kouknout se zespod. Pokud nemas vybaveni na natlakovani studeneho motoru pres expanzku, lze jeste u dobre ohrateho beziciho motoru vzit vic vrstev bilych ubrousku a prejit vsechy spoje. Pokud nekde unik je, bude ubrousek ruzovy. Ale davat pozor na popaleni a ventilator, ktery se muze spustit. Je to nouzovka, ale treba ja jsem u predchoziho auta takto konkretni netesnost odhalil. Jistota to neni, unikat to muze az pri vyssich otackach pri jizde. Nicmene 3 deci je dost, myslim ze to slzet nekde bude i hned po jizde, ale nikam nekape, odpari se to.

Případně může být načaté těsnění pod hlavou. Uvádíš, že voda do oleje nejde, ale kapalina může unikat výfukovým potrubím, protože záleží, kde těsnění praskne. Zda u výfukového a nebo sacího kanálu.

@Boleslavák Tesneni pod hlavou je u techto novych EVO motoru a obecne EA211 jeste aktualni ? To teda hledim....

Tomu moc neverim a ani bych tim nestrasil, dnes se pouziva prece uplne jine tesneni. Tim to urcite nebude.

Upraveno od Alda_cz

No to mě jen tak napadlo, protože pokud to neuniká přes chladič, pumpu, hadice, spoje, tak pak už moc možností není.

Mně se tedy snad od nova ztrácela kapalina a vždy se to zastavilo na minimu. Až když jsem měl jednou takovou nehodu a dostal jsem z vrakáče jinou nádržku a víčko tak se to přestalo dít a mám pěkně na max.

• Autor

Paradoxem je, že se to zastaví 2 cm pod minimem vždy zcela přesně a z ničeho nic. Jak kdyby to vyteklo naráz. Na 1 fabii mě to tenkrát dělal vypouštěcí ventil na chladiči dole. Tady zatím netuším. Vše je suché a bez zbarvení do růžova po úniku. Kapalinu kontroluji teď denně a dobrý, pak během 100 km je 2 cm pod minimem. Dojedu klidně 200 km a beze změny. Když otevřu nádobku, tak to odfoukne, hladina se o cm zvedne. Doliju na max. a 1000 km jedu. Víčko je nové a v nádobce kolem závitu je za ním přepadový otvor a tam to růžové je. Jako kdyby to víčko pouštělo pryč. To se mě jeví asi jako příčina. Budu hlídat. Pak bych asi zkusil vyměnit nádržku. Uvidíme.

@dan666 Ahaaa, tak to je jina. Takze jsme doma. :) Zkus se podivat na hrdlo te nadobky, zdali tam neni nejaky otrep nebo nejaka nedokonalost, popripade bych dal jine vicko. Tim bych zacal a kdyz tak vymenil nadobku. Myslim, ze tim bude problem vyresen tak jako u kolegy @psurn . Nastesti male veci. Mame prece tu nejspolehlivejsi novodobou skodovku :) :)

Jinak koukam, ze s tim nalitas dost kilometru denne a mas uz docela slusny najezd.

Připojte se k diskuzi

Můžete nyní přispět a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a přispějte pod svým účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...
Profesionální čištění fasády výškovou technikou – efektivně a bez omezení provozu.

Účet

Navigace

Hledat

Hledat

Nastavit oznámení prohlížeče

Chrome (Android)
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome (Desktop)
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Nalezněte Oznámení a upravte své preference.