Přejít na obsah

studené starty ?

Doporučené příspěvky

njn moje blbost že sem koupil Fabii .

Tvoje blbost, ze sis vubec kupoval auto. ...si myslis, ze jina znacka ti jako bude jezdit bez servisu?

Das x set tisic za super fabku v dechtu a na hlinach, vyhazujes penize za chip, kterej te zivotnosti taky zrovna neprida, a je ti lito dat par tisic do udrzby.

Tak samo že by se to mohlo stát i u jiného auta , ale nechápu , proč když je to poměrně nové auto , tak že tohle jako závadu diagnostika neodhalí a že je to bez závad . Jinak líto dát pár peněz za opravu ? Jako abych dával za čerpadlo cca 8000 + svíčky 1200 atd atd - tak zrovna 20tis do auto zbytečně rvát před vánocema nechci a to že auto servisuju je moje věc , na auto nekašlu , ale už mě nebaví každej měsíc něco měnit , Fabie je zatím nejmíň spolehlivé auto co sem měl , kdo mohl tušit že 7 let je u Škodovky tak znát no . Nevím proč tě trápí čip ? víš kolik stál ? NIC lol

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to poměrně nové auto

Poměrně nové auto je pro mě do tří let stáří - věc názoru.

Sedmiletá ojetina - kasička na prachy

Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi.

Omlouvám se za OT.

Editováno: , autor: Dave33
Odkaz ke komentáři

je to poměrně nové auto

Když kupuješ ojetinu je dobré si nechat až 20% z ceny vozu na opravy- taková rada ,že musíš počítat s investicemi.

Omlouvám se za OT.

jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo ;)

Odkaz ke komentáři

je to poměrně nové auto

Omlouvám se za OT.

jo , já to beru , je to starý no , na nic novějšího nejsou peníze , ale i tak 7 let mi nepříjde jako zas až tak brutál , no uvidím co vše se ještě objeví , jinak těch 20% už to skoro spolklo ;)

zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis....

Odkaz ke komentáři

je to poměrně nové auto

Omlouvám se za OT.

zaleži taky jak se o to ten majitel staral,ja mam taky tak stare auto a taky to sežralo asi tech 20% ale vim co mu je.....co ten starter,zkus ho,uvidis....

tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém :feve: předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no .

Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru .

Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí

Odkaz ke komentáři

je to poměrně nové auto

Omlouvám se za OT.

tak taky doufám že to tímhle už skončí , nějak se mi to před vánocema nehodí , první nafta s kterou mám v zimě problém :feve: předchozí majitelka jezdila jen do servisu , tím to haslo . Uvidím na co se příjde o víkendu , když na nic tak šup do servisu no .

Ještě mě bylo řečeno , že prej nějaká špatná startovací dávka nafty , tak ještě to nechám udělat , ale je divné že to pak už chytá . Chová se to jako kdyby přez noc někam zmizela nafta a pak jí musím až startováním donutit do motoru .

Nechápu jak to vzniklo , normálně vše fungovalo , až prostě asi před 3dny se to takhle zhroutilo a jak jsem psal , ani zhav.svíčky , ani filtr nepomohl , tak zkusím ještě tu startovací dávku a pak už nevím , ten startér nevím , co by s ním mohlo být ? normálně točí

stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil

Odkaz ke komentáři

je to poměrně nové auto

Omlouvám se za OT.

stači když toči o par otaček min a to neopoznaš jako po hlase....muže mit spalene uhliky nebo přidřene ložisko.....než to davat do servisu spiš bych to zkusil ješte s nekym prohodit,u okty prace na 2 hodiny ve 2.u fabky nevim.....tu davku mužes zkusit na max pak na min a uvidiš rozdil

aha , tak startér taky zkusím no , mám na to celej víkend , tak proč to nerozebrat :)

Odkaz ke komentáři

tak zatím nijak , jelikož je venku kolem 6°C tak se to nedá ani nijak vyzkoušet , to budu zas řešit až bude zima . To je závada za všechny prachy . Známej to měl u sebe na dílně a nic , ráno přišel a chytlo to hned , prostě to dělá jen v zimě , až bude chladněji tak se to dořeší

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

no , já to neustále řešil , tím že se vyměnilo úplně vše , jak baterka , tak zhavičky , startér a až se přišlo na to , že padá nafta . Díky tomu , že odešlo nějaké tandemové čerpadlo . to se vyměnilo a už je vše OK .Naštestí je už klid .Nevím jak u tebe ale u mě to byla závada že to udělalo třeba 1 ze 100 nastartování

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

Zdravím, mám FI 1.9 TDi PD 74 kW. Ráno, když ji čeká první start, tak se mi občas stane, že auto chytne, ale asi tak cca 1s zakoktá, z výfuku se hodně začoudí a pak je vše OK (potom během dne no problem). Dělá to občas a spíš při teplotě kolem 0 až -5st. Když je např. -10 a více, tak auto chytne v pohodě a žádná dýmová clona se nekoná. Kamarád má HDI a taky pozoruje, že při větších teplotách pod 0 auto kultivovaněji chytne. Pomýšlel jsem na žhavky, ale kdyby byly v pryč, tak to bude dělat pokaždé. Jak jste na tom ostatní....díky za info PS: přidávám aditiva, auto je z D, kde bylo do cca 105tkm servisováno, tak nevím, jestli se svíčky měnily. Předem dík.... :help:

Odkaz ke komentáři

jj tak už to chápu :) , takže když je kolem + - 0st., tak to nenažhaví tolik, jako když je např. -10st a pak je ten start trošku horší? Takže je to normální a nemám si toho všímat? Ještě mě napadá, dle jahého čidla se to řídí? Teplota vody, vzduchu? V případě, že teplota vody, může to dělat případně zanesené čidlo? Někde jsem tady o tom čet... Každopádně dík za vysvětlení.... ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...