Přejít na obsah

Kapoťák - spinač alarmu na kapote

tomina

Doporučené příspěvky

Nedavno, kdyz jsem si privezl auto ze Skoda servisu, sem objevil, ze mi chybi spinac alarmu, co byl vedle "zamku" kapoty - proste tam jak je kapota zacvakla..nevim jak to jinak nazvat ;-) No a kablik co k nemu vedl tak byl jen paskou prichycenej ke svazku..takze to musel udelat nekdo v servisu..Samozrejme kdyz sem tam prijel tak o nicem nevedi a neni mozny aby to nekdo z techniku udelal... ;) kazdopadne to chci dat zase dohromady..jenze Meta - vyrobce toho alarmu - uz ty spinace nedodava takze mi zbyva bud tam dat nejakej jinej a vymyslet uchyt (premejslel sem pouzit dverni spinac z Felicie - je vodotesny a vypada ze neco vydrzi) a nebo ze bych vyhodil ten zamek co tam ted je a dal tam zamek se zabudovanym spinacem - ten se daval, pokud vim, do aut kde je alarm z vyroby - pripada mi to jako elegantnejsi reseni, nez kdyz mi tam takle neco trčí :-) nebo, neda se primo do toho zamku jen spinac pridat?? Ted jde o to kolik by stal a kde ho sehnet..novej to bude asi docela palka - jako vsechno ;) a druha vec je, jesi pri otevrenni kapoty sepne nebo rozepne okruh...ten co tam byl puvodne tak pri otevreni okruh sepnul... nema nekdo odhad kolik by moch stat takovej zamek na vrakaci??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takle mi to tam nechali :t tam jak je to zakrouzkovany byl ten spinac :-( kablik pekne uchycenej co :-) a to sem ted jeste zjistil ze mam na merce asi o 4mm vic oleje nez je max :-) ale je fakt ze auto pres noc stalo..zkusim to jeste zmerit az bude zahratej motor....

post-28-1170847536.jpg

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři

Tak takle mi to tam nechali :t tam jak je to zakrouzkovany byl ten spinac :-( kablik pekne uchycenej co :-) a to sem ted jeste zjistil ze mam na merce asi o 4mm vic oleje nez je max :-) ale je fakt ze auto pres noc stalo..zkusim to jeste zmerit az bude zahratej motor....

ad spinac - zamok so spinacom sa dava aj bez alarmu, ja mam Tour bez alarmu a ked otvorim prednu kapotu signalizuje mi to maxik.

ad mierka oleja - nechcem byt moc mudry, ale nemeria sa olej prave pri sudenom a stecenom oleji? ved ked to pozeras kratko po jazde, tak je ten olej rozstriekany po celom motore a ukaze ti to menej ako tam mas.

Odkaz ke komentáři

Tak takle mi to tam nechali  :t  tam jak je to zakrouzkovany byl ten spinac :-( kablik pekne uchycenej co :-) a to sem ted jeste zjistil ze mam na merce asi o 4mm vic oleje nez je max :-) ale je fakt ze auto pres noc stalo..zkusim to jeste zmerit az bude zahratej motor....

ad spinac - zamok so spinacom sa dava aj bez alarmu, ja mam Tour bez alarmu a ked otvorim prednu kapotu signalizuje mi to maxik.

ad mierka oleja - nechcem byt moc mudry, ale nemeria sa olej prave pri sudenom a stecenom oleji? ved ked to pozeras kratko po jazde, tak je ten olej rozstriekany po celom motore a ukaze ti to menej ako tam mas.

OLEJ: No to sem si taky myslel...ale co sem se docet tady na foru...tak by mel byt motor zahraty...pro me taky docela novinka ;-)

Odkaz ke komentáři

OLEJ: No to sem si taky myslel...ale co sem se docet tady na foru...tak by mel byt motor zahraty...pro me taky docela novinka ;-)

hmm, kolko ludi tolko chuti. doba sa asi zmenila :t nech sa vyjadria profici ...

jojo :-) do ted jsem byl zvyklej merit olej za studena...aspon hodinu po tom, co je motor v klidu... Ale tady na foru jsem se docet opak...chcipnout motor...pockat par minut nez olej stece a zkontrolovat hladinu...tak nevim no :-)

K tomu kapotaku..nejvic se mi libi reseni s tim integrovanym spinacem v zamku..ale 1000Kč...pfuj to fakt ne..jeste kouknu po vrakacich a jinak tam hodim ten z Felicie... tam ten kapotak jak je na nej odkaz je hnusnej...vim ze je to pod kapotou..ale aby mi tam takle neco trcelo to fakt ne :-(

Odkaz ke komentáři

Zdravím, mám taky Meta system a potřeboval bych vědět jestli se dá sehnat nebo synchronizovat jiný ovladač dálky a kde. Spínač kapoty mám origo, ale když zkouším jestli to facha tak to jenom spustí blikání blinkrů a nic nehouká.

Kdyz to zkousis - musis zamknout auto dalkou od Mety...pockat cca. 30s a teprve pak zkusit spinac na kapote...pokud je poplach vyvolan (otevreni kapoty, dveri, pohyb atd.) do 30sec. po zamknuti tak se nic nedeje..jen blikaji blinkry... Poznas to taky podle toho jak blika kontrolka od Meta alarmu...prvnich 30sec. blika jinou frekvenci po 30s zacne blikat jinak a potom teprv bude houkat houkacka ;-)

S tim ovladacem by me to taky zajimalo..ale myslim ze mame smulu..privezku se nezbavime...

Jediny co me napadlo je koupit nefunkcni vystrelovaci klic a zkusit do nej zadelat ten vysilac z Meta alarmu..jesi by se to povedlo :-(

nemel by nekdo doma nefunkcni vystrelovaci klic?? :-)

Odkaz ke komentáři

tak mi napadlo preco mas viac oleja = niekto dolieval olej na neustalenom aute, vtedy je olej "vsade". dolial na spravnu hodnotu, potom ked olej stecie (kontroloval si to rano), hned ho tam mas viac. znie to logicky, nie?

logícky to zni...ale auto bylo v servisu na vymene oleje pred par dny a od ty doby tam nikdo olej nedolejval...takze jesi tam opravdu je vic oleje....tak to zvorali v servisu :-(

Odkaz ke komentáři

tak mi napadlo preco mas viac oleja = niekto dolieval olej na neustalenom aute, vtedy je olej "vsade". dolial na spravnu hodnotu, potom ked olej stecie (kontroloval si to rano), hned ho tam mas viac. znie to logicky, nie?

logícky to zni...ale auto bylo v servisu na vymene oleje pred par dny a od ty doby tam nikdo olej nedolejval...takze jesi tam opravdu je vic oleje....tak to zvorali v servisu :-(

no tak tomu sa vobec nediv. servisak prisiel k autu a nalial olej. myslis ze ho trapi ze to auto prave preslo zopar km?

Odkaz ke komentáři

Pristupu v servisu se uz vubec nedivim...ale preci jenom tech aut mu muselo projit pod rukou tolik...mel by vedet kolik litru oleje se leje do TDi..to je snad u kazdyho stejny...Ted by me jen zajimalo kdy mam tu hladinu zmerit...a podle toho trochu oleje odcucnout...ale nemam odhad, kolik oleje jsou ty 4mm na merce :-(

Odkaz ke komentáři

Pristupu v servisu se uz vubec nedivim...ale preci jenom tech aut mu muselo projit pod rukou tolik...mel by vedet kolik litru oleje se leje do TDi..to je snad u kazdyho stejny...Ted by me jen zajimalo kdy mam tu hladinu zmerit...a podle toho trochu oleje odcucnout...ale nemam odhad, kolik oleje jsou ty 4mm na merce :-(

no kolko to je to ti nepoviem, ale ja by som to robil za studena metodou pokus-omyl tak na hodnotu aku pise skodovka, to je tusim medzi rysky. ked cucnes viac, tak do tam zas troska vratis. zas take tazke to nebude.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Jel jsem kolem servisu kde mi menili olej a prelili mi to...Tak sem tam skocil a rek jim to... Na to mi ten manik rek ze mam v haji urcite tesneni pod hlavou motoru a ze mi do oleje tece nafta..ze prej neni mozny aby to nekdo prelil...a uz me chtel objednavat na generalku motoru...Docela me pobavil takle od stolu diagnostikovat auto na generalku :-) :-) Pak prisel druhej manik kterej mi zase zacal rikat ze tam nalevaji bezne o neco vice oleje, prej aby si lidi nestezovali ze ho tam maj malo..a kdyz sem se ho zeptal na co tam jsou ty rysky, tak mi odpovedel ze jsou prej jen orientacni a ze nemam nakou decku oleje vubec resit :-) :-) tak to me kluci fakt oba pobavili.. Tak si tu decku odcucnu sam..jen bych se rad ujistil jesi mam olej merit u teplyho motoru (po steceni oleje tedy tak po 20min) a nebo u studenyho motoru...??

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...