Přejít na obsah

chyba: řada 1 systém katalyzátoru

Mart-in

Doporučené příspěvky

Pěkný den, dnes se mi rozsítila kontrolka elektronika motoru (Š Octavia 2.0i). Nechal jsem ve značkovém servisu ŠKODA prověřit o co se jedná a diagnostika ukázala toto:

závada 16804: Řada válců 1,systém katalyzátoru, účinek příliš malý.

mechanik v podstatě vyloučil vadnou lambda sondu a prohlásil že tohle může být několik chyb od nějaké klapky až po špatný katalyzátor. Po resetu ŘJ kontrolka zhasla a ujel jsem cca 20km (servis-domů) a zatím nesvítí. Víte někdo něco o této chybě aco by jí mohlo způsobovat? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak od resetu poruchy jsem ujel cca 40km a zatím se porucha neobjevila. Asi půjde o momentální selhání. Škoda že se o této poruše nedá něco víc dozvědět. Zajímalo by mě co to znamená "vytvořit readinasskod". Přítel google nic nenašel.

Editováno: , autor: Mart-in
Odkaz ke komentáři

Tak od resetu poruchy jsem ujel cca 40km a zatím se porucha neobjevila. Asi půjde o momentální selhání. Škoda že se o této poruše nedá něco víc dozvědět. Zajímalo by mě co to znamená "vytvořit readinasskod". Přítel google nic nenašel.

Je možný že to bylo způsobeno nějakým vlhkem a jednotka ty hodnoty nepobrala a hodila chybu...občas se stane že lambáda hodí sporadickou chybku a přitom tomu nic není...

Odkaz ke komentáři

tak to se taky modlím, ale je fakt že motor na volnoběh nemá úplně klidný chod. Trošičku kolísají otáčky. Možná žedochází k nějakému špatnému spalování a prostě občas to vyhodí chybu.

Když si pořádám VAG jsem schopen si s ním chybu v ŘJ vyresetovat?

Odkaz ke komentáři

tak to se taky modlím, ale je fakt že motor na volnoběh nemá úplně klidný chod. Trošičku kolísají otáčky. Možná žedochází k nějakému špatnému spalování a prostě občas to vyhodí chybu.

Když si pořádám VAG jsem schopen si s ním chybu v ŘJ vyresetovat?

Ten neklidný chod na volnoběh je běžnej jev u všech benzínů od VW, po očipování se to většinou trochu zlepší, ale není to nějaká extra závada, teda jestli ti tam rafička otáčkoměru nelítá v rozmezí 100ot. měl bys pozorovat jen lehké vychýlení, při letmém pohledu téměř neviditelné, chyby VAGem smažeš vždycky, ale může se hned po nastartování objevit znova pokud se jedná o složitější závadu...

Odkaz ke komentáři

kolísání je podle mě nepatrné, ani bych si ho nevšiml kdyby mě na to v servise neupozornili. Akorát mi nasadili brouka do hlavy že tato závada (systém katalyzátoru-slabý účinek) je způsobená mnoha vlivy a že oprava může vyjít i na 50 000,-Kč protože budou zkoušet součástku po součástce. Proto zvažuji že si pořídím VAG (notebook mám) a zkusím sledovat tu chybu sám. Teprve kdyby se objevovala častěji začal bych ji řešit. Bohužel jsem vozidlo koupil v bazaru a neznám jak s ním bylo zacházeno. Chyba se objevila po ujetí 350km od koupě což mě taky znepokojilo.

Doporučíte koupí VAGu? Je dobré ho mít? Dá se třeba kabel sehnat již použitý? A jakou verzi SW sehnat?

Zaráží mě že v tom servise po přečtení závady nezjišťovali nic víc, že tedy nezjišťoval ani readiness ani čas poruchy a její okolnosti.

Odkaz ke komentáři

kolísání je podle mě nepatrné, ani bych si ho nevšiml kdyby mě na to v servise neupozornili. Akorát mi nasadili brouka do hlavy že tato závada (systém katalyzátoru-slabý účinek) je způsobená mnoha vlivy a že oprava může vyjít i na 50 000,-Kč protože budou zkoušet součástku po součástce. Proto zvažuji že si pořídím VAG (notebook mám) a zkusím sledovat tu chybu sám. Teprve kdyby se objevovala častěji začal bych ji řešit. Bohužel jsem vozidlo koupil v bazaru a neznám jak s ním bylo zacházeno. Chyba se objevila po ujetí 350km od koupě což mě taky znepokojilo.

Doporučíte koupí VAGu? Je dobré ho mít? Dá se třeba kabel sehnat již použitý? A jakou verzi SW sehnat?

Zaráží mě že v tom servise po přečtení závady nezjišťovali nic víc, že tedy nezjišťoval ani readiness ani čas poruchy a její okolnosti.

K tomu servisu: Jsou to většinou pitomci který nic neuměj a proto měněj stylem pokus omyl a zákazník se diví jako pálku ho to stojí.

VAG se probírá v jiný sekci, takže hledat, je tam toho dost i s odkazama na programy...

Odkaz ke komentáři

děkuji za názor, člověk v tom tápe. Jinak jsem s autem spokojený, jedinou další chybu jsem našel že se naklápí pouze levé světlo a to ještě nějak pomalu,pravé je mrtvé. Předpokládám, že je tam asi nějaký přidřený motorek.

Každej tápe v něčem co je pro něj nový, k tomu světlu: bude to motorek, ale u 2002 to už asi není rozebíratelný, ale taky se to tu někde probíralo... ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...