Přejít na obsah

SDODA


Vinca

Doporučené příspěvky

To se s Vami musim podelit, opet po mesicni pauze jsem byl ve skole a meli jsme praxi dopravni nehody. Prednasel nam odbornik, ktery dela u HZS . Mel pekny ukazky , jak Skodovka da par desitek aut hasicum a Ti si je muzou roztrihat, jak chteji :kol-22: . Kdybys te videli, jak jsem kroupal zubama :kol-73: , kdyz tam bylo vyfocene auto a proste mu nic nebylo, akorat to, ze mel pomackany blatnik blatnik ( pri vyrobe se to stalo ) a kolegove to strihaly o sto set. Auta v plne palbe, s radiem, s multifunkcnim volantem........mno nemel jsem slov. Ptal jsem se, proc treba nestrihaj vraky, nebo stary auta, tak odpoved byla, ze nove auta maji jinaci konstrukci, a taky, ze driv ty ( tukle ) auta prodavaly za nizky peniz zamestnancum, jenze nekdy Ti zamestnanci to bouchly schvalne, tak se to zavrhlo :doh :<img src=:" border="0" alt="laugh.gif" /> a hlavne tam bylo ukazkovy auto, ktere melo jakoby vystrihnute casti, kde jsou umisteny airbagy nebo ty vystrelovaci lahvicky s tim dusikem. Coz jsi myslim, ze jsem hodne pochytil. Nekteri skudli kazdou korunu na auto, prijdou hasici a strihaj a strihaj....ale na druhou stranu je dobre, protoze zachranne slozky vi, jak v pripade bouracky postupovat, vi, kde odpojit baterku, nebo kde si dat pozor na bagy. Zkusim sehnat nejaky fotky a prospekty, aby jste to videli. ;)

post-8151-1196961469_thumb.jpg post-8151-1196961480_thumb.jpg post-8151-1196961498_thumb.jpg post-8151-1196961516_thumb.jpg post-8151-1196961528_thumb.jpg post-8151-1196961536_thumb.jpg post-8151-1196961759_thumb.jpg

Editováno: , autor: Vinca
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono je to trošku jinak, jedná se spíše o auta, který nebyly nikdy určeny k tomu, aby opistily závod. Jsem byl kdysi v Kvasinách služebně a v jednom takový Superbu jsem se tam vozil. Tak plná palba, rok starý auto, najeto něco málo přes 1000km a určený ke zvrakování. Jezdilo jen kolem baráku ve fabrice. Jsem se ptal co a jak a jestli by se to nedalo nějak udělat... Nedalo. Prej to bylo vyrobený nestandartně a pouze jako předváděcí auto. Takže třeba lak jen na oko a pod. No a říkal, že to buď sešrotujou sami, nebo to dávaj třeba hasičům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasně, že se musí učit na nových autech, ono jde o to, aby se to auto naučili stříhat, přeci jen v současných modelech je elektriky o dost víc než u starých a blbě stříhnutá elektroinstalace může udělat z auta bombu

ale to je blbost, ze je tam "elektrika" :p:aggressive: vzdycky kdyz dojedou, tak prvni,co je zajima je stav baterie - hned odpojit, ustrihnout kable, videlat baterku a pak se zjistiju, kdyz je nekde napasanovy na palubce, jak je to z temi bagy,protoze v kazdych dverich mas "cidlo" na naraz a pokud na jedny strane ten bag nevystreli, tak je stale aktivni a videl jsem video,jak pozarnici vyprostovaly osobu z auta, chlap byl k te osobe nakloneni prez spolujezdce a vystrelil bag na toho pozarnika. Tezke zraneni a zlomena zebra. A kdyz prijde na radu strihacka, tak musi vedet, kde napr. v B sloupku strihnout, protoze nektere casti toho B sloupku jsou zesileny a to plati na podvezek, A sloupek a esce za B sloupkem mas preci pás, který drží na tom slopku ne? A ten jen tak nejde prestrihnout hydraulickymi nůžky kol1 zkurvis nuzky a tim padem musim mit naucene, kde nejlepe strihnout. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vinca:

jo, ale ono se taky stane, že se k baterce prostě nedostaneš a ostatní jsem tak myslel jak píšeš, prostě se to musí naučit a to nejde na starých autech, a neper se :band ,

p.s. jak mohl vystřelit "požárníkovi" :) , bag, když se před tím rozhodně zajímal o baterii a první co udělal, tak jí odpojil, takže tam "elektrika" ;) byla, :wacko:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vinca:

jo, ale ono se taky stane, že se k baterce prostě nedostaneš a ostatní jsem tak myslel jak píšeš, prostě se to musí naučit a to nejde na starých autech, a neper se :band ,

p.s. jak mohl vystřelit "požárníkovi" :) , bag, když se před tím rozhodně zajímal o baterii a první co udělal, tak jí odpojil, takže tam "elektrika" ;) byla, :wacko:

mno jo,ale nektere auta maji zalozni zdroj,cili auto ma dve baterky ;) kdyz jedna nejde, porad to jisti druha a kdyz se nedostanes k tej baterce, tak proto hrozi vystreleni bagy, a pokud se nepletu, tak bag funguje i pri vypnuti elektro -_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslíš jo? a co ho teda odpálí, když ne elektrika

taaak,jsem pisl do skodovky ohledne vystreleni airbagu. Pokud se odpoji baterie, tak je stale airbag napajen zaloznym zdrojem- viz. mail: děkujeme za Váš email a důvěru, se kterou jste se obrátil na naši infolinku.

K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že řídící jednotka airbagů má svůj vlastní záložní zdroj, který dokáže odpálit airbagy i krátce po odpojení baterie. Bohužel jsme neměli možnost vidět Vámi zaslané video, neboť internetový server You Tube je v naší firmě blokován. Nevíme tedy, co bylo konkrétním podnětem Vašeho dotazu. Problémem však může být, pokud by při vystříhávání částí vozu hasiči poškodili nevybuchlou patronu, která je pod velkým tlakem. Zejména akustický projev může způsobit osobám uvnitř vozu šok, příp. poškození sluchu. Z výše uvedených důvodů jsou členové hasičských záchranných sborů pravidelně školeni naší firmou, aby věděli a vyzkoušeli si, jak nejrychleji vyprostit osoby z havarovaných vozů Škoda a předešli dalším možným problémům.

S přátelským pozdravem

Bc. Vladimír Kutnar | PST - Péče o zákazníka | Kundenbetreuung | Customer Care

SKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mlada Boleslav | Czech Republic

tel: +420 326 8 16100 | fax: +420 326 8 16339

Vladimir.Kutnar@skoda-auto.cz | www.skoda-auto.cz | www.skoda-auto.com

Škoda - Simply clever.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...