Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
paráda bus, taky jsem si s takovým hrál :)

ty vaše 1203 jsou fajn, ale nej jsem viděl černýho pohřebáka, dokonalej kousek :)

ten je luxusni!!! ale me byl do obyvaku zakazan :-( tak mam jenom sanitk ua pak obyc sedou :-)

Vloženo (editace)
tak jsem včera dodělal "ešemku" ještě tam teda nějaké drobnosti chystám...ale dávám foto už teď, je to kompletně přelakovaná hračka od Itesu do klasického modrobílého nástřiku, hendý inetriér s bílými opěrkami hlav a perfektními ob tisky od MichalaJ ketrýmu tímto ještě jednou děkuji :-)

obrovské dík taky klácovu za jeho bus z dětství :-)

bohužel neumim fotit asi :-( ještě zkusim pak za nějakého lepšího světla

edit: jeste prihodim vzor, dobovou fotečku :-)

Nechcu Ti kazit radost, ale todle je ŠD 11 (Dálkový) nebo ŠL 11 Tourist (Linkový).

ŠM 11 je Městký. nNa fotce ten červenej.

Editováno: , autor: Luďa
Vloženo
Luďo, ještě pak byla verze ŠD 11 s jednodílným čelním i zadním oknem, ne ?

nejen ŠD, všechny modely lze v počátcích výroby najit s nedelenym sklem včetně ŠM 16,5 (kloubák), dalším znakem prvních modelů byly i dělené nárazníky a hliníkové lemy blatníků starší pak už mají dělená skla, plechový přední a zadní nárazník (přední v kuse) a plechové lemy blatníků

ještě se ze začátku objevovali ŠM a ŠL s vlnitým plechem na boku

jsou videt i na propagacni fotce co jsem sem dal jako vzor,. jedna ŠD-modrá a jedna městská :-)

ta ŠD s Rotelem co sem dal luda ma jeste další zvláštnost a to jest pouze jedny bouchací dveře --- tzv evropabus, zadní okno nedělené a ještě posunuté nahoru (stejný model je například vidět v seriálu chalupáři když jedou na vejlet do prahy :-) )

Vloženo
Nechcu Ti kazit radost, ale todle je ŠD 11 (Dálkový) nebo ŠL 11 Tourist (Linkový).

ŠM 11 je Městký. nNa fotce ten červenej.

já ale vim "co je co" , nikde jsem ani neřek, že muj model je ŠM11, psal jsem "ešemka" ještě v uvozovkách

ešemkou v tu chvíli nemám na mysli že to je ŠM ale že to je prostě ŠX, u nás se v 70 a 80 letech tenhle výrazu "ešemka" používal prostě pro celou modelovou řadu i když se mluvilo o ŠL nebo ŠD. ŠM prostě byla ve výrobě první a tak se ten výraz ešemka zažil tak, že se používal pro všechny následující mdoely taky .... nevim jestli po celé ČR ale u nás na Sokolovsku prostě jo :-)

Vloženo

Jj, Karle, u nás na jižní Moravě to taky byla vždy jen "ešemka". Když jsem začínal v místním ČSAD, tak jsem jezdil na dvou ŠL a jednom ŠD, ale vždy to byla "ešemka" a nikdy jinak... ;)

Ale moje hobby byl vždy výtvor akademika profesora Diblíka, k "ešemce" jsem nikdy mimořádný vztah neměl, ač jsem na ní jezdil a ještě víc se s ní trápil na dílně, což mě asi poznamenalo... lol

Vloženo

á tak to jsem rád ze i v jiné oblasti se říkalo ešemka :-) :-)

já holt nejradši ešemku ( zvlast prave ten starsi model), RTO už je na mě moc starý i když jsem se v něm taky ještě něco navozil :-) a strasne moc rad mam i klasickou 7xx i kdyz to je jeste i dosti soucasnost :-)

Vloženo (editace)

Tak to jo. Mi zas všem říkali eŠDéčko.

eMka u nás moc nejezili tak tady po fotbal klubech a tak zůstali akorát Déčka a eLka Tourist

Editováno: , autor: Luďa
Vloženo (editace)

Tak to já mužu oba.Ale ŠM tak nějak vííííííc.

ŠD 11 ted renovuju,ale nemužu sehnat přední masku tak sem ji musel vyrobit sám a ještě musí projít chromem.

Nemáte někdo film Florenc 13.30,ve stánku už není k sehnání a když jsem si hi stáh z rapidsharu tak mi jde jinak zvuk a obraz.

Editováno: , autor: Vlasta
Vloženo

renovujes? ty bláááho, dej naky fotka do sekce old school, i autobus sem na forum patri :-)

florenc 13,30 nemam ale snad by se jeste b PZE sehnat dal je to nekolik kramku co prodavaj vsechny ty DVD za 50 a florenc 13,30 tak mam dojem vysel

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...