Publikováno Srpen 24, 200718 r Ahoj. Pri vymene svicek se mi neopatrnym zatahnutim za kabel podarilo ho utrhnout od kovove koncovky, ktera se nasouva na svicku. Kabely mam celkem novy a navic jsem v cizine: v jedinym obchode ty spravny nemaj a na vrakovisti maj dovolenou. Chtel jsem kabel spravit, ale po odriznuti konce jsem nenasel zadny kovovy vodic?! Jen modrou buzirku (prumer 7mm), bilou hmotu (prumer tak 4mm) a asi milimetrove cerne dute neco obsahujici tenky bily vlakny. Takze z toho nejsem moc moudrej. Jde kabel spravit? Jak? Predem diky za pomoc, Ondra
Srpen 24, 200718 r Ahoj.Pri vymene svicek se mi neopatrnym zatahnutim za kabel podarilo ho utrhnout od kovove koncovky, ktera se nasouva na svicku. Kabely mam celkem novy a navic jsem v cizine: v jedinym obchode ty spravny nemaj a na vrakovisti maj dovolenou. Chtel jsem kabel spravit, ale po odriznuti konce jsem nenasel zadny kovovy vodic?! Jen modrou buzirku (prumer 7mm), bilou hmotu (prumer tak 4mm) a asi milimetrove cerne dute neco obsahujici tenky bily vlakny. Takze z toho nejsem moc moudrej. Jde kabel spravit? Jak? Predem diky za pomoc, Ondra Tieto kable nie su kovove zda sa mi že tam je uhlikovy prach alebo niečo také , skus vtlačiť ten kovovy konektor do toho kabla a zaisti ho izolepou, už som videl podobný prípad kabel sa takymto spôsobom dal opraviť ale nič nezaručujem. Ešte ma napadá že v pripade nudze by sa mohol dať naťiahnúť aj obyčajný kábel medzi konektory z poškodeného kábla je tam sice vysoké napetie ale keby sa to riadne zaizolovalo (dať ten kabel do nejakej hadice alebo niečo podobne) mohlo by to normalne fungovať
Srpen 24, 200718 r Jojo, zapichni ten kovovej konec do uhlikovyho vodice, v zadnym pripade tam nedavej kovovej vodic !!! Riskoval bys zniceni zapalovani a mozna i pozar
Srpen 27, 200718 r Jojo, zapichni ten kovovej konec do uhlikovyho vodice, v zadnym pripade tam nedavej kovovej vodic !!! Riskoval bys zniceni zapalovani a mozna i pozar Prečo by to mohol spôsobiť kovovy vodič požiar alebo poškodiť zapaľovanie? Je tam sice VN ale prud je minimalny a mimochodom nie je to tak davno keď sa použivali nie uhlikove ale medene vodiče pri podobných typoch zapalovania Upraveno Srpen 27, 200718 r od Maťo M.
Srpen 27, 200718 r pozar ne, uhlikovy kabel tam defakto nahrazuje odpor driv davany primo do koncovky co se dava na svicku, omezuje to vyzarovanie VF ruseni pri cinnosti zapalovani.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.