Přejít na obsah

Připojení k internetu O2

OloZX6R

Doporučené příspěvky

V pohode, mam tuhle rychlost taky. Real se pohybuje kolem 1,8Mb ale to zalezi na miste pripojeni. FUP mi nikdy nedali i kdyz sem pretahnul :unsure: ale jen o trochu, maj tam asi este nakou rezervu nad limitem. Za rok a pul se mi stalo 1x ze nesel net. Dokonce je tam staticka IP adresa ikdyz oni ji nabizej zvlast, ale to te nemusi tizit pokud doma nemas server ci nevyuzivas jiny sluzby, ktery ji vyzadujou :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já s tímhle zkušenosti nemám ale mám od O2 respektive sem si to zařizoval ještě za doby kdy byl Eurotel, bezdrátovej modem nevim jak se omz nadává AnyDATA, no a něco strašnýho, platim litr měsíčně a rychlost 115kb/s... :angry: Nejprve jsem měl ten stříbrnej modem tak mi známej poradil ať ho vyměním a rychlost bude v poho,že to měl taky tak mi ho vyměnili a je to ještě horší než to bylo.. Když sem u toho nevíte jestli se dá přečasně odstoupit od smlouvy mám ho přez rok..

Odkaz ke komentáři

Tak tuto rychlost mam taky. Internet šlape na 95% jako hodinky, i ta rychlost je vždy vklidu, jen to po...te FUP. Někdy se povede, že ho aktivují až když překročiš o několik giga, jindy je to teměř okamžitě při překročení o par set mega. Těch 12GB co je tam ten limit je fakt málo. Jeden měsic jsem si dal zaležet a pouze jsem sledoval TV přes net, poslouchal inet radia, klasicke brouzdani, prostě naplno využivani internetu jako normalni uživatel a po necelých 20 dnech bylo 12GB fuč. Když se k tomu připojí nějaký ten stažený filmek a hudba tak je to na nic. Když to pak zpomali na těch 128 tak je to hnus.

Hodně v posledni době přemyšlím o přechodu na interent od volneho.

Odkaz ke komentáři

No mě právě končí 28.2. připojení od O2 přes CDMA, to bylo vcelku v pohodě na tahání filmů, je tam sice FUP 3 GB, ale přes noc to tahá statečně (i 2GB),,,bohužel je tam nepoužitelnej ping na hry, proto jsem ho vyměnil za ADSL. Teď jen čekám na zřízení pevný linky a toho netu... ;) Kolik se vlastně platí, je to 299,- za linku a 599,- za net? A nemáte někdo ten modem ZyXEL kterej k tomu teď dávaj za korunu?? ;)

Odkaz ke komentáři

No mě právě končí 28.2. připojení od O2 přes CDMA, to bylo vcelku v pohodě na tahání filmů, je tam sice FUP 3 GB, ale přes noc to tahá statečně (i 2GB),,,bohužel je tam nepoužitelnej ping na hry, proto jsem ho vyměnil za ADSL. Teď jen čekám na zřízení pevný linky a toho netu... ;) Kolik se vlastně platí, je to 299,- za linku a 599,- za net? A nemáte někdo ten modem ZyXEL kterej k tomu teď dávaj za korunu?? ;)

za net se plati 599 bez dph, za tidlifon nevim přeně ale dokupy mi to vždy děla něco málo přes 1000kč.

Z modemem zkušenosti nemam, ale co jsem se z pra modema setkal tak všechny vpoho - z toho bych strach neměl.

Odkaz ke komentáři

To jako když chci adsl od O2 tak musím mít i pevnou linku nebo můžu mít jenom ten modem s adsl?

Přesně tak,, B) ,jsou to šmejdi, využívaj monopol.. :blbec:

Výhodou je zřízení pevný linky za 1,- a modem za 1,-.. :D

Teď u nich budu rok a pak půjdu jinam, kde nabízí stejnou službu levnějc (VOLNÝ, RADIOKOMUNIKACE, atd... B)

Editováno: , autor: OloZX6R
Odkaz ke komentáři

FUP sem mel 1 GB na tyden (4 na mesic) a nebyl problem kdyz jsem to prepalil tak v patek rano se nulovalo pocitadlo a vikend jsem stahoval jak byla potreba

Nejhorši na tom stavajicim FUP je to že se anuluje až na konci měsice. Takže když se zadaři tak pul měsice to jede jako slimak.

Odkaz ke komentáři

TAk pak nahod reference -_-  Taky planuju dezerci od zlutejch potfor :D

Jekjch potvor? Jako telecom? Vždyť k těm já jsem šelllje to O2... :unsure:

to byla reakce na Brunoose -_-

Jinak s chodem linky jako takovym od O2 sem spokojen. mam to od nich cca 2 roky a nezaznamenal sem vypadek z jejich strany. To ze si muj modem postavil hlavu a nespolupracoval je jenom muj problem - par restartu vzdy pomohlo.

MOje nespokojenost prameni spis z toho, ze u konkurence(Volny) muzu dostat 2mega bez fupu za stejnou, ne-li lepsi cenu.

Edit: v dobe kdy byl u 2048/256 jeste limit 8 giga nebyl problem bejt rano vysosanej :t dalsi vec je ze loni od cca dubna do zari se me FUP netykal vubec ikdyz byl trafic 80 az 120 giga lol

Editováno: , autor: kozlustechnykus
Odkaz ke komentáři

Jaký máte zkušenosti s připojením k internetu od O2? Jde o ADSL přes pevnou rychlost 2048,,,zajímá mě hlavně uplatňování FUP a podobně...díky za názory B)

Mame s kamosema 2mb neomezene, platime asi 1300,- s DPH, ale sjednani smlouvy uz za CT bylo fakt peklo, predtim sme meli Contactel, zabijel bych jak se to sralo, a jak dlouho sem byl bez netu :disgust:

Editováno: , autor: JasteR
Odkaz ke komentáři

Loni jsem od O2 přešel po roce a půl k Radiokomunikacím na Premium ADSL Voice.

A spokojenost je? Nějaké vypadky, poklesy rycholsti atd.

Teď čtu jejich cenik a potřebuji poradit nebo spiš vysvětlit.

Chtěl bych si ponechat pevnou linku od O2 tak jak to mam teď, a internet adsl od radiokomunikaci. Která sazba se mě pak týka: A. Varianta bez paušálu za telefon nebo B. Varianta, kde stále platíte paušál za telefon standardně 339,00 Kč (403,41 Kč s DPH) měsíčně.

Dalši varianta: zrušim všechno od O2 včetně telefonu a přejdu jen na ADSL od radiokomunikaci. Budu ještě platit O2 nějaké penize za provoz kabelu (kolik), nebo jak to vlastně je.

Ja v tom mam trochu gulaš tak to potřebuji objasnit.

Dík moc

Editováno: , autor: brunoos
Odkaz ke komentáři

Chtěl bych si ponechat pevnou linku od O2 tak jak to mam teď, a internet adsl od radiokomunikaci. Která sazba se mě pak týka: A. Varianta bez paušálu za telefon nebo B. Varianta, kde stále platíte paušál za telefon standardně 339,00 Kč (403,41 Kč s DPH) měsíčně.

Dalši varianta: zrušim všechno od O2 včetně telefonu a přejdu jen na ADSL od radiokomunikaci. Budu ještě platit O2 nějaké penize za provoz kabelu (kolik), nebo jak to vlastně je.

Dík moc

Já to chtěl taky tak nejdřív udělat, zřídit pevku od O2 a internet od radiokomunikací, ale dle zjištěných info (zelená linka radiokomunikací) bych byl cca 30 dní bez internetu, tak jsem to vazl od O2 všechno a za rok třeba přejdu..

K tvýmu dotazu, první varianta je Premium ADSL Voice, kdy už neplatíš paušál za pevku O2, ale jen radiokomunikacím... B)

Druhá varianta je jasná, to budeš mít net od radiokomunikací a O2 budešplatit těch 299,- bez DPH... :huh:

Jinak klidně zavolej na tu zelenou linku, všechno ti rádi vysvětlí.. -_-

Odkaz ke komentáři

Dík moc

Spokojenost, není problém s Radiokomunikacemi. Přešel jsem z důvodu, že u O2 (dřive ČT) jsem platil jen na paušálech cca. 990,- s DPH za 512Kb, 2GB dat a za každý další 1GB cca. 50,-. Za cca. 1011,- u Radiokomunikací 2048Kb bez omezení dat a agregaci 1:20 (O2 1:50). Bohužel v době kdy jsem přecházel tak převod starého čísla stál cca. 2800,- bez DPH dnes za 1057,- bez DPH. Takže při objednávání u Radiokomunkací jsem vyplnil formulář o přepojení pevné linky na jiného poskytovatele a službu Premium ADSL Voice, takže O2 neplatím nic a jak si to s Radiokomunikacemi vyřídí je jejich věc. Bohužel aby Radiokomunikace připojily ADSL musíš mít zavedenu pevnou linku od O2. Je pak na zvážení zda budeš platit paušál za pevnou linku O2 a Radiokomunikacím za ADSL (varianta B), nebo paušál za telefon i ADSL Radiokomunikacím (varianta A). Já zvolil A.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak internet přes ADSL od O2 už mám od pondělí doma, :D ,,samozřejmě byl problém s dodáním samoinstalačního balíčku, kdy jsem ho ve smlouvě chtěl zaslat na jinou adresu než byla adresa zřízení,,,opět to u O2 nepochopili, takže jsem si ten balíček u nich musel vyzvednout (nechtěli mi ho dát..) a když už jsem surfoval z novýho modemu, tak mi posílali sms a maily, že jsem si nevyzvedl samoinstalační balíček,,,prostě mega chaos... :smich::smich:

Jinak rychlost vcelku dobrá, dost mě zarazilo, že když něco stahuju, tak si ani nezavolám na skypu...ale hlavně se chci zeptat, v měsíčním paušálu mám i volný připojení k netu na O2 hot spotech...má s tím někdo zkušenosti jak to funguje?? :o

Odkaz ke komentáři

No ty hotspoty sem este nezkousel, ale kdyz mas treba notebook, taxe muzes v urcitych mistech (kde je signal wifi od O2) pripojit pres wifinu pod svym jmenem a heslem jako mas normalne na ADSL :)

Abys mohl sosat a zaroven volat, musel bys nejak na stahovani hodit mensi prioritu, bo proste tomu stahovani povolit rychlost max treba 150kB. Nevim jaxe to dela, ale jde to ... :D

Odkaz ke komentáři

No ty hotspoty sem este nezkousel, ale kdyz mas treba notebook, taxe muzes v urcitych mistech (kde je signal wifi od O2) pripojit pres wifinu pod svym jmenem a heslem jako mas normalne na ADSL :)

Abys mohl sosat a zaroven volat, musel bys nejak na stahovani hodit mensi prioritu, bo proste tomu stahovani povolit rychlost max treba 150kB. Nevim jaxe to dela, ale jde to ... :D

No s tím sosáním a voláním je to divný, protože mě to sosá třeba jen 50-80kB/s a volat stejně nejde a přitom linka nemůže být vytížená... :disgust:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...