Publikováno Květen 8, 200718 r Ahojte, včera jsem byl v servisu, ohledně toho vrzající spojky. Už se to tu řešilo, myslím v sekci reklamace, ale pro větši přehlednost jsem udělal novej thread. Vrzání u mě se projevovalo jen při zahřátém motoru (typicky cesta tak 10km a více), sice bylo vrzání skoro neslyšitelné, ale když jsem vypnul motor a sešlápl spojku, tak to šlo slyšet. Celej problém tkví ve spojkovém válečku, kterej rozpojuje spojku. Vrzání způsobuje gumovej váleček, který tlači při sešlápnutí na kovovou kuličku a právě to vydává ten vrzací zvuk. Na funkci to nemá vliv, pouze to otravuje puntičkáře jako jsem já. V servise mi ho vyměnili za novej, který je už dělanej z tochu jiné gumy (romariooo bude mít radost s té gumy ) a už je po problému. V rámci záruky to je výměna zdarma a práce tak cca. na 1 hodinu. Musí se při tom odmontovat kryt autobaterie, aby se k tomu člověk dostal. Jinak pro upřesnění píšu že mám 1.6 FSI a co vím tak to je spíše problém všech benzíňáků než dýzlů. (Vím o 1.6 MPI i o 2.0 FSI co to jim to vrže). Tudíž komu z vás to dělá taky, tak šup do servisu Tady přidávám obrázek spojkového válečku z DP Je to ten označený čislem 14 Upraveno Květen 8, 200718 r od Marios
Květen 8, 200718 r mam taky MR06 akorat konec zari - tyjo tak to ti pomalu konci zaruka co? a hledas co se da vid
Květen 8, 200718 r Autor No máš trochu pravdu, snažim se vše vyřešit ještě v záruce, ale zase je pravda, že mám štěstí na auto, tudíž jsem moc problému s autem neměl. Většinou to byli jen prkotiny, jako vybitá baterka díky Streamu, pukání přední lišty ofuku skla... Teďka mi ještě v rámci záruky vymění vnějši gumové těsnění kolem dveří -> občas trochu zavrže při přejezdu nějakých větších nerovností.
Květen 9, 200718 r Golf V 1.6 MPI pedál spojky vrže přesně jak popisuješ, většinou to zaslechnu v garáži při otevřeném okýnku, taky jen když je záhřátej motor. Kašlu na to, když to teda nemá vliv na funkci.
Květen 9, 200718 r Autor Diamant, mrkni do dilenské přiručky, nevím, jestli ten spojkový váleček je na dýzli a benzíny a turbobenzíny jiný, pokud bude stejný, tak to může dělat i tobě i nafťákům, ale máš novější MR, tak tam už by to mělo být vyřešené. Je pravda, že já osobně vím jen o benzínech, že jim vrže spojka. Jinak opravdu na funkci a životnost to vliv nemá, pouze ten nepřijemný zvuk...
Květen 9, 200718 r Diamant, mrkni do dilenské přiručky, nevím, jestli ten spojkový váleček je na dýzli a benzíny a turbobenzíny jiný, pokud bude stejný, tak to může dělat i tobě i nafťákům, ale máš novější MR, tak tam už by to mělo být vyřešené. Je pravda, že já osobně vím jen o benzínech, že jim vrže spojka.Jinak opravdu na funkci a životnost to vliv nemá, pouze ten nepřijemný zvuk... hmm, no niesom si istý, ale tiež semtam počujem taký vrzavý zvuk keď stojím na križovatke...
Květen 9, 200718 r Autor Tak jsem se teď díval do DP a 1.9 TDI má stejný spojkový váleček s 1.4 MPI, 1.6 MPI a 1.6 FSI. 2.0 TDI má jiný a na TFSI nemám DP což je celkem škoda, náhodou nemáte někdo novější DP? já mám 02.04
Květen 11, 200718 r Aktuálne nemám ETKU, tak sa nepozriem, ale predpokladám, že TDI má ten mechanizmus iný preto, lebo musí prenášať väčšie sily na silnejšiu spojku.
Květen 12, 200718 r Tak ja mam 1.9 Tdi , jiz jsem to jednou reklamoval, cca 2000Km nic a pak to zacalo znova. Myslim ze jim to tam znovu dam at to odstrani, nejlepe je to slyset pokud zahrejete motor na provozni teplotu a pak zajedete do garaze, otevrete okenko , vypnete motor a zmacknete spojku, vrze jak 120L, ale tam se to da tolerovat...
Květen 12, 200718 r mam pocit, že jste moc přecitlivělý. jestli posloucháte v garazi, při stojícím autě, kde co vrzne, tak nevim nevim...
Květen 14, 200718 r Autor Luku nejsme precitliveli... kdyz to bylo fungl nove, tak to nevrzalo a po dvou letech uz muze? To ne! Takze kazdej vrzajici zvuk se musi odstranit...
Květen 17, 200718 r a kde je časová hranice, kdy to začít vrzat může? jsou to jenom stroje, mě třeba taky rupne v kolenech, když si klekám a kdyz mi bylo 5, tak to bylo v poho, taky to nereklamuju u mámy a táty Upraveno Květen 17, 200718 r od Luke288
Květen 17, 200718 r Myslím, že hranica je u každého vodiča individuálna, čo toleruje a čo nie. Navyše niektoré autá jazdia tisíce km po diaľniciach, iné zase po meste a mimo cesty. Tak je jasné, že tie diaľničné autá budú dlhšie OK.
Květen 27, 200718 r No to by jsem zase tak moc netvrdil ,jezdim 98% dalnice a vrze a houka a knuci, porad jsem v servisu. Snad kazde delsi volno nebo dovolena v CZ a neco mi na aute doladuji,problem je ze uznaji zavadu, odstrani a za 14 dni zase neco jineho. Ted treba mam praskli drzak vzduchoveho sani, u spolujezdce mi zateka do interieru a spatne se stahuje a vytahuje okenko, taky u spolujezdce ( menili a rozebirali ty dvere zjara pote co mi vykradli auto tim ze to okenko vymlatili a nejspis to nejak lajdacky opravili ) a neco mi houka z motoru po prerazovani v zaberu v nizkych otackach.Vrze mi ta spojka, kotouce jsou zvlnene ( neni na zaruku pry uz mam na nich hodne najeto a stane se to sem tam ) a to nezminuji veci s kterymi jsem tam jiz byl.
Květen 29, 200718 r Autor Fííííhaa tolik poruch, tak to jsem jeste stastny clovicek s mojim FSIčkem...
Září 14, 200816 r Zdravím, nevíte někdo zda se dá spojkový váleček promazat ???? Případně na co přijde nový ? Už mám toho vrzání při sešlápnutí spojky dost . díííky
Září 14, 200816 r Na žádné OII se mi to ještě nestalo aby mi vrzal pedál spojky,ale na Passatech se mi to sem tam objedvovalo,hlavně když měli už něco najeto a ten pedál šel dosti ztuha......stačilo se ohnout k pedálu,sundat ten ohluč.kryt pro lepší přístup..stříknout trochu WD-40 do hřídele válečku a byl klid....
Září 20, 200816 r nene, Karlosi -tohle vychází ze spojkového válečku, jak píše nahoře Marios , když zbyde čas , tak se na to mrknu , ale počasí už nepřeje
Září 20, 200816 r Autor Co ten servis, nebude lepsi to dat k nim at to vymeni? Nedival ses do ETKY kolik stoji novej valecek?
Září 22, 200816 r Autor Jj kouknu, ale az doma, v praci jsem ji mel taky nainstalovanou, ale koupil jsem si novej komp a jeste jsem si do nej nestacil natahat i ty "mene" potrebne veci
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.