Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj všichni :)

Uvažujeme o koupi auta za 20tis+/-. Svého času jsem měl Rapida 136 a musím říct, že mě to k němu pořád táhne. To auto má prostě sportovní duši a to se mi na něm líbí. Krásně se v něm jezdilo a až na drobnosti si nevzpomínám, že by s ním byl problém. Mám na něj prostě super vzpomínky.

Otázka zní, jestli ještě dnes má smysl znovu koupit Rapida...? Vím, že nejlepší jsou 136 z posledních let, takže o jiném ani neuvažuji, ale nevím, jak dlouho ještě bude možné u nich prodlužovat STK, jak je to s náhradními díly, servisem, nevím, jak je to teď s palivem, jestli se v tom dá jezdit na Natural, jestli se v tom dá vyjet za hranice atd.

A pokud nedoporučíte Rapida, jaký jiný slušný vůz se dá v téhle cenové kategorii pořídit?

Tak prosím poraďte, vítám každý názor a předem děkuji :)

Vloženo

No ja nevim, do Rapida bych uz nesel - podle me je to uz skutecne minulost a to po vsech strankach.

Kolem 25-30 tis. Kc (kdyz budes chvili hledat) najdes solidniho Favorita z poslednich let (nove modely, tedy 1993-1994) a to je myslim za podobny penize nejrozumnejsi kup. Dilu vsude hromady, dokonce i originalni dily nejsou prehnane drahy (vyjimky se najdou) a servis neni problem, opraví to kazdej mechanik.

No a konec koncu, prestoze dnesni meritka jsou skutecne jinde, bezpecnost (jak aktivni tak i pasivni) Favorita je mnohem vyssi nez Rapida.

Vloženo

Hele sice offtopic ale my sme pred par lety prodali pekny favo a ted bych ho chtel teda ne ja to je fuk .. Koupit zpet .. Znacku si pamatuju,jezdi furt na stejnich cisel potreboval bych zjistit majitele :D je nekdo tak šikovný ?

Vloženo
jestli se v tom dá vyjet za hranice atd.

Myslím že to pokud se nepletu není problém, spíš bych se s tak starym autem bál vyjet na takovou dálku...

• o 2 měsíce později...
Vloženo
No ja nevim, do Rapida bych uz nesel - podle me je to uz skutecne minulost a to po vsech strankach.

Kolem 25-30 tis. Kc (kdyz budes chvili hledat) najdes solidniho Favorita z poslednich let (nove modely, tedy 1993-1994) a to je myslim za podobny penize nejrozumnejsi kup. Dilu vsude hromady, dokonce i originalni dily nejsou prehnane drahy (vyjimky se najdou) a servis neni problem, opraví to kazdej mechanik.

No a konec koncu, prestoze dnesni meritka jsou skutecne jinde, bezpecnost (jak aktivni tak i pasivni) Favorita je mnohem vyssi nez Rapida.

No nevím, ale ta bezpečnost u toho favorita nebyla o nic vic lepší.

• o 4 týdny později...
Vloženo

no ja nevim proc Rapida nedoporucujete. Ma to temer stejny motor jak facko jen to vypada o 100% lip. Ja mam Rapida a favorit se muze jit zakopat i felinama. Predjedte me v tech kramech kdyz jedu 170km/h Motor mam seriovy. Jestli ma nekdo zajem tak mu natocim video jak jedu tech 170....kdo ma lespi gumy tak 190 taky jde...pri 5500ot/min na 5ku pri stalem prevodu 4,22.

Vloženo
no ja nevim proc Rapida nedoporucujete. Ma to temer stejny motor jak facko jen to vypada o 100% lip. Ja mam Rapida a favorit se muze jit zakopat i felinama. Predjedte me v tech kramech kdyz jedu 170km/h Motor mam seriovy. Jestli ma nekdo zajem tak mu natocim video jak jedu tech 170....kdo ma lespi gumy tak 190 taky jde...pri 5500ot/min na 5ku pri stalem prevodu 4,22.

170km/h lol nebo dokonce 190km/h....ale ale

Vloženo

Zde se jako oddany skodovkar (oddany veteranum, ne tem srackam od VW) musim priznat ze tachac u skodovky je opravdu optimisticky, kdyz ukazuje 180 (coz u rapida 136 lze dosahnout) jede ve skutecnosti tak 160 cca. Pokud je v aute rozvodovka 4,22 a lehce se potuni motor (vacka, hlava ...) tak to dokaze jet rychleji, ale musi byt podvozek a karoserie v dobrym stavu. Ne ze to nakej kokot nechal zreznout ... No furt lepci rapid nez HyperTurboPotkan zejo :)

-_-

Vloženo (editace)
Zde se jako oddany skodovkar (oddany veteranum, ne tem srackam od VW) musim priznat ze tachac u skodovky je opravdu optimisticky, kdyz ukazuje 180 (coz u rapida 136 lze dosahnout) jede ve skutecnosti tak 160 cca. Pokud je v aute rozvodovka 4,22 a lehce se potuni motor (vacka, hlava ...) tak to dokaze jet rychleji, ale musi byt podvozek a karoserie v dobrym stavu. Ne ze to nakej kokot nechal zreznout ... No furt lepci rapid nez HyperTurboPotkan zejo :)

-_-

No jasně že VŠECHO je dneska přeci lepší než HTP.......hlavně pomalu 30 let starý 105 - 120 - 130-tky. A všechny tito dnes už zařaditelní do kategorie VETERÁNI jezdí lépe-rychleji, jsou bezpečnější a prostě nej.....

Já můžu srovnávat.....vlastnil jsem taky jednu velice zachovalou 120-tku..... ;)

Editováno: , autor: Marek
Vloženo
No jasně že VŠECHO je dneska přeci lepší než HTP.......hlavně pomalu 30 let starý 105 - 120 - 130-tky. A všechny tito dnes už zařaditelní do kategorie VETERÁNI jezdí lépe-rychleji, jsou bezpečnější a prostě nej.....

Já můžu srovnávat.....vlastnil jsem taky jednu velice zachovalou 120-tku..... ;)

Tak samozrejme ze fobie je bezpecnejsi. Ale jinak, v cem je HTP lepci nez motor Š130? Jen emise ;) Kdyz na to slapnes aby to jelo tak to zere jak nezjednany ikdyz ma jen 3 valce. Kdyz fobii tak aspon 1,4 MPI :)

Stary auta sou jen pro lidi ktery to bavi. Samozrejme takovy auto potrebuje vic udrzby, ale pokud to nekoho bavi delat tak proc mu to berete :feve:

Vloženo (editace)

Tak samozrejme ze fobie je bezpecnejsi. Ale jinak, v cem je HTP lepci nez motor Š130? Jen emise ;) Kdyz na to slapnes aby to jelo tak to zere jak nezjednany ikdyz ma jen 3 valce. Kdyz fobii tak aspon 1,4 MPI :)

Stary auta sou jen pro lidi ktery to bavi. Samozrejme takovy auto potrebuje vic udrzby, ale pokud to nekoho bavi delat tak proc mu to berete :feve:

Nikdo tady nikomu nebere, že se chce šťourat ve starým autě / i když ho někteří mají opečováváný a vypadá jako nový /. Ale polemizoval bych o tý spotřebě. Všeobecně se stalo již zcela normální, že ten kdo nemá HTP, tak ho automaticky haní.....kolik z těch co to říkají v tom skutečně jelo? A tím nemám namysli 200 m někde na parkovišti u supermárketu.Ale co psal big.boss, že na sériovce lítá v poho 170 tak to asi není až tak zcela pravda...že....a když bude mít lepší gumy tak dokonce 190? Nejsem si jist, ale nemá Š tacháč jen do 180?Pánové držte se v reálném světě.Pokud má ale jistotu a tvrdí, že sem hodí video jak mastí 170 ať to tedy udělá....ale nechci ho při tom potkat nasilnici :-)

Vloženo

S HTP sem najel asi 500km a bylo to pro me utrpeni. Mozna by se hodil do nejakyho malyho auta, ale ne do fabie, je proste moc tezka. (pominu jeho zvuk a vibrace v urcitym rozsahu otacek ;) )

Ano tachac je do 180 ale funguje dal ikdyz stupnice neni o to nejde, stejne ukazuje tak o 20km/h vic na konci. Ty lepsi gumy to myslel asi kvuli ovladatelnosti, protoze jednou sem dal dopredu zimaky 155/80 tusim a neslo to v 80 ridit :kuk: geometrie OK, jak sem vratil 165/80 tak dobry. Nakonec asi budu mit lepci koupit 175/70, ale to zas utikam od tematu. Realnych 170 udela maximalne rapid 135 ci 136, musi byt ovsem v dobry kondici ...Š130 - nevim nevim, mozna z kopce lol Ale stejne o co go kdyz tu mame urcity omezeni zejo. Treba 50 v obci 90 venku a tak podobne ;) Ono jak psal ze mu udela 170 Š 130 v serii je mozny, protoze to znamena cca 150 v realu :) Rychlost je dobry brat pomoci GPS :)

Vloženo (editace)

Ja nevim nevim - spise kdyz uz to vidim nekde na vrakaci ci u dedy ve stodole tak nejak nemam ani chut do toho sednout. Mel jsem MBcko, mel jsem i chvilku 105, pak favo a ted Octu, ale ja bych uz to nekupoval - uz ani v bazarech to nechteji.

Je opravdu videt jak se vozovej park obnovuje. A videt dnes MBcko ci 1203 uz je u nas pomalu raritou

20 tisic tak mozna tak vrazit do malo shnileho fava, jine a mene stare + lepsi Ceske auto za ty prachy nenajdes

Editováno: , autor: Návštěvník
Vloženo

Já myslím že určitě, vlastnil jsem toto auto a múžu ze sebe i manželku říct že to bylo naše nej autíčko. A taky stále přemýšlím zda je pro sebe nemám koupit.Jen tak na popojíždění.

• o 2 týdny později...
Vloženo

tak já mám htp i rapida. v dobách největší slávy jel rapid i 190 (tacho) se sériovým motorem.

teď stojí v garáži. chtěl jsem ho prodat, ale nakonec jsem se rozhodl ho zachránit a

provést kompletní renovaci a trochu ho omladit. exteriér zůstane až na pár změn

identický, ale interiér se pomalu překopává na fabii.

mám k tomu autu silný vztah a nemůžu se ho zbavit nebo koukat jak rezne v garáži.

Vloženo

tak mam 135ku... ted se opravuji zadni lemy, neni jednoduche to rozjet na 170 tady u nas a na dalnici to mam trochu dal ale pristi vikend ti to natocim pokud nepojedu sam...nehodlam v te rychlosti delat nic jineho nez ridit. A s tou rychlosti sem myslel na tacho a cim ze je to tak o 15km/h min. Jestli myslis ze fakt kecam tak si zajdi na skoda techweb http://skoda.panda.cz a zeptej se na foru. A ver tomu ze nikdo se svoji Fobii htp bys me neujel.

Vloženo

Měl jem taky rapídka 136 90rok,a upaloval moc hezky.

Kámoš s felinou málem rozkous volant když jsem ho míjel ve 180/tacho/ na dálnici,je to ale už 7 let na spátek.

Já nehanim žádné auto,tak kurva mě vytáčej ty věčné narážky na HTP :angry::disgust:

Vloženo (editace)
tak mam 135ku... ted se opravuji zadni lemy, neni jednoduche to rozjet na 170 tady u nas a na dalnici to mam trochu dal ale pristi vikend ti to natocim pokud nepojedu sam...nehodlam v te rychlosti delat nic jineho nez ridit. A s tou rychlosti sem myslel na tacho a cim ze je to tak o 15km/h min. Jestli myslis ze fakt kecam tak si zajdi na skoda techweb http://skoda.panda.cz a zeptej se na foru. A ver tomu ze nikdo se svoji Fobii htp bys me neujel.

A okud jsi? Že bychom to spolu vyzkoušeli, myslím porovnání aut...ty 135 a já HTP......

A souhlasím s Mácou, že těch věčnejch narážek na HTP už bylo dost....

• o 1 měsíc později...
Vloženo
A okud jsi? Že bychom to spolu vyzkoušeli, myslím porovnání aut...ty 135 a já HTP......

A souhlasím s Mácou, že těch věčnejch narážek na HTP už bylo dost....

jsem z jizni moravy...uherske hradiste. A sorry ze tak pozde ale jednoduse sem nechodim.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...