Publikováno Červen 19, 200718 r Vatikán vydal v úterý soubor deseti přikázání a rad pro řidiče, v němž nabádá ke shovívavosti a vstřícnosti k sobě navzájem a k odpírání si alkoholu před jízdou. Papežský úřad rovněž v nezvyklém dokumentu varuje před automobilem jako "občasnou příležitostí k hříchu". 19.6. 2007 20:06 VATIKÁN - "Jsme si vědomi toho, že v důsledku nedbalosti zahyne každoročně na silnicích 1,2 miliónu lidí. Je to smutná skutečnost, která je velkou výzvou pro společnost a církev," řekl kardinál Renato Martino. Vatikán se proto rozhodl ve své příručce rad pro cesty pojmenovat některé neduhy spojené s automobilismem. Zmiňuje například problémy lidí, kteří se chtějí svými auty vychloubat anebo těch, jež o technický stav svých vozidel náležitě nedbají. Desatero přikázání pro řidiče zní následovně: 1. Nezabiješ. 2. Cesta je pro tebe prostředkem spojování lidí, nikoliv smrtelné škody. 3. Zdvořilost, poctivost a rozvážnost ti pomůže vyrovnat se s nepředvídatelnými událostmi. 4. Buď dobročinný a pomáhej svému bližnímu v nouzi, zejména obětem havárií. 5. Auta by pro tebe neměla být vyjádřením síly, dominance a příležitostí pro hřích. 6. Vlídně přesvědčuj mladé i starší, aby neřídili, nejsou-li v dobré kondici. 7. Podporuj rodiny obětí nehody. 8. Ve správnou dobu sbližuj provinilé motoristy s jejich oběťmi, aby mohli podstoupit osvobozující zkušenost odpuštění. 9. Na cestě ochraňuj zranitelnější. 10. Buď zodpovědný k druhým. Zdroj http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/va...7330_6up27.html :smich: :smich:
Červen 21, 200718 r E.... ehm.. nó.. já.. totiž. Asi takhle.... Ono čistě teoreticky.... To jsem si nezačal zrovna nejlíp... Nemám slov. Ale teď už vážně! Některý věci zní velice zajímavě... Jen kdyby to fungovalo v praxi.
Červen 21, 200718 r Na cestě ochraňuj zranitelnější: to znamená HTPčka tak doufám, že mi uhneš až pojedu
Červen 21, 200718 r Na cestě ochraňuj zranitelnější: to znamená HTPčka tak doufám, že mi uhneš až pojedu Přesně tak
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.