meereck Vloženo 28. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2007 Dobry den vsem, chtel bych se zeptat, jestli jste jiz nekdo nezkousel cist zpravy z CAN sbernice Fabie. Chtel bych si udelat jednoduche zarizeni s LCD na zobrazovani informaci. Nemate prosim nekdo popis CAN zprav - jejich ID a popis signalu? Cetl jsem, ze Fabia ma vice CAN sbernic - kam by se tedy me zarizeni melo pripojit, pokud bych chtel cist udaje jako rychlost, spotreba atd.? Dekuji mnohokrat, Mirek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 28. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2007 Fabia ma dve CAN zbernice, hnacieho ústrojenstva tzv motorový CAN - high speed ale nie fault tolerant komfort CAN na ktorom je RJ kkomfortu, taršie dverové moduly, BSG a budíky. Je to low speed ale fault tolerant daj si vygooglovať CAN portokol specificatiion a máš čo a jako tam beží ale konktétne správy zoženieš len velmi ťažko ak nie vôbec rýchlosť a spotreba beží práve po motorovej CAN zbernici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meereck Vloženo 29. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 Fabia ma dve CAN zbernice, hnacieho ústrojenstva tzv motorový CAN - high speed ale nie fault tolerantkomfort CAN na ktorom je RJ kkomfortu, taršie dverové moduly, BSG a budíky. Je to low speed ale fault tolerant daj si vygooglovať CAN portokol specificatiion a máš čo a jako tam beží ale konktétne správy zoženieš len velmi ťažko ak nie vôbec rýchlosť a spotreba beží práve po motorovej CAN zbernici Diky za odpoved, ja CAN bus znam, proto shanim jen popis zprav a jejich signalu pro Fabii. Kde se tedy mohu na motorovy CAN napichnout? diky Mirek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 K motorovemu CAN sa dostaneš pri BSG, tam sa vetví takže sú tie vodiče krásne dostupné. Ja som sa tam napichol ked som pripajal Corner RJ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lancer Vloženo 29. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 ty jsi na fabii dodělával corner co je na to vše potřeba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 tuto som písal http://forum.skodahome.cz/index.php?s=&...st&p=523956 ty jsi na fabii dodělával corner co je na to vše potřeba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 Fabia ma dve CAN zbernice, hnacieho ústrojenstva tzv motorový CAN - high speed ale nie fault tolerantkomfort CAN na ktorom je RJ kkomfortu, taršie dverové moduly, BSG a budíky. Je to low speed ale fault tolerant daj si vygooglovať CAN portokol specificatiion a máš čo a jako tam beží ale konktétne správy zoženieš len velmi ťažko ak nie vôbec rýchlosť a spotreba beží práve po motorovej CAN zbernici Diky za odpoved, ja CAN bus znam, proto shanim jen popis zprav a jejich signalu pro Fabii. Kde se tedy mohu na motorovy CAN napichnout? diky Mirek abyses nepletl. CAN je protokol fyzicke komunikace mezi zarizenimi. druha vec je samotny komunikacni predpis "otazek a odpovedi". tohle by mohl vedet nekdo z automobilky anebo pridruzene vyroby, ale neprozradi :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meereck Vloženo 29. Srpen 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. Srpen 2007 abyses nepletl. CAN je protokol fyzicke komunikace mezi zarizenimi. druha vec je samotny komunikacni predpis "otazek a odpovedi". tohle by mohl vedet nekdo z automobilky anebo pridruzene vyroby, ale neprozradi :-) ja se nepletu, akorat jsem nevedel, ze to je takova tajnost. Vetsinou ECU proste posila data. Popis zprav a signalu se ven urcite dostal, kdyz si muzete koupit data logger, ktery si uklada rychlost, teplotu atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 2. Září 2007 Sdílet Vloženo 2. Září 2007 abyses nepletl. CAN je protokol fyzicke komunikace mezi zarizenimi. druha vec je samotny komunikacni predpis "otazek a odpovedi". tohle by mohl vedet nekdo z automobilky anebo pridruzene vyroby, ale neprozradi :-) ja se nepletu, akorat jsem nevedel, ze to je takova tajnost. Vetsinou ECU proste posila data. Popis zprav a signalu se ven urcite dostal, kdyz si muzete koupit data logger, ktery si uklada rychlost, teplotu atd. datalogger je fajn vec. pokud jsou k tomu zdrojaky ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 2. Září 2007 Sdílet Vloženo 2. Září 2007 (editace) zase to asi tak tajne neni.pokud mas scaner pro Can,coz asi pokud s tou sbernici delas nebude problem a nejaky zaklad je na netu taky napr http://www.pp2can.wz.cz/pages/Fabia.htm osobne jsem se pripojoval ke CAN komfort jsou tam prakticky stejne informace a zdalo se mi to bezpecnejsi,pekny bod pro temer nazjistitelne pripojeni (delal jsem to na aute v zaruce) je pruchodka do dveri. kdyz mrknes na ty stranky uvisis ze se da z toho jejich zdrojaku docela dost vycist,identifikatory jsou zatim dva druhy (11bit a 29 bit) fabie ma ten kratsi. Editováno: 2. Září 2007, autor: honzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 3. Září 2007 Sdílet Vloženo 3. Září 2007 zase to asi tak tajne neni.pokud mas scaner pro Can,coz asi pokud s tou sbernici delas nebude problem a nejaky zaklad je na netu taky napr http://www.pp2can.wz.cz/pages/Fabia.htmosobne jsem se pripojoval ke CAN komfort jsou tam prakticky stejne informace a zdalo se mi to bezpecnejsi,pekny bod pro temer nazjistitelne pripojeni (delal jsem to na aute v zaruce) je pruchodka do dveri. kdyz mrknes na ty stranky uvisis ze se da z toho jejich zdrojaku docela dost vycist,identifikatory jsou zatim dva druhy (11bit a 29 bit) fabie ma ten kratsi. hmm zajimave. rozhodne dekuji za tuto stranku. zaradim si ji do projektove fronty ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meereck Vloženo 3. Září 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2007 zase to asi tak tajne neni.pokud mas scaner pro Can,coz asi pokud s tou sbernici delas nebude problem a nejaky zaklad je na netu taky napr http://www.pp2can.wz.cz/pages/Fabia.htmosobne jsem se pripojoval ke CAN komfort jsou tam prakticky stejne informace a zdalo se mi to bezpecnejsi,pekny bod pro temer nazjistitelne pripojeni (delal jsem to na aute v zaruce) je pruchodka do dveri. kdyz mrknes na ty stranky uvisis ze se da z toho jejich zdrojaku docela dost vycist,identifikatory jsou zatim dva druhy (11bit a 29 bit) fabie ma ten kratsi. Tuto stranku jsem znal, na zdrojak jsem se ale nedoklikal. Diky moc za pomoc, je to presne to, co jsem potreboval vedet. Jeste by se hodila informace o spotrebe. a pak by bylo vse dokonale. Jeste jednou diky za informace, Mirek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubiczech Vloženo 24. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2018 zdravím :) tak jak to nakonec dopadlo ? :) dělal to někdo ? :) mám fabii 2 před FL a ta má stejný can jako F1 po FL :) a chtěl bych se zeptat zda nemá někdo ty Can IDs? bohužel ta stránka už neexistuje :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.