Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Nevím, musím se podivat do servisky, minule jsem bral contitechy plus nějakou pumpu v sadě, ta začala při 70t téct, teď sem bral snad skf sadu, ale nevím, nebyl to žádný no name. 

Dával je tam mechos v červnu 2020. Ale říkal mi, že se mu to stalo už taky, že se mu to skublo, bohužel si na nikom nic nevezmeš.

Tak uvidím, docela mě to štve, už jsem si párkrát říkal, že se na ty rozvody mrknu, ale vždycky sem se na to vyprdl 

No uvidíme, co bude vše ko.. 

Motor byl na svých 275t km v dobrém stavu, nebral olej, nic, jel jak z praku, tak uvidíme, jestli půjde ještě zachránit. 

Rozvody jsou kupované v 7.2020 a jsou to skf 01121-2.

Montoval je borec, co dělá roky serviska ve skodovce. 

Docela jsem teď nasraný a zajímalo by mě, co v tom motoru bylo špatně, že to ohoblovalo zuby a kouslo se to. Měly tak 30t max najeto 

• 3 týdny později...

Myslím, že když se Jirka neozývá, má starostí nad hlavu, snad to nevzdá a neshodí to někam do rokle :-)

Cau. Na motoru jsou potkany vyfukovy ventily, buď díky nekvalitnímu malému  řemenu, který měl jen cca 40t km, set skf, nebo se to prostě kouslo a ohoblovalo zuby na malém řemenu pohonu vaček, jak se sací vacka točila s velkým remenem od klikovky. 

Nicméně mám jiný motor s údajným najezdem 148000km,kde je už rozvodak vyměněny, takže ten dělat nemusím a celý motor, který je nastrojeny, se spojkou atd mě stal 8000, bude příští týden mechanik měnit. 

Původni motor s najezdem 265000km nemá cenu opravovat. Prý je jednodušší vyměnit celý motor, než skládat potkany. Teda jestli to je potkany nevím, ale předpokládám, že jo. 

Budu jen doufat, že nový starý motor bude ok. 

Ted jezdím otcovku fabkou na lpg, takže pohoda, 

Pouceni pro příště 

Koupit originál rozvody škoda, vw za 6000 a nešetrit na nepravem místě.

No a jen tak mimo, všimli jste si jak skočila cena cng po ukončení výjimky DPH? Z 29.90 na 35.90, kdežto u nás lpg porad za 15.90.

Nebo alespoň prvovyrobu contitech, ale tu jsem mel před skf a odešla mi po 80t km vodní pumpa, tak říkám, zkusim skf, ty jsou taky kvalitní no a prd... Takže příště radši originál a je to bez starostí, i když za 2x víc peněz. Na rozvodech se asi šetřit nevyplatí. 

Upraveno od JirkaBrno

CNG je kaput. Psal jsem to tu zavčas. Řekl bych, že mi to vyšlo velmi dobře. Škoda, že jsem se tím sám neřídil a jedno auto na CNG jsem si nechal 🙂 kdo čeká nějaký pokles cen, tak ani omylem. 

No provozní náklady se pomalu blíží nafte.. 

35.90 je docela raketa, nevím, jak to stojí jinde,jezdim denně kolem cerpacky Avia v Brně a tam mají takovou cenu. 

Potěšilo mě lpg, že stojí pořád stejně, 15.90 je při dnešních cenách benzínu pěkná cena. 

Já beru v okolí od 35,9Kč do 38,9Kč ale viděl jsem i 30Kč(asi nestihli přecenit) a taky 44Kč. LPG po skončení snížení daně prakticky všude skokově podražilo o 2 až 3 kačky. Jedna čerpačka, konkrétně v Žarošicích, taky zůstala u 15,9Kč. Považuji to za dočasný exces. Ale buď jak buď, tak kdo má dnes možnost jezdit na LPG, tak to jednoznačně vyhrál.

tak tak, byť se slabým motorem, držím se toho zuby nehty ;)

jinak Jirko, ať staronový motor slouží bez problémů 👍

Děkuji malto, uvidíme příští tyden jak to přehodi.. No v nejhorším udělám ze dvou jeden.. Uvidime. 

V Brně beru lpg na Robin oilu, nevím jak to, ale drží 15.90, přitom jsou nejdražší benzinka v okolí. 

Rajhrad 16.90 a blucina 15.99, takze za mě víc než dobrý. 

Mně by třeba stačil i Duster s tím litrem na LPG. Ale vývoj je tak nejistý, že se mi vůbec nechce kupovat žádné auto. Koupím a zítra si v EU někdo vzpomene na LPG, že je to potřeba pořádně zdanit nebo rovnou zakázat.

Lpg je ekologické palivo, čistší než benzín a nafta, tudíž tohoto bych se nebál. Cenově je to pořád skvělá volba zvlášť při vysokem ročním nájezdu 

Dnes jsem se bavil s kamarádem, bere v Brně cng 37.90, 1km ho vyjde 1.60 Kč.. 

No a jestli jste si všimli kauzy rohlík, kde strouhli peníze kuryrum, tak vše to má za důvod právě skokové zdražení cng, kdy cng zdrazil o 5-8 korun na kilo. Při počtu aut, které má rohlík na cng je to hodně velká díra do rozpočtu.. 

1.60 Kč? Jezdí pod 4 kg? Co má za auto? Já beru v průměru taky za těch 38 Kč a když si k tomu přičtu ještě pár deci na benzín po tankování a když to zrovna nevyjde na pumpu, tak někde kolem 1.9 Kč/km a to nepočítám zajížďky na pumpu a vyšší servisní náklady. 1.4 TSI hodně defenzivně. Ekonomicky je CNG jen těžko obhajitelné. Myslím si, že už ani nebudou provozovatelé čerpaček investovat.

Upraveno od guam

Má Octavii 1.4 tsi na cng. Říkal, že když to auto před 6 lety kupoval, stalo cng 24 korun, dnes 38 a spotřebu má přes ty 4 kila, jezdí pořád město. A jak tak vidím, ceny zemního plynu dolů asi moc nepůjdou... 

Tyhle zázračně nízké spotřeby jsem nikdy nepochopil. Mně to po Brně žere kolem 6 kg a to přinejlepším. 

On jezdí po Brně v přepočtu za 5 litrů benzínu... Holt kdo umí, umí. Nebo...

A jasně, že dolů nepůjdou. Psal jsem tu na to téma úvahy už rok a půl zpět, všechno takovému vývoji bohužel nasvědčovalo. Vyhlídky lepší nejsou, spíše je to daleko horší, než jsem předpokládal. Přidaly se další negativní vlivy, hlavně politické.

CNG zbyl jen faktor ekologie a to, že motor se při provozu na plyn méně zasírá karbonem. Dokud CNG bude kde tankovat a vyjde aspoň stejně draze nebo jen lehce dráž než BA, tak budu preferovat plyn. Mám rád, že to nastartuji a nesmrdí, ani studený.

Tak auto odtazeno k mekánikovi, tak děj se vůle Boží... 

Tak hotovo, motor prehozeny, sání prehozeny ze starého motoru kvůli lpg, nový olej. 

Kdo chce může si tipnout cenu..)) 

IMG_20220120_164001.jpg

Řemen skf na původním motoru.. Stáří rok a půl, nájezd cca 35000

IMG_20220120_170540.jpg

Upraveno od JirkaBrno

Mechoš ti přehodil motor dozadu ala 1000MB a 100-125 jo😉

Jojo mam teď dva motory)) 

Ne to je původní motor, vidíš, shozeny sáni jak ho prehazoval na nový motor 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.