Prosinec 8, 20168 r zajimava alternativa http://www.auto.cz/test-opel-meriva-1-4-turbo-lpg-usetrite-101112
Prosinec 8, 20168 r Merivou v té 1.4 Turbo (sice v benzínu) jsem se byl projet na testovací jízdě a špatné to nebylo (uvažoval jsme právě o té LPG verzi). Ale přišla mi taková nemastná/neslaná... Ničím neurazila ale ani neadchla. A ten motor mi přišel takový "zhnilý", moc se mu nechtělo pocitově jet. Ale vnitřní prostornost super, kurf za mě super. Jen ta klaviatůra na středovém panelu... A jen pro info, příští rok má Meriva skončit bez náhrady (má být nějaká "variace" na Mokku - menší SUVečko).
Prosinec 8, 20168 r tak ono fabia je taky takova nemastna, neslana, hlavne F II je takova vysoka, uzka.. ale zase se mi libi z boku.. F III s litrovym motorem ti prijde ne shnily, ale primo mrtvolne shnily... Ja teda od auta ocekavam, ze bude jezdit pokud mozno za levno---LPG, nenecha me nikde, bude mit velky kufr na ty kramy co vozim a bude +- levny servis, coz pro me fabka splnuje.. jestli je mastna nebo slana, to ani nejak neresim..
Prosinec 8, 20168 r No já mám teď F1 Combi 1.2 HTP 47kW a taky to "nejede", jen jsem prostě od té 1.4 Turbo (88kW) čekal "něco víc"... Hlavně teda s porovnáním Fiat Tipo HB 1.4 T-Jet (88kW) který jel dle mých pocitu mnohem líp. A navíc cena té Merivy v LPG a toho Tipa v LPG je srovnatelná. Já mám do budoucna "jasno" v tom že pokud nové LPG auto tak to bude to Tipo... Subjektivně mi prostě "líp sedlo"...
Prosinec 8, 20168 r Pri požiadavke na čo najnižšie vstupne a prevádzkové náklady potom nie je odveci do hľadačika dať aj Dáciu, kdesi som započul, že sa ma začať predávať už aj s automatom. Upraveno Prosinec 8, 20168 r od jozef janosik
Prosinec 8, 20168 r No to jo... Ale myslím že nelze mít kombinaci robotizované převodovky a LPG. A taky ve všech recenzích si na tu robotizovanou převodovku dost stěžovali...
Prosinec 8, 20168 r Dacie chlapi neeee -- volal mi servisak... tak, rozvody contitech + pumpa 3215 sem platil v shopu v brne.... no a u servisaka-vymena rozvodu+pumpa, výměna fridexu, výměna oleje + nová napln castrol 5w40 edge + filtr, výměna vzducháču-vlastní materiál MAN, výměna pylového filtru+čištění klimy, seřízení světel, servisní prohlídka 134000 + dolití všech náplní, výměna klínáku-vlastní materiál, výměna žárovky SPZ, umytí motoru a interieru atd.. 4250 kč.edit-zejtra si pro kocicku jedu.. příští prohlídku mám v plánu vyměnit olej v převodovce.. co vy na to.. bude tam natoceno 150t... Upraveno Prosinec 8, 20168 r od JirkaBrno
Prosinec 8, 20168 r před 4 hodinami, ss.rambo napsal: No to jo... Ale myslím že nelze mít kombinaci robotizované převodovky a LPG. A taky ve všech recenzích si na tu robotizovanou převodovku dost stěžovali... nevím proč by to nešlo, dělali jsme tu Peugeoty i Citroeny, žádný problém s tím nikdy nebyl, dokonce jeden Peugeot měl navíc ruční ovládání na volantu pro invalidy, nikdo z nich si během provozu nestěžoval, naopak na plyn to chodilo ještě líp, plyn má víc oktanů, motor funguje klidněji...
Prosinec 9, 20168 r @karel.lpg: Samozřejmně že s dodatečnou přestavbou problém není, ale pokud bych si chtěl Dacii obědnat u dealera přímo s "továrním LPG" a robotem tak to myslím nejde... A co se týká toho ručního řízení, tak já nevidím jediný důvod proč by měl být problém v takovou autě LPG.
Prosinec 9, 20168 r před 2 hodinami, ss.rambo napsal: @karel.lpg: Samozřejmně že s dodatečnou přestavbou problém není, ale pokud bych si chtěl Dacii obědnat u dealera přímo s "továrním LPG" a robotem tak to myslím nejde... A co se týká toho ručního řízení, tak já nevidím jediný důvod proč by měl být problém v takovou autě LPG. To bude vždycky problém, každý výrobce si najde jeden dva typy aut, které udělá na plyn, zbytek nebude nikdy řešit, takové auta pak řešíme my dodatečnou montáží....
Prosinec 9, 20168 r V 8. 12. 2016 at 15:23, ss.rambo napsal: Merivou v té 1.4 Turbo (sice v benzínu) jsem se byl projet na testovací jízdě a špatné to nebylo (uvažoval jsme právě o té LPG verzi). Ale přišla mi taková nemastná/neslaná... Ničím neurazila ale ani neadchla. A ten motor mi přišel takový "zhnilý", moc se mu nechtělo pocitově jet. Ale vnitřní prostornost super, kurf za mě super. Jen ta klaviatůra na středovém panelu... Tady máš odpověď ,proč ti to moc nesedělo myslím tím motor.Ono snižování emisí udělají s autem ,že to moc tak nejede. http://www.auto.cz/test-opel-meriva-1-4-turbo-lpg-usetrite-101112
Prosinec 9, 20168 r @GOLF10: Jenže 1.4 T-Jet od Fiatu jel podle mého názoru mnohem líp... Mezi "předváděcíma jízdama" jeden den. Nejdříve jsem jel tou Merivou a den nato Tipem Hatchback. A ten fiat po "šlápnutí na plyn" se rozjel s velice malou turbo dírou. Té Merivě se prostě nechtělo (a to měla najeto okolo 3500km)... A to Tipo bylo ještě hodně surové, mělo najeto jen pár desítek km. A co se týká technických parametru tak ty dva motory by měly být podle mě srovnatelné...
Prosinec 19, 20168 r ... takže moje svíce po 70t km ... mimochodem, tak nějak jsem neměl ponětí, kdy jsem měnil u Fábule, tož jsem mrkl do svých záznamů v appce a zjistil, že už mají skoro 61t km, takže v pátek jsem ještě dokoupil druhou sadu a obě auta už mají zase nové
Leden 2, 20178 r vsem uživatelum nejen plynové sekce vse nej do roku 2017 a pro adminy co nejmene ,,OT,,
Leden 8, 20178 r Přidám názor do mlýnice. Taky jsem o 1.0 mpi ve fabii přemýšlel, jelikož jsme doma schválily obměnu vozového parku a v rámci koncernu není moc co nového vybírat, když má člověk chuť zůstat u LPG. (mimo koncern nás nic nezaujalo - ošklivé, špatné recenze, nesmyslné uspořádání interiéru, špatné konfigurační možnosti atd.) Navštívil jsem dealera v našem městě a nakonfigurovali jsme kombíka dle představ. (ceníkovka cca. 370.000,-Kč). Nechtěl jsem kupovat naslepo, tak po docela zdlouhavém hledání jsem našel nejbližší 1.0 mpi v Praze, kde ji ale dali na bazar a půjčí max na 5 km projížďku společně s prodejcem, jelikož nebylo nic jiného, tak jsem to absolvoval a byl dost zklamán. Byl jsem předtím 99% procent přesvědčen ke koupi nové 1.0 mpi (skladovky nechci, nejsou v žádané výbavě) projížďka mě ale nahlodala natolik, že jsem se rozhodl počkat a sehnat jí na půjčení na dýl. Nakonec jsem uspěl v Dymokurech u Auto Boura. Bohužel byla zrovna půjčená, tak jsem musel 14 dní čekat. Protože mě zajímalo srovnání s 1.2 TSI, tak tu jsem si půjčil u prodejce u nás ve městě. Pak přišla na řadu 1.0 mpi s Dymokur. Sice byla jen krátká, ale na konečné rozhodnutí stačilo. 1.0. mpi 55 kw - (zajetý motor cca. 18.500km, já ujel cca. 280 km )motor je příjemný, je ochoten něco dělat od cca. 2t otáček za minutu, tichý, nepříjemný hluk začíná být kolem 130km/hod, kdy už točí přes 4 tisíce otáček, pro jednoho až 2 dospělé dostatečný na téměř jakýkoliv přesun. Jízda se stává nuceným přesunem, bez jakýchkoliv emocí. Ve 2 se na okreskách nechá předjíždět ani to plánování nemusí být bůhvíjak dlouhé, akorát postačí podřadit většinou o 2 rychlostní stupně a šlápnout na plyn. Na dálnici drží 130km/hod bez problémů kopec nekopec. V případě nutného zpomalení, je následné zrychlení během na dlouhou trať. Ve 4 se situace mění. Předjíždění na okreskách je otázkou řádného plánování a vytáčení motoru do vyšších otáček. Dle mého pocitu se až moc lehce dostane na hranici svých možností a vzhledem k současnému tempu a hustotě provozu při plném obsazení až nebezpečné. Spotřeba v rámci těch 280 km kombinovaného(běžného) užívání byla 5.4 L/100 km, dle tankování 5.6L/100 km, Ekoprovozem jsem se nárazově dostal i pod 5L, samozřejmě hodnoty vzhledem k současnému počasí a zimnímu obutí jsou víc než dobré, na letních pneu, si myslím, že nebude jezdit za spotřebu začínající 4. Bohužel je motor opravdu náchylný na váhu, představím-li si kombi +40 kg, LPG zástavba + 45 kg, tak vlastně stále jezdím na hranici možností motoru. Proti HTP je motor línější, ale je to dáno dle mého názoru lineární křivkou výkonu a točivého momentu. 1.2 TSI 81kw - (nezajetý motor cca. 720 km, já ujel cca. 200 km) motor je hodně příjemný, má dieselovou charakteristiku, použitelný od cca. 1700 otáček, tichý, bez nepříjemného hluku, 6-stupňová převodovka s krátkými rychlostmi, výkon i točivý moment je využitelný kdykoliv, v případě ekojízdy a nutného předjíždění se nemusí stále podřazovat, ideál kolem 2 tisíc otáček, ale jede až do aleluja. Dálnice bez velkého stresu, jak prázdné, tak plně obsazené auto. Je znát "přebytek" výkonu. Spotřeba po celou dobu testu 5.8 L/100 km (včetně malé zkoušky sprintu), nebyl problém jet pod 5.5 L/100 km, což u nezajetého auta slibuje pokles také k hodnotám začínajícím 4 (nyní zimní 17 pneu). Následně jsme hledali možnosti koupě. 1.0 mpi. Nejsou v požadované výbavě k dispozici, takže by muselo jít o nové auto, při upravené konfiguraci, vzhledem k návykovým fičurám (kessy, MF volant, Bolero, vyhřívané sedačky, senzory) by katalogová cena byla cca. 420.000, sleva na úvěr a sleva od prodejce by se cca. rovnala ceně zástavby LPG, takže počítejme cca. 420.000,-Kč. Cena předváděcí, případně roční referentské fábie 1.2 TSI v odpovídající výbavě se pohybuje od 320.000,-Kč (100.000,-Kč úspora) ano sice není nová, ale auto s relativně dlouhou zárukou a než propálím 100.000 v benzínu, tak to bude pár let trvat. samozřejmě brát trumf combi v tmavě modré s tažným za 290.000,-Kč tak by to bylo asi dilema, ale s naší konfigurací jsme došli k jinému názoru.
Leden 8, 20178 r zajímavá recenze Miro, takže suma sumárum, pro mě, jako přibližovadlo do práce v obsazenosti 2--4 lidi, stejně bez nějakých možností závodění vzhledem k absenci úseků pro předjíždění a hustotě dopravy na státovce, to bude ve spojení s LPG ježdění za velmi solidní peníz
Leden 8, 20178 r Já si myslím, že úplně v pohodě. Proti Anděle nemá ten "kopanec" nad 3 tisíci, ale jinak na přesun do práce, z práce postačující. Mě by to relativně stačilo taky, ale souhlasím s tím jak psal dušan.k. Jako druhé auto do rodiny, pro manželku na nákupy, do 50 km do práce pohoda, kdy člověk oželí výbavu a má to opravdu jako přesunovadlo za co nejmíň peněz. Jelikož ale já potřebuju "rodinný povoz" na všechno, tak je pro mě 1.0 mpi nedostačující a držet 2 auta - octu s 230tkm a novou fábii, je pro mě v současné době nesmysl. Manželka dělá u nás ve městě - chodí pěšky, kvůli autu nebude letos pravděpodobně mořská dovolená, v případě dětí nejen letos, takže nájezd mi klesne na scestných cca. 12-15tkm, kdy se mi neoplatí ani LPG :D. Proto na nějaký čas opustím tuto stáj a dám LPG vale. Vzhledem k drbům o plošných změnách přístupu k měření emisí a spotřeby se stejně časem zjistí, že downsize je nesmysl a já třeba za 7-10 let koupím nové 2 litrové MPI pro 7 lidí :D:D, případně malé elektrické cukadlo do práce, ale to jsou jen vize....
Leden 8, 20178 r Mirku zajímavá uvaha,ale nemůžeš srovnávat cenu nové Fábii mpi proti jeté Fábii tsi. U nového tsi by jses dostal na cenu ještě o něco vyšší,a je pravda že to bych už za Fábii nedal.Každopádně tsi proti mpi je 100 a 1.U mě se to rozhodne asi během 14 dnu jestli Fabku berem,ale mám jasně stanovené pravidla.Krátká fábia s klimou a centrálem za co nejmín peněz.Ještě jsem zvažoval,jestli radsi nedám manželce mou 3.5 letou Fábii combi 1.4mpi a předělám ji to na plyn,a já si koupím novou combi s tsi a na plyn taky kašlu,ale nějak se mi s Fábii nechce loučit.
Leden 9, 20178 r no popravde receno nikomu vyber noveho vozu nezavidim, protoze v pripade nutnosti predelat auto na LPG neni kde brat.. mozna bych volil rocni vozy a 1.2 Tsi, ktere slibuje spotrebu +-6l BA.. ja vcera bral LPG, najeto 460km a dotankoval jsem 33litru plynu+ kdyz jeste vemu spotrebu BA, ktera je v zime vyssi, tak se mi s moji fabkou bude jednou hodne, hodne tezce loucit.. protoze uz lepsi auto s pomerem uzitna hodnota x naklady na provoz nikdy nekoupim.. no, ale z te lepsi stranky.. dneska jsem zaukoloval kamarada, ktery jel do Lidlu, aby mi koupil zarovky, H4 2ks , slib +50 procent svitivost za 149 korun.. tak jsem vzal hned 2 krabicky a uvidime..
Leden 9, 20178 r před 5 hodinami, JirkaBrno napsal: no popravde receno nikomu vyber noveho vozu nezavidim, protoze v pripade nutnosti predelat auto na LPG neni kde brat. tak se mi s moji fabkou bude jednou hodne, hodne tezce loucit.. protoze uz lepsi auto s pomerem uzitna hodnota x naklady na provoz nikdy nekoupim.. To s tebou musím teda souhlasit ,kdo chce LPG tak bude mít za chvíly docela smůlu co vybrat. Od r. 2020 bude Euro 7 a to budou mít problém to plnit diesely a benzín asi jenom s turbem, vypadá taky asi s filtrem pevných částic.Auta budou zase složitější a už to nebude tak na výdrž motoru, ale na emise.A co nás čeká dál to ani nechci vědět. V 8. 1. 2017 at 14:32, mirek2007 napsal: 1.2 TSI 81kw - (nezajetý motor cca. 720 km, já ujel cca. 200 km) motor je hodně příjemný, má dieselovou charakteristiku, použitelný od cca. 1700 otáček, tichý, bez nepříjemného hluku, 6-stupňová převodovka s krátkými rychlostmi, výkon i točivý moment je využitelný kdykoliv, v případě ekojízdy a nutného předjíždění se nemusí stále podřazovat, ideál kolem 2 tisíc otáček, ale jede až do aleluja. Dálnice bez velkého stresu, jak prázdné, tak plně obsazené auto. Je znát "přebytek" výkonu. Spotřeba po celou dobu testu 5.8 L/100 km (včetně malé zkoušky sprintu), nebyl problém jet pod 5.5 L/100 km, což u nezajetého auta slibuje pokles také k hodnotám začínajícím 4 (nyní zimní 17 pneu). Já jsem najezdil s tímhle motorem skoro 1 000km ,ale v Rapidu Spaceback.Musím říci, že jsem byl velmi překvapen jak to pěkně jede ve všech režimech.Hodně brzo ohřátý na provozní teplotu zátah na 1,2 oproti Htp se nedá srovnat do kopce pořád měla rezervu i na 6 st.Na dálnici to točilo při 130 myslím 2600ot.Dá se s tím jezdit jako s naftou a spotřeba do 6l.Já měl taky 5,8l/100 a to jsem najel víc jak 70% po dálnici a za celou dobu jsem auto vůbec nešetřil žádná ekojízda tak jak jsem zvyklý. Jediné co mě tedy nejvíc vadilo je start stop systém.Docela by mě zajímalo ,co na to bude říkat turbo hlavně v létě.A jak to dlouho vydrží.
Leden 10, 20178 r start-stop bych rekl ze nejaky koumes dokaze vypnout... je to jen otazka software..
Leden 13, 20178 r Tak Fabie nakonec bude.Už je obědnaná,ale převzeti bude nejspíš po velikonocích.Bude to 1.0 44kw.Už jsem se díval na ceny montáže tak za ty leta to opět slevnilo.Aspon u BRC.V roce 2008 chtěli u nás 33tis a ted už 26.Karel to má myslím za 26500 v nějaké akci jestli se nepletu.Kamarád mi nabízí Staga za 20 tis,ale do toho se mi moc nechce.Montáž bych chtěl zmáknout hned na jaře,ale nemám moc času,tak nevím jestli to stihnu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.