Listopad 30, 200717 r Autor njn moje blbost že sem koupil Fabii . Tvoje blbost, ze sis vubec kupoval auto. ...si myslis, ze jina znacka ti jako bude jezdit bez servisu? Das x set tisic za super fabku v dechtu a na hlinach, vyhazujes penize za chip, kterej te zivotnosti taky zrovna neprida, a je ti lito dat par tisic do udrzby. Tak samo že by se to mohlo stát i u jiného auta , ale nechápu , proč když je to poměrně nové auto , tak že tohle jako závadu diagnostika neodhalí a že je to bez závad . Jinak líto dát pár peněz za opravu ? Jako abych dával za čerpadlo cca 8000 + svíčky 1200 atd atd - tak zrovna 20tis do auto zbytečně rvát před vánocema nechci a to že auto servisuju je moje věc , na auto nekašlu , ale už mě nebaví každej měsíc něco měnit , Fabie je zatím nejmíň spolehlivé auto co sem měl , kdo mohl tušit že 7 let je u Škodovky tak znát no . Nevím proč tě trápí čip ? víš kolik stál ? NIC
Listopad 30, 200717 r je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. Upraveno Listopad 30, 200717 r od Dave33
Listopad 30, 200717 r Autor je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo
Listopad 30, 200717 r je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis....
Listopad 30, 200717 r Panáčku koukám,že máš napsáno + chip. Co když je špatně udělanej a je proti originálu malá startovací dávka nafty? Tandemový čerpadlo nemá se startem nic společnýho. Je tam jen podavecí čerpadlo nafty a podtlakový čerpadlo na posilovač a regulaci turba.
Listopad 30, 200717 r Autor je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí
Listopad 30, 200717 r je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil
Listopad 30, 200717 r Autor je to poměrně nové auto Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru. Sedmiletá ojetina - kasička na prachy Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi. Omlouvám se za OT. jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis.... tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no . Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru . Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil aha , tak startér taky zkusím no , mám na to celej víkend , tak proč to nerozebrat
Listopad 30, 200717 r sem teda zvedav,myslim že by to mohlo pomoct koho znam a ji me to mopohlo,jestli tobe ne tak se ale aspon to zkus za to nic nedas.....
Listopad 30, 200717 r Autor a neměly by se náhodou po 150 000 km měnit i vstřiky? jo tak to já nevím , zkusím ten startér a pak holt dál no
Prosinec 3, 200717 r Autor tak zatím nijak , jelikož je venku kolem 6°C tak se to nedá ani nijak vyzkoušet , to budu zas řešit až bude zima . To je závada za všechny prachy . Známej to měl u sebe na dílně a nic , ráno přišel a chytlo to hned , prostě to dělá jen v zimě , až bude chladněji tak se to dořeší
Únor 17, 200817 r Chtěl jsem se zeptat jak to vypadá, zda se něco vyřešilo? Řeším taky stejný problém totiž....
Únor 18, 200817 r Autor no , já to neustále řešil , tím že se vyměnilo úplně vše , jak baterka , tak zhavičky , startér a až se přišlo na to , že padá nafta . Díky tomu , že odešlo nějaké tandemové čerpadlo . to se vyměnilo a už je vše OK .Naštestí je už klid .Nevím jak u tebe ale u mě to byla závada že to udělalo třeba 1 ze 100 nastartování
Únor 23, 200916 r Zdravím, mám FI 1.9 TDi PD 74 kW. Ráno, když ji čeká první start, tak se mi občas stane, že auto chytne, ale asi tak cca 1s zakoktá, z výfuku se hodně začoudí a pak je vše OK (potom během dne no problem). Dělá to občas a spíš při teplotě kolem 0 až -5st. Když je např. -10 a více, tak auto chytne v pohodě a žádná dýmová clona se nekoná. Kamarád má HDI a taky pozoruje, že při větších teplotách pod 0 auto kultivovaněji chytne. Pomýšlel jsem na žhavky, ale kdyby byly v pryč, tak to bude dělat pokaždé. Jak jste na tom ostatní....díky za info PS: přidávám aditiva, auto je z D, kde bylo do cca 105tkm servisováno, tak nevím, jestli se svíčky měnily. Předem dík....
Březen 3, 200916 r Ve zkratce: Stejně, jako když koukneš ráno na teploměr a zjistíš, že je venku -20 °C, tak abys nezmrzl, tak se nabalíš jako pumpa. Mno, a motor koukne na čidlo teploty a žhaví o trochu déle.
Březen 5, 200916 r jj tak už to chápu , takže když je kolem + - 0st., tak to nenažhaví tolik, jako když je např. -10st a pak je ten start trošku horší? Takže je to normální a nemám si toho všímat? Ještě mě napadá, dle jahého čidla se to řídí? Teplota vody, vzduchu? V případě, že teplota vody, může to dělat případně zanesené čidlo? Někde jsem tady o tom čet... Každopádně dík za vysvětlení....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.