Přejít na obsah

Vibrace po vytlumeni

tomina

Doporučené příspěvky

Asi pred mesicem jsem vytlumoval dvere Tecsoundem, zvuk se podstatne zlepsil, jenze mi neco vibruje nebo spis klepe v levych dverich. slyset je to hlavne zvenku ale zevnitr taky, jako by neco klepalo o vnejsi plech. Zrejme jsem zapomnel dotahnout nejaky sroub na stahovacce nebo nevim. Chtel jsem se tedy zeptat co by mohlo tolik klepat ve dverich, je to slyset pri hudbe ale taky pri rozjizdeni v dobe, kdy je motor v urcitych otackach. Nerad bych sundaval cely tecsound a radsi bych sel "najisto". Je nejaky zpusob jak tecsound znova prilepit, nebo je treba kus vymenit za novy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 4 týdny později...
Kam si ten tecsound daval? Ja som myslel ze sa to lepi na vonkajsi plech z vnutornej strany. ty si ho dal aj namiesto folie???

No dava se to hlavne misto puvodni folie. Vnitrni plechy jsem natrel Braxem (nebo tak nejak) - material ktery pohlcuje pazvuky. samozrejme se to nekdy lepi na vsechny plechy. A misto puvodni folie jsem nalepil Tecsound 2mm.

Odkaz ke komentáři

Covece, mrkni ke me do predstaveni moji octy (dole v podpisu) ...

Ve zkratce - poprve jsem vytlumil a pak si teprve vsiml, ze mi ve dverich neco jakoby plechove klepe...

Nejvic to delalo, kdyz bylo okno trochu stazene a kdyz jsem ho rukou chytil, prestalo to...

Byly to stahovacky a z fotek tam vytusis, jak jsem to "nesystemove" vyresil :)

Od te doby mam klid.

Odkaz ke komentáři

Tak po delsi dobe se mi podarilo problem vyresit. Nakonec se z toho vyklubaly tri nezavisly zvuky :-). Prvni drnceni zpusobovala vystuha, ktera vede napric dvermi cca. uprostred. Pote co jsem vse natrel naterem AtniBrax se zvysil prumer teto tyce a zaroven zmensila vzdalenost mezi tyci a vnejsim plechem a pri urcite frekvenci o sebe tukali - to zpusobovalo kovovy zvuk. Vyresil sem to podlepenim tecsoundem na nekolika mistech. Na druhy zvuku jsem nemohl dlouho prijit po nekolika pokusech sem nahodou prisel na to, ze se klepe jedna z civek ve vyhybce - neveril bych jak takovej malej previt dokaze rvat a prudit :-) to sem vyresil zalepenim tavnou pistoli. Na treti zvuk jsem bohuzel neprisel ale je slyset jen nepatrne a videl bych to bud na stahovacku (srouby sou dotazene) a nebo proste na konstrukci dveri. Kazdopadne uz nemam silu zkoumat dvere :-) . Docela me ale stve kvalita zpracovani vyhybek. Repr. jsou Rainbow SLX, neni to kdo vic co..ale hrajou dobre, jen se bojim toho az se rozklepe vyhybka ve druhejch dverich.

Odkaz ke komentáři

Jaké máš zkušenosti s TECSOUNDEM?Díky

Ahoj Tome283,

pripojim sem jeste Tvuj dotaz z meho tematu:

.....ale zajímal by mě ten TECSOUND, jestli si ho používal na vytlumení, mě to přes GOOGLE hodilo sem, jaké s ním máš zkušenosti??? Je srovnatelný s Dynamatem? Prý jo, cenově je proti Dynamatu téměř zadarmo. ....potřebuju hodně tlumení a u Dynamatu bych se nedoplatil nebo spíš nechci platit za něco co je stejný nebo podobný jako Dynamat za pětinovou cenu....

Predem podotykam, ze nejsem zadnej odbornik, ale muj nazor je takovy, ze

Tecsound je vybornej material za vybornou cenu, je hodne mekkej, dobre se tvaruje, ale je tezkej! Nereknu Ti presne kolik, ale kdyz jsem udelal poprve sve dvere predni, nesetril jsem tecsoundem a kdyz jsem je otevrel, bylo citit, jak se rozvibrovaly a panty trpeli .. to je spatne, tak ze Tecsound s mirou.

Dynamat, popripade Stinger je daleko drazsi, je mene mekkej a musis vynalozit vice sily kvuli tvarovani, ale je uzasne lehkej, tzn. ze ho muzes vice pouzit, ziskaz vetsi tuhost a odolnost proti vibracim s nizsi vahou a to je zadouci.

Brax - pasta, ktera vytvrdne - neni tak draha jako Dynamat, nemusis nic tvarovat, proste to naneses spachtli nebo stetkou, coz muzes videt u mne, ja ji pouzil na tapece bocnich dveri, protoze se dostanu do vsech zahybu a tapece pak jsou hezky tuhe a pritom lehke.

Nekdo Ti bude rikat, ze jedine Dynamat, nekdo jedine Stinger, ale ja si myslim, ze kombinaci vseho dosahnes toho spravneho vysledku ... a pocitej s tim, ze ty dvere proste budes rozdelavat 3x, nez najdes vhodne kombbinace, odladis drobne rezonance, cinkani neceho cehokoli a podobne.

Tlumeni podle mne neni jen o tom neco nekde na neco nalepit, ale o techto krocich, aplikovano na predni dvere:

1) rozdelat, vyhodit puvodni igelit nebo molitan, puvodni repraky, plast na uchyceni repraku, vse poradne ocistit, odmastit

2) stahovacka okna - proverit, v jakem je stavu, spatne dily vymenit, popripade poresit opravit zbastlit, (mrkni ke me, jak jsem resil cinkani stahovacek), promazat

3) zkontrolovat vsechny kabely, co jsou z vyroby ve dverich, vsechny hejblatka zamku a podobne, klidne pouzij obyc latkovou izolepu na podlepeni umelohmotnych prichytek, aby nikde nebyly zadne vule ... neni nic horsiho, nez v utlumenem aute zjistit, ze ti lemnounce rezonuje trebas ten cudlik zamku, proste nic nesmi povrzavat, trit se, neboj se mazat, experimentovat.

4) sezen si tady od lidi z fora drevene MDF podlozky pod repro, podlep, prisroubuj

5) na vnitrni stranu dveri, na venkovni plech, nalep podle uvazeni Tecsound 3mm, ne moc, radeji delsi pruh, nez ctverec. Mimotechnicka pomucka - poklepej na plech dveri zvenku, pak nalep pruh tecsoundu zevnitr na ten plech a znova poklepej - kdyz neuslysis rozdil, zvol jine misto pro nalepeni, pokud ano, prima, zabralo to. Rozhodne neni cilem totiz tam polepit vse, co lze, samotny plech ma svoji tuhost.

6) az budes mit natazeny novy repro kabel a namontovany repro, vcetne noveho vyskace a pripravene vyhybky, vysrihej si z Tecsoundu, podobne tvary, jako jsou diy v zakrytovani dveri a opravdu peclive je tam prilep, ja pouzil zase 3mm, kde bylo treba, udelal jsem diru a protah kablik a podobne, dulezite je, abys ten prostor za reprakem uzavrel jakoby do bedny a byt mne asi bude hodne lidi kamenovat, proste nejde o objem, ale o uzavreni, ve dverich toho tas tolik nevymyslis.

7) Celkem stoji za to vzit trebas 7cm silny pruh Stingera, ktery ma vetsi tuhost a nalepit ho jakoby napric pres Tescound, a to proto, ze Stoinger je tuzsi a jakoby podpori Tecsound v drzeni rovne plochy

8) Tapece, tam buz budes muset hodne setrit s vahou, tak ze muzu opravdu vrele doporucit pastu Brax, tu co jsem mel ja se dala redit vodou, tak ze naredit a pak stetcem peclive natirat a znova a znova a znova, az budes mit peknou vrstvu rovnomernou na vnitrni strane a budes prekvapeny, jak bude tapec lehky, ale zaroven ziska na tuhosti.

9) az budes tapec montovat zpet, dej si praci s tim, ze v miste, kde se tapec temer dotyka pevne casti dveri, vlozis primerenou tloustku kusu molitanu, ja pouzil asi 4cm tlusty an jednom miste nepamatuju uplen presne kde, ale doslo k napruzeni tapece a tim i k dalsimu "zpevneni".

10) opravdu jsem se vyradil s prisroubovanim tapece, tzn. ze zadna elektricka vrtacka s momentem, nebo jak se tomu rika, ale sroubovak do ruky, byt si jisty, ze sroub jde opravdu do dirky v umelohmotne kosticce, citlive dotahnout ...

____

No a ja musim rict, ze u mne takto amatersky "vytlumene" dvere jsou lehke a tvori tak 50% dobreho zvuku, dalsich 50% dela pouzity repro a zesik. A snad jsem na nic nezapomel ...

A hrozne jsem se rozepsal, asi by se o tom lepe mluvilo ... v kazdem pripadku doufam, ze to nekomu pomuze, protoze me to takto zatim vyhovuje :palec2:

Pak dej vedet, jak si to u sebe poresil.

Jo a jeste jen tak na okraj, ja kupuju veskere veci na muziku od tady clena RyVese, www.audioves.cz, sikovnej kluk jeden to je.

Odkaz ke komentáři

Asi pred mesicem jsem vytlumoval dvere Tecsoundem, zvuk se podstatne zlepsil, jenze mi neco vibruje nebo spis klepe v levych dverich. slyset je to hlavne zvenku ale zevnitr taky, jako by neco klepalo o vnejsi plech. Zrejme jsem zapomnel dotahnout nejaky sroub na stahovacce nebo nevim. Chtel jsem se tedy zeptat co by mohlo tolik klepat ve dverich, je to slyset pri hudbe ale taky pri rozjizdeni v dobe, kdy je motor v urcitych otackach. Nerad bych sundaval cely tecsound a radsi bych sel "najisto". Je nejaky zpusob jak tecsound znova prilepit, nebo je treba kus vymenit za novy?

nezapomel jsi tam sroubovak? :-)

mimochodem, taky mam prave rozebrany dvere, tak si na to dam bacha

Odkaz ke komentáři

nezapomel jsi tam sroubovak? :-)

mimochodem, taky mam prave rozebrany dvere, tak si na to dam bacha

Sroubovak ne, ale delsi dobu hledam hodinky lol

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...