Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

mám možnost koupit výhodně OII kategorie N1, potřeboval bych vědět následující informace:

Je to pro mne jako fyzickou osobu (neplátce DPH, nepodnikatel) nějaký problém?

Doplácí prodávající DPH? Nebude problém při přihlášení.

V současnosti není přepážka namontovaná.....musím při převodu z kraje do kraje znova na STK a na emise i když STK platí do 2/2009?

Musí být při STK namontovaná přepážka?

Když koupím vozidlo takové vozidlo lze jej převést z kategorie N1 na normální osobní, budu já doplácet DPH?

Díky

Pítr

Vloženo (editace)

Jak já vím tak ty budeš při koupi platit cenu i s DPH. Vozidlo převést z kategorie nákladní znovu na osobní prý nelze. Takže bude pořád nákladní . Pokud nejsi plátce DPH tak tam vozit přepážku stejně musíš , protože tak bylo vozidlo schválené a riskuješ tím i ztrátu TP a pokutu a samozřejmě i body. Na STK nemusíš jít , kvůli přehlášení do jiného kraje. Ale až pojedeš na pravidelnou kontrolu tak tam tu přepážku mít musíš. Takže od toho kupujícího bych jí při koupi vozu požadoval.

Editováno: , autor: Bburago
Vloženo
Zdravím,

mám možnost koupit výhodně OII kategorie N1, potřeboval bych vědět následující informace:

V současnosti není přepážka namontovaná.....musím při převodu z kraje do kraje znova na STK a na emise i když STK platí do 2/2009?

Když koupím vozidlo takové vozidlo lze jej převést z kategorie N1 na normální osobní, budu já doplácet DPH?

Díky

Pítr

nevím, za jakých podmínek auto kupuješ, ale tobě kategorie N1 nepřinese naprosto žádnou výhodu. Zaplatíš samozřejmě plnou cenu i s DPH a prodávající DPH odvede státu. Předpokládám taky, že se prodávající bude snažit domluvit se na co nejnižší fakturovaný částce, aby platil co nejmenší to depko. Krom toho bys s tou přepážkou měl dále jezdit, protože její demontáží se dopustíš nepovolený přestavby. Dokonce myslím, že se o tom někde píše v TP. Samozřejmě, že řada lidí jezdí bez ní. Tobě krom ztráty TP a zřejmě pokuty nic dalšího nehrozí. Pokud by to udělal ten, kdo si uplatnil odpočet DPH, mohl by jej zpětně zaplatit a navíc vyfásnout mastný penále od FÚ. Pokud je tahle koupě jen náhodná a ne od někoho známýho, dej bacha, může to mít hafo km navíc. Nechal bych si ukázat nějaký doklady o servisních prohlídkách nebo opravách z poslední doby, kde nejspíš budou pravdivý kilometry napsaný. Nemůže říct, že je nemá. Všechno je někde založený v nějakým účetnictví.

Vloženo

jen k tomu dopisu z MTX dodám, že to dodanění zaplatil prodávající už v souvislosti s prodejem toho auta někomu jinýmu. Kupujícího, jako neplátce DPH tohle vůbec nemusí zajímat.

Vloženo
Tak to tedy koukám , když jsem se já na to ptal tak to nebylo možné a ono to možné je. Díky za informaci.

Já mám taky na odpočet a co jsem zjíšťoval tak to nejde.

Vloženo
Tak to tedy koukám , když jsem se já na to ptal tak to nebylo možné a ono to možné je. Díky za informaci.

tak on asi není důvod dělat zrovna s tímhle nějaký zbytečný štráfy. Stát svý prachy dostane a zbytek je jen odšroubování pár šroubů.

Jestli ale přivezu z venku tu novou RS, jak mám v plánu, budu to potřebovat udělat obráceně, což už tak snadný nebude. Tak předběžně hlásím, že bych možná v budoucnosti nějakou tu demontovanou přepážku koupil. Pokud mi teda nezůstane ta moje současná.

Vloženo
Zdravím,

Díky

Pítr

A proč to chceš převádět z N1 na M1 když seš nepodnikatel ,prostě jezdi s přepážkou ta tam ničemu nevadí a je to.

Vloženo
A proč to chceš převádět z N1 na M1 když seš nepodnikatel ,prostě jezdi s přepážkou ta tam ničemu nevadí a je to.

On má taky hlavní problém ,že v autě ta přepážka není.

Vloženo (editace)
Zdravím,

Díky

Pítr

tak tedy k té přepážce-jak již říkali ostatní,vymontovat ji NESMÍŠ!..skutečně se jedná o nepovolenou přestavbu vozu,kategorii "nákladní vozidlo" máš i v techničáku,čili bys hodně platil při případné kontrole...dále NESMÍŠ odstranit černou,neprůhlednou fólii z bočních oken..většina lidí to tak dělá,já to udělal také a mám tam vnitřní síťky(= tmavé) a když si to přelepíš,nebo necháš bez té fólie,nikdo to asi kontrolovat nebude-ale zákonem je dáno,že se ani tato fólie nesmi odstranit..dále opravdu to z "náklaďáku" na běžný osobák převést nelze,je to jednou danéa tak to musí být vždy...anaposled k ceně-jsi-li podnikatel a napíšeš-li to auto na firmu,DPH neplatíš...jsi-li však běžnou fyzickou osobou,na kterou bude také automobil napsán,platíš plnou sumu(= i s DPH) a prakticky s sebou jen vozíš mříž navíc zbytečně... ;)

Editováno: , autor: Deny.Kr
Vloženo
tak tedy k té přepážce-jak již říkali ostatní,vymontovat ji NESMÍŠ!..skutečně se jedná o nepovolenou přestavbu vozu,kategorii "nákladní vozidlo" máš i v techničáku,čili bys hodně platil při případné kontrole...dále NESMÍŠ odstranit černou,neprůhlednou fólii z bočních oken..většina lidí to tak dělá,já to udělal také a mám tam vnitřní síťky(= tmavé) a když si to přelepíš,nebo necháš bez té fólie,nikdo to asi kontrolovat nebude-ale zákonem je dáno,že se ani tato fólie nesmi odstranit..dále opravdu to z "náklaďáku" na běžný osobák převést nelze,je to jednou danéa tak to musí být vždy...anaposled k ceně-jsi-li podnikatel a napíšeš-li to auto na firmu,DPH neplatíš...jsi-li však běžnou fyzickou osobou,na kterou bude také automobil napsán,platíš plnou sumu(= i s DPH) a prakticky s sebou jen vozíš mříž navíc zbytečně... ;)

Ve všem s tebou souhlasím jen to DPH platíš a stát ti ho v příslušnem období vrací.

Vloženo
On má taky hlavní problém ,že v autě ta přepážka není.

Tu musí chtít po tom kdo jí odstranil.Jinak už jsem to tu řešil a je tu i ofocenej velkej TP jak je to tam přesně napsaný.

Vloženo
Ve všem s tebou souhlasím jen to DPH platíš a stát ti ho v příslušnem období vrací.

jo?..tak to jsem nevěděl,je to možné-nic-méně výsledek je stejný: ty prachy zpět dostaneš.. :palec2:

Vloženo
jo?..tak to jsem nevěděl,je to možné-nic-méně výsledek je stejný: ty prachy zpět dostaneš.. :palec2:

Jo, až ten výsledek ,protože při koupi by ti mohlo chybět třeba 80 táců. lol:p

Vloženo

Zdravím,

tak jsem z toho trochu zmaten nebo je to mnoho info:

- takže fakta 1) auto mělo mříž tu dotyčný demontoval, k vozu mi ji dá, provśt montáž zpět dle mne nebude problém a to tak abych neporušoval zákon

2) nejsem plaátce DPH, nemám živnosták atd...normálně pracuji v zaměstnaneckém poměru. Koupím vůz dle kupní smlouvy, kde bude uvedená cena s DPH.

3) při odhlášení vozidla, budu-li mít plnou moc by něměl být problém

4) uzavřu nové povinné ručení musím provést STK , emise a evidenční kontrolu z důvodu nového přihlášení je-li auto r.v. 2/2005? Podle mne stačí jen žádost k převodu, uzavřené povinné ručení na mne a staré SPZ

5) DPH z prodeje vozu a jeho navrácení popř. navrácení státu není můj problém....to by měl udělat prodávající?

6) potřebuji při odhlášení nebo přihlášení nějaké paíry od původního majitele (mimo platé kupní smlouvy a plné moci) že auto je typu N1...živnostňák, výpis z kde čeho atd... Nebude mě honit někdo z finančního že nejsem plátce DPH a koupil jsem vůz kategorie N1 i když z druhé ruky atd....

7) Mříž bych tam nejraději neměl proto, že to vadí když člověk potřebuje převést něco delšího...atd.

Díky

PS. Ja k to vypadá v OII kdyź je tam ta mříž...jdou sklopit sedadla....dá se něco protáhnou tdál do vozu a atd

Pítr

Vloženo (editace)
Zdravím,

tak jsem z toho trochu zmaten nebo je to mnoho info:

- takže fakta 1) auto mělo mříž tu dotyčný demontoval, k vozu mi ji dá, provśt montáž zpět dle mne nebude problém a to tak abych neporušoval zákon

2) nejsem plaátce DPH, nemám živnosták atd...normálně pracuji v zaměstnaneckém poměru. Koupím vůz dle kupní smlouvy, kde bude uvedená cena s DPH.

3) při odhlášení vozidla, budu-li mít plnou moc by něměl být problém

4) uzavřu nové povinné ručení musím provést STK , emise a evidenční kontrolu z důvodu nového přihlášení je-li auto r.v. 2/2005? Podle mne stačí jen žádost k převodu, uzavřené povinné ručení na mne a staré SPZ

5) DPH z prodeje vozu a jeho navrácení popř. navrácení státu není můj problém....to by měl udělat prodávající?

6) potřebuji při odhlášení nebo přihlášení nějaké paíry od původního majitele (mimo platé kupní smlouvy a plné moci) že auto je typu N1...živnostňák, výpis z kde čeho atd... Nebude mě honit někdo z finančního že nejsem plátce DPH a koupil jsem vůz kategorie N1 i když z druhé ruky atd....

7) Mříž bych tam nejraději neměl proto, že to vadí když člověk potřebuje převést něco delšího...atd.

Díky

PS. Ja k to vypadá v OII kdyź je tam ta mříž...jdou sklopit sedadla....dá se něco protáhnou tdál do vozu a atd

Pítr

1. určitě bych jí namontoval nazpět,může tě zastavit celní správa a budeš mít problémy.

2.koupíš normálně jak třeba rohlík.

3.neměl by být problém

5.ten kdo je plátce DPH kupuje stejně produkt jak každej jinej člověk s DPH,jen mu pak stát to DPH vrací.

6.ne neměl

7.měl jsem i OC jako normální kombi a mříž jsem tam měl ,protože když to pak něčím naložíš a někde prudce zabrzdíš ,tak ten obsah má tendenci se stěhovat na palubovku a to není příjemné.

Editováno: , autor: prtko5
Vloženo
Mám OCI s přepážkou můžu dodot foto jestli chceš, je to myslím stejné i u OCII.

To by bylo fajn....kdybys poslal foto při pohledu do kufru a sklopených sedadlech....

Díky

Pítr

Vloženo (editace)
To by bylo fajn....kdybys poslal foto při pohledu do kufru a sklopených sedadlech....

Díky

Pítr

nemáš-li ji upravenou,nepoznáš,zda-li jsou sedadla sklopená,či ne...máš tam(myslím dřevěnou) zábranu ve spodní části hned za sedadly,čili ti sklopená sedadla nepomůžou-bude to stejné..navíc se to ani sklopit nedá-musel bys to celé odšroubovat...např. já jsem to odšrouboval,bruskou odřezal celý spodek,sehnal trubku se čtvercovým profilem,zašel ke známému,ten mi to svařil a nastříkl...a mám plně funkční sklápění,spodek není přišroubován..jen jsou naboku hned "u zdi" dvě trubky čtvercového průřezu(poloměr cca. 1cm),které jsou vidět jen při slopených sedadlech,jinak jsou "zacvaknuty" v hranách sedadel..,jestli chápeš.. :palec2:

Editováno: , autor: Deny.Kr
Vloženo (editace)

Tak tady to je sklápět sedadla se mi nechtěla spěchal jsem do města.A sedadla jdou normálně sklopit a máš přepážku za předními sedadly.

Editováno: , autor: prtko5
Vloženo
Tak tady to je sklápět sedadla se mi nechtěla spěchal jsem do města.A sedadla jdou normálně sklopit a máš přepážku za předními sedadly.

dají...ale pokud ji neodšroubuješ,je ti to k ničemu=chceš-li zvetšit prostor,musíš ji přešroubovat za předí sedadla a sklopit...přijde mi to nepraktické.. :palec2:

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...