Kdy vypnout xenony?? - Exteriér - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

Kdy vypnout xenony??

tomina

Doporučené příspěvky

Chtel bych se zeptat kdy je lepsi vypinat xenony..jestli pred vypnutim motoru a nebo nechat vypnout xenony klickem zapalovani a teprve pak otocit vypinacem...A nebo jestli je to uplne jedno. Obcas jedu Superbem jednoho znameho a ten mi klade na srdce, abych je vypnul driv nez chcipnu motor. Zda se mi, ze je to ale uplne jedno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tomina napsal:
Taky si to myslim, ale nez mu reknu ze je uplne jedno kdy je vypinat, rad bych to mel potvrzeny... Jediny co me napada je, za pri vypinani motoru dojde k malemu zakolisani napeti, ale to by snad nemelo vadit a uz vubec ne u auta jako je Superb.

Po technické stránce je to úplně jedno.Kdyby měl automatické rozsvěcení světel-xenony se mu rozsvítí ihned po otočení klíčkem a vypnou při vypnutí motoru.

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...

zdarec, mám automatické rozsvěcení světel (xenonů) a je jedno zda se vypnou před vypnutím motoru a nebo po, případně společně, možná pán myslel vše v ohledu na baterku, že povypíná všechny zařízení včetně světel a pak motor :-) tak jsem to pochopil já.

Odkaz ke komentáři

Vypinani bych nevidel jako problem.

Spis bych se zameril na start a to predevsim v kombinaci s dennim svicenim.

Kazdej model to ma ale jinak. U FI, FII a R se po otoceni klicku rozviti parkovacky a az po nastartovi potkavaci svetla (xenon).

U OII ale hned po otceni klickem sviti svetla (tedy i xenon) a pak dochazi ve startovaci fazi k poklesu napeti. Zde bych videl eventualni problem.

Jak je to u Supa si ale uz nepamatuju.

Odkaz ke komentáři

Zastávám názor, jak píše Maverick, pokud se zapnou světla a pak startuje, tak to, dle mého laického názoru dostane šlehu, která se může podepsat na životnosti. Já světla zapínám až po nastartování, vypnutí je vcelku jedno.

Editováno: , autor: Paolo.007
Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
  Maverick napsal:
Vypinani bych nevidel jako problem.

Spis bych se zameril na start a to predevsim v kombinaci s dennim svicenim.

Kazdej model to ma ale jinak. U FI, FII a R se po otoceni klicku rozviti parkovacky a az po nastartovi potkavaci svetla (xenon).

U OII ale hned po otceni klickem sviti svetla (tedy i xenon) a pak dochazi ve startovaci fazi k poklesu napeti. Zde bych videl eventualni problem.

Jak je to u Supa si ale uz nepamatuju.

Já zapnu klíček a zapnou se parkovačky a po nastartování zapnou xenony :-)

Odkaz ke komentáři

tak by to melo byt nejlogicteji nastaveno, ze se hlavni svetla zapinaji az po nastartovani. Kdysi na OII jsem mel aktivovanou funkci coming a living home a to pri kazdem otevreni svitilo a zhasinalo, ze jsem to hned zrusil. To si myslim ze je taky velky zahul pro ty xenony.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...