Přejít na obsah

Výměna plynové vzpěry 5.dveří

Bert

Doporučené příspěvky

Máte někdo zkušenosti s výměnou této vzpěry ?

Koupil jsem originál v prodejně Škody a zjístil jsem po příchodu domů , že vzpěra je opatřena patrně jakýmsi " zajištěním " - plastovou čepičkou na pístku, zřejmě kvůli snadné montáži na auto. Tímto se liší od stávající vadné na voze.

Předpokládám , že se v tomto zajištěném stavu namontuje na vůz a pak se tento plast musí nějak odstranit . ( v dodaném stavu je absolutně tuhá a nelze s ní vůbec hnout - nejde stlačit ) Jde mi o to, zda někdo ví , jak se má toto zajištění správně odstranit, aniž bych to zbytečně poškodil . Plast totiž púsobí dost masivním dojmem a žádná značka či upozornění jak to zprovoznit přiloženo nebylo. Díky za reakce. Bert

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uprimne si to nejak nedovedu predstavit, nafot to a hod jsem foto...

A to ze je tuha je naprosto normalni, musi prenaset takove sily, ze ji rukou nikdy nemuzes stlacit. A pokud je tedy "roztazena", pak nevidim duvod, proc by mela nejake "zajisteni".

Napada me, jestli nemyslis vnejsi plastovej stiraci krouzek na vnejsim (cernem) telese, to pak neni zadne zajisteni, ale modifikace dilu a to se neodstranuje.

Editováno: , autor: Maverick
Odkaz ke komentáři

To Maverick:

Díky za informaci.

Je to tedy asi tak jak píšeš onen stírací plasstový kroužek (spíš celá krytka)Skutečně jsem poměrně značnou silou na to tlačil a ani se to nehlo. Myslel jsem , že je to nějak zajištěné před koncovou polohou, aby se to snadněji montovalo.

Na staré (vadné) to totiž není.

Když píšeš , že je to modifikace, tak je to jasné. Nečekal bych ale( vzhledem k uchycení) , že to tedy přenáší takovou sílu, že to rukou i značnou silou nezmáčknu.

Kdysi jsem to měnil na Favoritu a tam to tak tuhé jistě nebylo. Je to asi tím , že zde jsou ty dveře podstatně těžší. Velice děkuji za tuto informaci.

Právě protože jsem si nebyl jistý mou první úvahou , tak jsem se obrátil na toto forum. Jsem rád, že jste mi pomohli a nic jsem nepokazil.

Mavericku díky - Bert

Jinak díky i Cosbymu - to je mi jasné. Mě šlo o ten kroužek.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...