Radka Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Ahoj všem, nevím jestli sem to sem napsala správně, jsem tu totiž teprv prvně..:-) ale chtěla bych se zeptat, neb určitě někdo tady to bude vědět, já se v tom tolik nevyznám...:-( Včera mi začalo na mé Fabulce klepat něco vpravo jakoby od kola a je to slyšet v kabině dost, je to něco jako lupnutí-drnknutí, dělá to při rozjezdu a při jakémkoliv přejezdu hrbů na našich slavných silnicích..;-)) díval se mi na to kamarád a podle něj jsou silentbloky, stabilizační tyčky i ložiska v pořádku..byly taky měněny nedávno při 75K km...tak nevím, zas tolik se v tom nevyznám, chystám se příští tejden do origoš servisu a chtěla bych se zeptat na co by se třeba měli zaměřit, co by to eventuelně mohlo dělat..tak doufám, že to tady někdo bude vědět a třeba poradí...dzenkujem velmi za každý nápad...;-)) Radka :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spidi Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 díval se mi na to kamarád a podle něj jsou silentbloky, stabilizační tyčky i ložiska v pořádku.. Ahoj, no pokud je tohle všechno v pořádku, tak mě napadá jen svislej čep, ten klepe většinou právě při rozjezdu a přejezdu nerovností, jak si pochoduje v rameni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 jestli juknul na stabilizační tyčky (kosti stabilizátoru), koukal se i na samotnej stabilizátor? mohlo by to být jeho uložení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 7. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Dzenkujem za odpovědi...:-)) for Bobik: No ona je Fabulka z roku 2004 z srpna, prej se už tehdy stabilizátory řešili nějak jinak, sem někde četla...ale určo to nechám prověřit, pokud teda to oni sami i neřeknou.... to Spidi: tím svislým čepem myslíš co??? Já se v tom fakt nevyznám, myslíš ten čep na rameni??? Kulový??? Nezlob se prosím tě na mě, za takové otázky, ale zas tak tomu nerozumím, jen to co sem si sama přečetla, nebo mě poučili kamarádi....moc ráda se něco nového dovím... Hezký den přeje Radka ;-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 oki, když je to 04, tak to už bude modernější konstrukce uložení a mou poznámku ber jako bezpředmětnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 7. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 oki, když je to 04, tak to už bude modernější konstrukce uložení a mou poznámku ber jako bezpředmětnou. To je v klidku, každá rada je pro mě dobrá...:-)) Taková zajímavost, dneska mi kamarád zkoušel stříknout směrem nahoru jakoby do tlumiče olej ve spreji a pak světe div se bylo asi tak hoďku úplné ticho....tak že by to bylo něco s tlumičem??? Poraďte plz... Jo, jinak, myslíte, že se můžu v takovém stavu vydat o veekendu na delší cestu?? Jedu do Prahy...teda, měla bych...na dámskou jízdu...:-)) Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 oki, když je to 04, tak to už bude modernější konstrukce uložení a mou poznámku ber jako bezpředmětnou. To je v klidku, každá rada je pro mě dobrá...:-)) Taková zajímavost, dneska mi kamarád zkoušel stříknout směrem nahoru jakoby do tlumiče olej ve spreji a pak světe div se bylo asi tak hoďku úplné ticho....tak že by to bylo něco s tlumičem??? Poraďte plz... Jo, jinak, myslíte, že se můžu v takovém stavu vydat o veekendu na delší cestu?? Jedu do Prahy...teda, měla bych...na dámskou jízdu...:-)) Radka :-)) aha, tak to možná bude horní uložení tlumičů ne? to u Fabek dost zlobí.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 na horním uložení se nemá co posrat (pogumovanej odlitek). To leda ložisko, ale to je axiální (točí se v něm tlumič). Tak by leda chroupalo, když se zatáčí. Takhle mě to nějak nejde do hlavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 na horním uložení se nemá co posrat (pogumovanej odlitek). To leda ložisko, ale to je axiální (točí se v něm tlumič). Tak by leda chroupalo, když se zatáčí. Takhle mě to nějak nejde do hlavy. já právě taky měnil to ložisko, ale stejně mi odtamtud de nějakej pazvuk a nevím jak se ho zbavit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 8. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 na horním uložení se nemá co posrat (pogumovanej odlitek). To leda ložisko, ale to je axiální (točí se v něm tlumič). Tak by leda chroupalo, když se zatáčí. Takhle mě to nějak nejde do hlavy. já právě taky měnil to ložisko, ale stejně mi odtamtud de nějakej pazvuk a nevím jak se ho zbavit Ahoj kluci :-)) Jejda, takže nemám teda to horní uložení kupovat??? Zrovna dneska sem si říkala, že bych si pro něj zajela, abych ho na pondělí měla...ach jo...:-((( A co třeba něco jako rameno dole, či co?? To by to třeba nemohlo být??? Já už to v autě nechci slyšeeeet....auto je na "příjemnější" věci, než na to, abych si myslela, že mi rupe kolo...:-((( Vaše Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: nemáš nějakýho známýho v servisu, kterej by ti poradil co by to mohlo být? takle na dálku to sou bohužel jen dohady, vyjmenovali sme ti tady dost věcí, který sou u Fábek špatný.. No a pokud to nejsou kosti, stabik ani silentbloky, tak zbývají čepy a horní uložení tlumičů (teda to ložisko)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 8. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 (editace) Radka: nemáš nějakýho známýho v servisu, kterej by ti poradil co by to mohlo být? takle na dálku to sou bohužel jen dohady, vyjmenovali sme ti tady dost věcí, který sou u Fábek špatný.. No a pokud to nejsou kosti, stabik ani silentbloky, tak zbývají čepy a horní uložení tlumičů (teda to ložisko)... Jej, nezlob se,...:-( nechtěla sem aby to vyznělo nějak špatně, já to samozřejmě chápu... Já jen, že právě i to ložisko je měněné...tak už tolik nevím, co tam ještě zbývá, víš???? Se v tom tolik nevyznám a myslela sem, že bych třeba koupila to horní uložení a "rameno", pokud se to tak menuje a nechala to rovnou vyměnit, než je v tom nechat hrabat, aby pak stejně řekli, že nic nemaj...:-((( A v servisu nikoho právě nemám...:-)) to spíš táta a i tak mi měnily ty silentbloky a moc to nepomohlo...auto jen ztvrdlo, to je vše... Radka :-)) Editováno: 8. Listopad 2007, autor: Radka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: ale já se nezlobím z čeho si tak usoudila? no, nevím jestli ještě probíhá ta zimní akce, ale Škoda měla zimní prohlídku za 99Kč, tam by ti teoreticky mohli pomoct s tím, co to je Podle mě je zbytečný kupovat nový rameno, to by bylo vidět že je poškozený od nějakýho nárazu nebo tak, ale jinak by se mu nemělo nic stát.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 8. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: ale já se nezlobím z čeho si tak usoudila? no, nevím jestli ještě probíhá ta zimní akce, ale Škoda měla zimní prohlídku za 99Kč, tam by ti teoreticky mohli pomoct s tím, co to je Podle mě je zbytečný kupovat nový rameno, to by bylo vidět že je poškozený od nějakýho nárazu nebo tak, ale jinak by se mu nemělo nic stát.. :-)) Tak to je fine, že se nezlobíš...;-)) Na zimní akci fabulka byla, ničeho si nikdo nevšim, ale já jim to vlastně ani neřekla...:-(( sem holt...ženská..:-)) Tak rameno taky ne....a ty čepy??? Myslíš ten co je na rameni a ten čep řízení??? Víc nevím, víc sem nikde nevyčetla...:-(( Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: to ničemu nevadí, že seš ženská přece.. je vidět, že tě to auto baví, takže k němu máš vztah jako my chlapi no, ale že si ničeho nevšimli, bych se teda ani nedivil, potom co sem slyšel na origo servis věci.. taky je fakt, že při zimní prohlídce s tím autem nikam nejedou, testujou jen tlumiče, brzdy, kapaliny, pneu.. ale to bouchání se mohlo projevit i na třasadlech (test na tlumiče).. no fakt nevím, nechci abys ty věci kupovala zbytečně, třeba to jima nebude.. můj tip je horní uložení, případně čepy.. tyčky řízení nevim, ty by dělaly problémy spíš pří řízení.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 8. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: to ničemu nevadí, že seš ženská přece.. je vidět, že tě to auto baví, takže k němu máš vztah jako my chlapi no, ale že si ničeho nevšimli, bych se teda ani nedivil, potom co sem slyšel na origo servis věci.. taky je fakt, že při zimní prohlídce s tím autem nikam nejedou, testujou jen tlumiče, brzdy, kapaliny, pneu.. ale to bouchání se mohlo projevit i na třasadlech (test na tlumiče).. no fakt nevím, nechci abys ty věci kupovala zbytečně, třeba to jima nebude.. můj tip je horní uložení, případně čepy.. tyčky řízení nevim, ty by dělaly problémy spíš pří řízení.. Díky moc, seš milej, že si napsal co by to aspoň "mohlo" bejt...máš to u mě...;-)) Zítra koupím kulovej čep a to uložení tlumiče, na rameno bodám...:-)) A se servismeny mám osobní zkušenost, podřeli mi tapecírung při prohlídce...si teď budu muset koupit dekory, abych to zakryla...:-((( Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 teď mě napadá. Měnili ti silentbloky na ramenech. Zkontroluj dotažení všech šroubů. Já měl jeden povolenej a dělalo to přibližně co popisuješ. Já měl povolenej šroub ze předu (jakoby od mlhovky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 teď mě napadá. Měnili ti silentbloky na ramenech. Zkontroluj dotažení všech šroubů. Já měl jeden povolenej a dělalo to přibližně co popisuješ. Já měl povolenej šroub ze předu (jakoby od mlhovky) neříkej? já měl úplně to samý - povolenej šroub na ramenu po výměně silentbloků docela sem nechápal jako..sme to zjistili při geometrii, když to dával na zvedák tak jak to šlo nahoru koukám - a normálně šroub koukal asi 5cm z díry.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 Radka: tak ať ti to dobře dopadne a nemáš žádný další starosti s autí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 No mi to měnili s JaKrem (čti Jarda měnil) a určitě se to utahovalo a v servise, když mi měnili alternátor, tak na to přišli a já myslel, že to mrdá stabík. Šroub mi koukal půl cenťáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dakie Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 bobik: já věřím tomu, že v tom servisu kde mi to dělali to taky určitě dotáhli, tak nevím jak je to možný... nikdy sem neměl špatný zkušenosti s tím servisem, ale je to pořád jen lidskej faktor, kterej může selhat žejo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_ek Vloženo 8. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2007 No ze servisu mi volali celý zděšený, že kde sem to nechával měnit, že mě chtěli zabít Tak sem po drobném otálení přiznal, že v tom mám ruce i já tak už to dál neřešili, prt to auto je dost "jiný" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 9. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 teď mě napadá. Měnili ti silentbloky na ramenech. Zkontroluj dotažení všech šroubů. Já měl jeden povolenej a dělalo to přibližně co popisuješ. Já měl povolenej šroub ze předu (jakoby od mlhovky) neříkej? já měl úplně to samý - povolenej šroub na ramenu po výměně silentbloků docela sem nechápal jako..sme to zjistili při geometrii, když to dával na zvedák tak jak to šlo nahoru koukám - a normálně šroub koukal asi 5cm z díry.. Ahoj kluci :-))) Jejda, jenže ono to bohužel dělalo i předtím...sem už z toho zoufalá....no uvidíme v pondělí...díly sem si dneska koupila...:-)) Vaše Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 9. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Radka: tak ať ti to dobře dopadne a nemáš žádný další starosti s autí Dzenkujem velmi...:-))) No kéž bys měl pravdu....už mi to fakt vadí...:-((( Radka :-))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radka Vloženo 9. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 No mi to měnili s JaKrem (čti Jarda měnil) a určitě se to utahovalo a v servise, když mi měnili alternátor, tak na to přišli a já myslel, že to mrdá stabík. Šroub mi koukal půl cenťáku. Jejda :-((( No to je dost drsný...:-(( bych se bála pak už jezdit...:-)) No to by se snad ani nemělo stát..:-((( Radka :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.