pepe Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 prosím o radu kde najdu u oct 98 1.8 20V palivový filtr a jak se mění nikde jsem návod nenašel.Musí se taky zaplnit palivem jako u nafty nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 Filtr najdeš na spodku vozidla. Je na pravé straně u nádrže, připevněn kovovou stahovací páskou. Mě praskla, tak jsem tam dal plastovou a drží. Jinak výměna je jednoduchá, prostě jen starej vyndáš a dán novej. Nic předem neplníš, normálně potom nastartuješ, možná bude trochu déle točit než chytne motor. Jinak jsou tam plastové spojky, takže smáčknout a vytáhnout, jednoducé, zvládneš to za 10 minut a ani nepotřebuješ jámu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 Filtr najdeš na spodku vozidla. Je na pravé straně u nádrže, připevněn kovovou stahovací páskou. Mě praskla, tak jsem tam dal plastovou a drží. Jinak výměna je jednoduchá, prostě jen starej vyndáš a dán novej. Nic předem neplníš, normálně potom nastartuješ, možná bude trochu déle točit než chytne motor. Jinak jsou tam plastové spojky, takže smáčknout a vytáhnout, jednoducé, zvládneš to za 10 minut a ani nepotřebuješ jámu. KaJe má naprostou pravdu : filtr je na pravé straně vozidla, stačí auto zvednout na hever. Je dobré mít připravenou nějakou prázdnou nádobu na zachycení paliva, které z filtru po odebrání vyteče. Takže navíc nádobku a nějaký hadr. Jako KaJe i já to připevnil plastovou páskou, a už 2 roky je to v pořádku, OK. Filtr doporučuji rozhodně vyměnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepe Vloženo 7. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2007 Filtr najdeš na spodku vozidla. Je na pravé straně u nádrže, připevněn kovovou stahovací páskou. Mě praskla, tak jsem tam dal plastovou a drží. Jinak výměna je jednoduchá, prostě jen starej vyndáš a dán novej. Nic předem neplníš, normálně potom nastartuješ, možná bude trochu déle točit než chytne motor. Jinak jsou tam plastové spojky, takže smáčknout a vytáhnout, jednoducé, zvládneš to za 10 minut a ani nepotřebuješ jámu. KaJe má naprostou pravdu : filtr je na pravé straně vozidla, stačí auto zvednout na hever. Je dobré mít připravenou nějakou prázdnou nádobu na zachycení paliva, které z filtru po odebrání vyteče. Takže navíc nádobku a nějaký hadr. Jako KaJe i já to připevnil plastovou páskou, a už 2 roky je to v pořádku, OK. Filtr doporučuji rozhodně vyměnit díky všem za radu filtr jsem našel a bez problému vyměnil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 10. Květen 2007 Sdílet Vloženo 10. Květen 2007 Ako často ho treba meniť ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 10. Květen 2007 Sdílet Vloženo 10. Květen 2007 Co jsem se dočetl, tak se palivový filtr měnit nemusí. Ale dobře víte jak to asi myslí. Třeba na Feliciích psali výměnu každých 60 tisích km, tak já to praktikuji taky tak. Těch 250,- Kč za tolik kilometrů není moc, skoro se dá říci, že je to pakatel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raob design airbrush Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 jaké problémy muže sposobit zanešený palivový filtr??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 12. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2008 raobe, slyšle jsem že vyšší spotřebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfspitz Vloženo 12. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2008 Mám na origo filtru již 135 Tkm a skoro 10 let a spotřebu u 1,8T mám skvělou. Radši ho ale vyměním, není předci jenom věčný. Jinak přicpaný filtr nezvýší spotřebu, ale způsobí horší náběh otáček motoru a snížení výkonu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.