Přejít na obsah

poskozeny kabel od rozdelovace ke svicce

loukote

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Pri vymene svicek se mi neopatrnym zatahnutim za kabel podarilo ho utrhnout od kovove koncovky, ktera se nasouva na svicku. Kabely mam celkem novy a navic jsem v cizine: v jedinym obchode ty spravny nemaj a na vrakovisti maj dovolenou. Chtel jsem kabel spravit, ale po odriznuti konce jsem nenasel zadny kovovy vodic?! Jen modrou buzirku (prumer 7mm), bilou hmotu (prumer tak 4mm) a asi milimetrove cerne dute neco obsahujici tenky bily vlakny.

Takze z toho nejsem moc moudrej. Jde kabel spravit? Jak?

Predem diky za pomoc, Ondra

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Pri vymene svicek se mi neopatrnym zatahnutim za kabel podarilo ho utrhnout od kovove koncovky, ktera se nasouva na svicku. Kabely mam celkem novy a navic jsem v cizine: v jedinym obchode ty spravny nemaj a na vrakovisti maj dovolenou. Chtel jsem kabel spravit, ale po odriznuti konce jsem nenasel zadny kovovy vodic?! Jen modrou buzirku (prumer 7mm), bilou hmotu (prumer tak 4mm) a asi milimetrove cerne dute neco obsahujici tenky bily vlakny.

Takze z toho nejsem moc moudrej. Jde kabel spravit? Jak?

Predem diky za pomoc, Ondra

Tieto kable nie su kovove zda sa mi že tam je uhlikovy prach alebo niečo také , skus vtlačiť ten kovovy konektor do toho kabla a zaisti ho izolepou, už som videl podobný prípad kabel sa takymto spôsobom dal opraviť ale nič nezaručujem. Ešte ma napadá že v pripade nudze by sa mohol dať naťiahnúť aj obyčajný kábel medzi konektory z poškodeného kábla je tam sice vysoké napetie ale keby sa to riadne zaizolovalo (dať ten kabel do nejakej hadice alebo niečo podobne) mohlo by to normalne fungovať

Odkaz ke komentáři

Jojo, zapichni ten kovovej konec do uhlikovyho vodice, v zadnym pripade tam nedavej kovovej vodic !!! Riskoval bys zniceni zapalovani a mozna i pozar :feve:

Prečo by to mohol spôsobiť kovovy vodič požiar alebo poškodiť zapaľovanie? Je tam sice VN ale prud je minimalny a mimochodom nie je to tak davno keď sa použivali nie uhlikove ale medene vodiče pri podobných typoch zapalovania

Editováno: , autor: Maťo M.
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...