pavel3.0.9 Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Ahoj.Potreboval bych poradit s nastevenim routeru.Mam ovise WL-5460AP tim prijimam mistni Wifi.z nej mi dou dva kabely do dvou pc (mam dev ip).Jeden ten vystup sem pich do routeru Zcomax 2204,kvuli bezdratu na noteboak).Jde ted jak nastvit ten zcomax.Potreboval bych vedet kam napsat jakou ip dsn atd.nidke sem nenasel pro blbce navod.Mohl by jste mi nekdo s tim pomoct? kdyz tohle nastavim jako Wan tak mi to nejde,delam to podle navodu.DEKUJU MOC ZA RADY Ip sitovky misto ktery sem dal ten router 192.168.15.132 dsn 192.168.1.2 brana 192.168.1.2 sub mask 255.255.0.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 30. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2007 Ne ze bych byl nejaky odbornik, ale dns a brana maji stejnou IP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Prijimas pres toho Ovislinka, vystup z nej das do routeru (WAN), druhej nechas prazdnej a vsechny PC pripojujes do toho routeru (vcetne tech po kabelu). Pres webovy rozhrani musis na tom routeru nastavit rozhrani WAN tak, jak jsi mel puvodne PC, tedy: IP: 192.168.15.132 DNS: 192.168.1.2 BRANA: 192.168.1.2 MASKA: 255.255.0.0 No a pak uz staci jen na routeru povolit DNS server a v PC nastavit, ze vse ziskat automaticky a pojede to. Pozor, nekteri poskytovatele jeste kontroluji MAC adresu rozhrani, pak bys musel na routeru nastavit stejnou jako ma tvoje sitova karta (tzv. emulace MAC adresy). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NoiseR Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Koukam ted narychlo na manual k tomu routeru - jako operacni mod musis vybrat GATEWAY, pak v menu "TCP/IP settings - WAN interface" nastavit ty adresy, cos mel puvodne v PC a zaroven nastavit v poli CLONE MAC ADDRESS tu MAC adresu tvoji sitovy karty, co mas v PC, na ktery jsi to puvodne mel pripojeny (zjistis ji, kdyz na PC spustis prikazovy radek a zadas prikaz: ipconfig -all u pripojeni k mistni siti (typicky nazev) mas napsano "fyzicka adresa adapteru", tak to je ono - zadas bez pomlcek). Pak v menu "TCP/IP settings - LAN interface" MUSIS zmenit IP adresu na napr. 192.168.2.254 a nastavit DHCP na hodnotu SERVER. Pak uz staci ulozit nastaveni, restartovat router a na PC nastavit, ze chces adresu pridelovat automaticky a melo by to jet. Neresim ted otazku wifi, zabezpeceni atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 1. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2007 Prijimas pres toho Ovislinka, vystup z nej das do routeru (WAN), druhej nechas prazdnej a vsechny PC pripojujes do toho routeru (vcetne tech po kabelu). Pres webovy rozhrani musis na tom routeru nastavit rozhrani WAN tak, jak jsi mel puvodne PC, tedy:IP: 192.168.15.132 DNS: 192.168.1.2 BRANA: 192.168.1.2 MASKA: 255.255.0.0 No a pak uz staci jen na routeru povolit DNS server a v PC nastavit, ze vse ziskat automaticky a pojede to. Pozor, nekteri poskytovatele jeste kontroluji MAC adresu rozhrani, pak bys musel na routeru nastavit stejnou jako ma tvoje sitova karta (tzv. emulace MAC adresy). Přesně tak jak píšeš, jenom mam dojem že na routru má povolit DHCP server aby mu to ty kompy nastavili samy a ne DNS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel3.0.9 Vloženo 5. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 VSEM DIKY UZ MI TO BEZI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 tak někdo v mém okolí si pořídil router a blbě ho nastavil. Je na stejný větvi jako já a způsobil mi tím problém, že mi na NTB nenajede připojení. Musím zadávat hodnoty ručně. Bych ho zmlátil, kdybych věděl kdo to je. Jsem ztratil kupu času, než jsem zjistil kde je problém. Teď čekám než ho poskytovatel netu najde. Je to na přesdržku. On si něco doma zbastlí a ostatním tím nadělá problémy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel3.0.9 Vloženo 8. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2007 Tak to je blby.Ja to,ale nejsem o me provozovatel vi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdamCZ Vloženo 8. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2007 tak někdo v mém okolí si pořídil router a blbě ho nastavil. Je na stejný větvi jako já a způsobil mi tím problém, že mi na NTB nenajede připojení. Musím zadávat hodnoty ručně. Bych ho zmlátil, kdybych věděl kdo to je. Jsem ztratil kupu času, než jsem zjistil kde je problém. Teď čekám než ho poskytovatel netu najde. Je to na přesdržku. On si něco doma zbastlí a ostatním tím nadělá problémy. pokud je to wifi sít tak at na tu "větev" dá WEP heslo a je to v poho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.