Kindlik Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 njn moje blbost že sem koupil Fabii . Tvoje blbost, ze sis vubec kupoval auto. ...si myslis, ze jina znacka ti jako bude jezdit bez servisu? Das x set tisic za super fabku v dechtu a na hlinach, vyhazujes penize za chip, kterej te zivotnosti taky zrovna neprida, a je ti lito dat par tisic do udrzby. Tak samo že by se to mohlo stát i u jiného auta , ale nechápu , proč když je to poměrně nové auto , tak že tohle jako závadu diagnostika neodhalí a že je to bez závad . Jinak líto dát pár peněz za opravu ? Jako abych dával za čerpadlo cca 8000 + svíčky 1200 atd atd - tak zrovna 20tis do auto zbytečně rvát před vánocema nechci a to že auto servisuju je moje věc , na auto nekašlu , ale už mě nebaví každej měsíc něco měnit , Fabie je zatím nejmíň spolehlivé auto co sem měl , kdo mohl tušit že 7 let je u Škodovky tak znát no . Nevím proč tě trápí čip ? víš kolik stál ? NIC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave33 Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 (editace) je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. Editováno: 30. Listopad 2007, autor: Dave33 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul_tdi Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira xj Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Panáčku koukám,že máš napsáno + chip. Co když je špatně udělanej a je proti originálu malá startovací dávka nafty? Tandemový čerpadlo nemá se startem nic společnýho. Je tam jen podavecí čerpadlo nafty a podtlakový čerpadlo na posilovač a regulaci turba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul_tdi Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil aha , tak startér taky zkusím no , mám na to celej víkend , tak proč to nerozebrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul_tdi Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 sem teda zvedav,myslim že by to mohlo pomoct koho znam a ji me to mopohlo,jestli tobe ne tak se ale aspon to zkus za to nic nedas..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Namor Rapsaj Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 a neměly by se náhodou po 150 000 km měnit i vstřiky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 30. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 a neměly by se náhodou po 150 000 km měnit i vstřiky? jo tak to já nevím , zkusím ten startér a pak holt dál no Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paul_tdi Vloženo 3. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2007 tak jak to dopadlo s tim starterem?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 3. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2007 tak zatím nijak , jelikož je venku kolem 6°C tak se to nedá ani nijak vyzkoušet , to budu zas řešit až bude zima . To je závada za všechny prachy . Známej to měl u sebe na dílně a nic , ráno přišel a chytlo to hned , prostě to dělá jen v zimě , až bude chladněji tak se to dořeší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxicek Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Chtěl jsem se zeptat jak to vypadá, zda se něco vyřešilo? Řeším taky stejný problém totiž.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kindlik Vloženo 18. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 no , já to neustále řešil , tím že se vyměnilo úplně vše , jak baterka , tak zhavičky , startér a až se přišlo na to , že padá nafta . Díky tomu , že odešlo nějaké tandemové čerpadlo . to se vyměnilo a už je vše OK .Naštestí je už klid .Nevím jak u tebe ale u mě to byla závada že to udělalo třeba 1 ze 100 nastartování Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan 07 Vloženo 23. Únor 2009 Sdílet Vloženo 23. Únor 2009 Zdravím, mám FI 1.9 TDi PD 74 kW. Ráno, když ji čeká první start, tak se mi občas stane, že auto chytne, ale asi tak cca 1s zakoktá, z výfuku se hodně začoudí a pak je vše OK (potom během dne no problem). Dělá to občas a spíš při teplotě kolem 0 až -5st. Když je např. -10 a více, tak auto chytne v pohodě a žádná dýmová clona se nekoná. Kamarád má HDI a taky pozoruje, že při větších teplotách pod 0 auto kultivovaněji chytne. Pomýšlel jsem na žhavky, ale kdyby byly v pryč, tak to bude dělat pokaždé. Jak jste na tom ostatní....díky za info PS: přidávám aditiva, auto je z D, kde bylo do cca 105tkm servisováno, tak nevím, jestli se svíčky měnily. Předem dík.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 2. Březen 2009 Sdílet Vloženo 2. Březen 2009 nebude na těch stupních závislé něco jako progresivní doba žhavení ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan 07 Vloženo 3. Březen 2009 Sdílet Vloženo 3. Březen 2009 díky za inf, ale vůbec nevím oč jde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 3. Březen 2009 Sdílet Vloženo 3. Březen 2009 Ve zkratce: Stejně, jako když koukneš ráno na teploměr a zjistíš, že je venku -20 °C, tak abys nezmrzl, tak se nabalíš jako pumpa. Mno, a motor koukne na čidlo teploty a žhaví o trochu déle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alan 07 Vloženo 5. Březen 2009 Sdílet Vloženo 5. Březen 2009 jj tak už to chápu , takže když je kolem + - 0st., tak to nenažhaví tolik, jako když je např. -10st a pak je ten start trošku horší? Takže je to normální a nemám si toho všímat? Ještě mě napadá, dle jahého čidla se to řídí? Teplota vody, vzduchu? V případě, že teplota vody, může to dělat případně zanesené čidlo? Někde jsem tady o tom čet... Každopádně dík za vysvětlení.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.