Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Budu rekonstruovat bytové jádro, tím pádem budu předělávat i kuchyň. Nyní stojím před otázkou co použít na podlahu.

Jaký je Váš názor na použití plovoučky a nebo linolea v kuchyni a předsíňi. Co by jste doporučili.

Vloženo
Budu rekonstruovat bytové jádro, tím pádem budu předělávat i kuchyň. Nyní stojím před otázkou co použít na podlahu.

Jaký je Váš názor na použití plovoučky a nebo linolea v kuchyni a předsíňi. Co by jste doporučili.

Pokud je na výběr mezi těmito možnostmi, bral bych lino. Kvalita s pestrost sortimentu už je dneska rozhodně jinde než za totáče, lino je "teplé" a tlumí hluk. Plovoučka mně osobně nesmí v bytě ani do kumbálu!

Jo a pozor, je třeba rolišovat linoleum a PVC! Rozdíl v kvalitě a ceně značný!

Vloženo

Taky bych bral jednoznačně lino, je mnohem příjemnější a je pravda, že kvalita je dnes už jinde.

My navíc máme lino, které napohled jako plovoučka vypadá a když přišla návštěva, tak si museli kleknout,

jelikož nevěřili, že to doopravdy lino je :)

Vloženo

Ano, lino. Do kuchyne jednoznacne. Ale nesetri na nem. Jak uz psal srandek, u nas tomu taky nikdo neveri, ze jde o lino. Je fakt ze nas stalo vic nez plovoucka vedle do pokoje, ale je fakt pekny, krom vzorku ma i "ryhy" takze iluze je dokonala. No a jako jeste jeden z argumentu, Pokud mas maly ditko, ktere leze po ctyrech, tak mu to na linu klouza min nez na plovoucce.

Vloženo

Mam taky plovoucku - propojena kuchyn s obyvakem - vypada to lip :palec2: . Jen musime davat bacha na padajici noze a rozlitou vodu. Nejak ji to nedela dobre :)

Vloženo

osobně bych volil dlažbu.

každopádně vše má své + i -

lino - před pokládkou se musí srovnat povrch, každá nerovnost se po čase projeví, ale zase je lehká pokládka a když omrzí, tak se dá jednoduše nové. Údržba je běžná jako u plovoucí p., když spadne cokoliv - zásek je tu

plovoucí p. - malé nerovnosti si srovnávat nemusí, pokládka je o něco složitější, ale jde taky svépomocí. Kvalitní podlaha vydží i hrubší zacházení - osobně můžu potvrdit, že vydržela navážení betonu kolečkem do sousední místnosti.

Ve všech případech jde o peníze, kvalita je drahá, al ezase ta plovoucí je podle mě v dnešní době IN

Vloženo (editace)

Mám zkušenosti jak s linem tak plovoučkou a musím říci, že ani u jednoho jsem neměl problém.V původním bytě jsem dal lino v designu plovoučky a jak už bylo zde psáno, není skoro to poznaz jestli je to lino nebo plovoučka.

Teď jsem rekonstruoval kompletně celej 3+1 a mám všude plovoučku i v kuchyni a je to v pohodě.Dokonce po bytě běhá pes /zlatej kokršpaněl / a jediný je to, že klape drápkama, ale poškození žádný, i když behá po bytě a snaží se vybrat zatáčku :D . Takže jednoznačně nelze říci, co je lepší/vhodnější. Každý podle vkusu-peněz-šikovnosti.

U plovoučky hodně záleží na její kvalitě proti otěru-poškrábání.Nebrat ty levný z BauMaxu a OBI, kde stojí metr 100Kč

Editováno: , autor: Marek
Vloženo

Resil jsem to pred mesicem, lino bych nedal, nevim, prijde mi to divny a jeste jsem nevidel takovy, aby to nebylo poznat, plovouci do kuchyne asi neni ono, dali jsme dlazbu a maximalni spokojenost. Obyvak, loznice plovouci, chodba, kuchyne dlazba...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...