Andrews Vloženo 12. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2007 No pokud tuto zaruku prebira MB tak jo, jinak bych rek ze se budem ridit obcanskym zakonikem, zaruka na pouzitou vec 6 mesicu a to zavady kdere nebyli pri nakupu a nemaj charakter odpovidajici opotrebeni. Zajel bych do jineho servisu nez to kupoval at to posoudej jestli je to vada laku (tusim ze zaruka 6 let) ale protoze to jiz nekdo zkousel opravovat tak se asi budou cukat a svadet to na kaminky. Stejne tak soudni znalec bude namitat ze to neni v puvodnim stavu .... Rozumny delaer by jeste neco slevil a se zakaznikem sepsal dodatek ke kupni smlouve. Dejte vedet jak to dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 12. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2007 Když se auto koupí jako nové, jsou výrobcem stanovené záruční lhůty, 2 roky na vše, k tomu 3 roky na lak a tuším 12 let na prorezivění karoserie. Tyto lhůty jsou v platnosti bez ohledu, jestli je vozidlo stále majetkem 1.vlastníka nebo mění vlastníka obden..zůstávají také v platnosti např. při prodeji vozidla v rámci EU. Pokud byla v minulosti na autě shledána vada laku a někdo ji opravoval, tak bych tipnul, že na takhle novém autě vše dělal pouze autorizovaný servis..tedy dle výrobcem stanovených postupů. v takovém případě záruky beží dál..vyžádal bych si doklady o takové opravě a obrátil bych se na jakýkoliv servis v blízkosti..neměl by být problém. jestli ale na tom autě někdo něco "prasil" podomácku, tak bych to označil jako skrytou vadu, o které jsem nebyl při koupi informován a obrátil bych se na prodejce (nebo zprostředkovatele). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrSig Vloženo 13. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2007 Takze podle znalce se jedna o poskozeni kyselinou, asi na to neco prsklo. Prodejce mi nabidl "fair" nabidku bud prestrikani auta s tim, ze by se na prestrikani podilel 10k a zbytek bych doplatil ja(vim ze se by mel podilet celou castkou, ale nechtel bych to i kdyby mi doplacel) nebo odstoupeni od smlouvy, cehoz jsem s radosti vyuzil a uz mam doma nahradu s petitisici najetymi kilometry.. zatim bez zadneho zjevneho problemu:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 13. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2007 Dobrá práce, gratuluju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 9. Březen 2011 Sdílet Vloženo 9. Březen 2011 (editace) Ahoj chci se zeptat..na predni kapote mi odpadava lak .. auto je bohuzel 7 let stare ale i tak se vas chci zeptat jestli je porad mozne uplatnit zaruku? Samo to odpadava jen na predni kapote .. hlavne v zahnuti u skel a i vpredu u chromovane mrizky..nalakuji to steteckem ale za pul roku toho odpadne jeste vic i s tim lakem ktery tam dali.. jsem z toho nestastny Diky Omlouvam se za obnoveni tematu .. snad se nekdo ozve Editováno: 9. Březen 2011, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.