Listopad 6, 20213 r Některé čerpací stanice to mají fakt na háku pořád svých 17-18 kč litr,ale musím říct že třeba Tank Ono Studénka včera Lpg 12,90 litr,což už jsem dlouho neviděl.
Listopad 6, 20213 r Min týden jsem na tank-ono bral za 15,50. Ale zítra jedu na školu smyku do Vysokého Mýta, tak mrknu a asi i dotankuji tam
Listopad 7, 20213 r Leze to postupně dolů, už i Robin ve slatine šel na 15.50. Cng 29.90. O to horší to bude v lednu, kdy to zase bude za plnou palbu
Listopad 10, 20213 r V 6. 11. 2021 na 19:58, Malta napsal: Min týden jsem na tank-ono bral za 15,50. Ale zítra jedu na školu smyku do Vysokého Mýta, tak mrknu a asi i dotankuji tam kdo nesleduje přímo moje vlákno, tak zde jsou nějaká videa z polygonu https://forum.skodahome.cz/topic/140884-maltova-modrá-bája-10mpi-v-kombajnu-a-elpégéčku/?do=findComment&comment=2551213
Prosinec 23, 20213 r Taktéž klidné svátky a hodně pevného zdraví do nového roku a ať už se ten svět vrátí tak nějak do normálu a auty vždy kolečkama dolů
Prosinec 23, 20213 r Tak me postihla závada, žena volá, že auto se zastavilo a ne startuje. Ozvala se prý divná rána a smyrec.
Prosinec 23, 20213 r Bohužel musím to psát na etapy. Blbne mi mobil. No přijel jsem tam, oba řemeny ok napnute , po výměně mám 30t km. Při startování se ale točí jen delší řemen, ten kratší, co pohání váčky stojí na místě. Takže pokud se něco rozbilo, tak něco v motoru vevnitř, venku je vše ok. Ale hlavně je úplně vybita baterka, teď to nabijm a uvidím zítra.. Přemýšlím co se tam mohlo rozbít, že se netočí ty dvě menší kola a točí se jen ten delší řemen Upraveno Prosinec 23, 20213 r od JirkaBrno
Prosinec 23, 20213 r Točí se velké kolo a rozvod celý. Malé dvě kolečka stojí na místě.. Řemeny ok.. Tvl co se tam mohlo stát))) To velké kolo je s tím malým kolem (levá část fotky) spojeno natvrdo, nevíte někdo?
Prosinec 23, 20213 r Ne nemám nic. Jen by mě zajímalo proč se to kolecko maly netočí, když se velký točí
Prosinec 23, 20213 r Jestli jsi startoval a zkoušel to a vačky se netočí počítej s největší pravděpodobností budou ventily ohlé. Za mě nestartovat zkontrolovat nastavení rozvodů, jestli se netočí to menší ozubené kolo za tím větším tak sundat rozvody a podívat se co se stalo. Jestli se tam poškodilo uchycení k hřídely. Taky jestli by byla malá inspekční kamera tak dat ven svíčky a podívat se dovnitř jestli nejsou otiskle ventily na pístech.
Prosinec 23, 20213 r Tohle je vackove kolo které pohání velký a malý remen. Velké kolo se točí, malé ne, tudíž předpokládám, že tam se to vše stalo, oba řemeny jsou napnute, motor při startování točí větším kolem, ale ty malé dvě kola od Vacek stojí. Tedy to bude asi příčina. Jestli jsou ventily ohle nevím. Musím to zavést na servis ať to rozhodí a mrkne na to. Jinak motor cggb stojí cca 9-15000 takže pokud bude tento ko, dám jinej, přece jen, 275000 je už dost))
Prosinec 23, 20213 r Podle obrázku to vypadá jako by tam bylo k tomu většímu přinýtované ,tak potom to už dává smysl proč to tak je. Počítej ohlé ventily ,potkané jako by ti prasknul rozvoďák.
Prosinec 24, 20213 r Jak říkám, ještě budu šťukat po mé jedničkové haťapce, 400t km s origo rozvody a jak mi hlásila mladá před 14 dny, stále jezdí. Myslím si to samé co @GOLF10jen jsem ti to tu nechtěl psát a strašit tě dopředu
Prosinec 24, 20213 r JiMně to nestrasi, to auto si na sebe v plynu vydělalo a pokud do něho vrazim 20t,je to pořád v pohodě. Jen mě sere, že se nikde nedoporučuje to kolo vyměnit preventivne při rozvodech. Všude pišou jen rozvody, ale o preventivní výměně vackoveho kola nic. Už jsem se díval po inzerátech, funkční motor 8-12000,pokud bude tento ko, tak prostě vyměním celý motor. Nemá cenu spekulovat, dokud to nebude na dílně, tak nikdo neví co je uvnitr Jo 1.2htp má jinak řešený rozvody, tam se ale můžou vysrat zase jiný věci..
Prosinec 24, 20213 r No na haťapce rozvody taky skákaly hlavně na silnějších verzích jako byla ta moje
Prosinec 24, 20213 r To spíš vypadá na únavu materiálu, taky ke konci šetřily kde se dalo,mě vydržela vodní pumpa pouze 50 tisíc, co začala téct. Mám tady u nás jednoho s Fabií 1 stejný motor akorát starší typ motoru najeto skoro 400 tisíc motor šlape jako hodinky ,mezi výměnami není potřeba dolévat ,pouze běžná údržba. A auto bylo než to koupil firemní s více jak 350 tisíci km. Rozvody mezi 1,4 a 1,2 jsou skoro stejně dělané taky 2 vačky pouze jiný systém napínání ,řemen a řetěz. U 1,4 navíc malý řemen navíc a vodní pumpa na rozvodech u 1,2 bokem mimo rozvody. Tam moc není ,co vymyslet. Taky to znám mě se to stalo u mé bývalé HTP. Stálo mě to navíc repase hlavy asi 3200kc ,těsnění pod hlavou,výfukových svodů nový šrouby hlavy. Rozvody jsem chtěl dělat akorát se mi to stalo dřív než jsem je stačil vyměnit. Co si vzpominam tak něco přes 7000 Kč mě to stálo. Práci jsme si dělaly samy. Je to blbý, co se ti stalo akorát při koupi druhého motoru nemáš jistotu, co koupíš . Taky jsem chtěl koupit druhý ,ale bylo mi to důrazně nedoporučeno. Raději opravit stávající, když byl v docela dobré kondici. Taky je to o ceně, změřit tlaky na motoru, co bys tam chtěl dát bez toho bych do toho nešel.
Prosinec 24, 20213 r Tak update, dnes jsem byl v garáži, na malém řemenu jsou vylamane zuby, tzn vackove kolo se normálně točí, velké i malé, ale jede to přes holý malý řemen, tzn stojí ta druhá polovina vačkového hřídele, kterou pohání malý řemen. tuším, že to sou výfukové ventily? Už jsem to nestartoval, vycházel jsem ze včerejška, když jsem to jen tak narychlo zkusil. Takze to není prasklym kolem, ale remenem, který je asi nekvalitní, přitom to má max 35t a měla by to být značková sada rozvodu. No nic no, uvidíme v lednu. Mohlo se to samozřejmě vymlatit při pokusu nastartovat, ale předpokládám, že vackove kola se točí a když neměl rizvodak zuby, tak se to prostě seklo a bylo finito a teď je na menším vackovy kole vybrouseny rizvodak, proto to stojí. Jiný motor je i se zárukou z gavarky, je jich na bazosi několik, pokud bude oprava v řádech desítek tisíc, půjdu asi do jiného motoru, za 12000 je motor s najezdem 60t km. Upraveno Prosinec 24, 20213 r od JirkaBrno
Prosinec 24, 20213 r Tak záhada vyřešena, to máme u nás v práci skoro na denním pořádku. Na našich výrobních strojich máme ,co jsem jednou počítal tak min 25 takových řemenů možná víc. Od malých do dlaně tak velkých přes jak více 1m a širokych kolem 10 cm . Taky to vyměňujeme, buď prasknou nebo se vylámou zuby. Jenom tak ,co to bylo za výrobce.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.