Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

8 tis. motor, 5 tis. ostatní materiál, 5 tis. práce. Všehovšudy 20 tisíc i s plnou nádrží LPG :-)

jj, těch 5 litrů jsem myslel práce akorát, to ostatní jsem nevěděl, co všechno je potřeba. A jak to jede?

Motor 8000 Kč od borca z Brna, no haluz. 

Výměna motoru 5000kc,musel měnit i celé sání kvůli lpg ze starého motoru. 

Výměna oleje 1080 Kč včetně filtru. 

0.7 l jedermeister sousedovi za odtah z Brna a do servisu 

0.5l rumu kámošovi za odvoz motoru z Brna ke mně do garáže 

Rozvody jsou menene, nevím kdy, ale jsou tam dělané značky,takže je někdo měnil někdy, řemen je Made in germany, vypadá dobře, takže tam rozvody zatím nechám. 

Motor má mit 146000km najeto. 

Jede to dobře, jak původní motor. 

Co mne trošku vadí je, že spojka zabírá úplně dole, tak uvidíme, jestli si to sedne, nebo to při další výměně oleje nechám sestelovat, pokud to půjde. 

Kamarád měl to samé, dal za opravu motoru 28000, komplet celé go  hlavy, srovnání, těsnění, náplně... 

Jako bonus mi zbyl celý starý motor, vstriky, cívky, klapka, sání, atd.. Tak uvidím, co s tím.. 

Upraveno od JirkaBrno

myslím, že ta spojka si sedne. Měl jsem něco podobného, když nám na roomovi měnili dvojložisko na převodovce, taky to zabíralo úplně z prdele, dole, skoro se s tím nedalo jezdit a po x kilometrech ježdění se to vrátilo do normálu

Dnes jsem se díval na motor a poškození je fatální, vypadá to, že jsou všechny výfukové ventily ohnute. 

IMG_20220123_153109.thumb.jpg.05d0efc08d51ce2ad2619c9925324d6f.jpgScreenshot_2022-01-23-15-45-33-188_com_miui.gallery.thumb.jpg.c88d9b89fe27d7b0164c2256e758b006.jpg

Tak po ujetí 300 km si spojka pěkně sedla, vodu to nežere, olej snad taky ne, ale to se uvidí až později. Tak můžu konstatovat, že to dopadlo ještě dobře.. 

Začal jsem rozdelavam motor, tak vypadá to tak.. 

received_491085702538119.jpeg

IMG_20220129_172628.jpg

IMG_20220129_172614.jpg

IMG_20220129_172145.jpg

IMG_20220129_172553.jpg

Poslední série fotek, plus saci ventily po 263000km.. 

Výfukové nemůžu vydelat

IMG_20220130_133602.jpg

IMG_20220130_133821.jpg

IMG_20220130_140138.jpg

Fotky který nechce nikdo, kdo má rád svý auto vidět, leda tak u souseda :-)

Za vše může nekvalitni řemen vacek od firmy skf

Kamarád měl to samé, oprava stávajícího  motoru 28000 včetně náplní. Mě to vyšlo na 14000.. 

Včera mi mechanik říkal, že spodek motoru je nepoužitelný, poškození pístů je fatální. Motor půjde na vrakac. Použitelná je sací vačka a spojka, to je vše 

Tak.. Snad ne.)) 

Podle fotek nevidim jak jsou na to ty písty. Jestli nejsou prasklé a není poškozeno honování válců  tak nevidím problém ,co by bylo špatně.

Mě se stalo kdysi u mé HTP ,že se mi stalo to stejné. Dělaly jsme to doma ,mám v rodině mechanika, co dělal v Škodě a  ve škodovce se nic se spodkem motoru nic nedělalo. Pouze tam byly otisky v pístech nic víc. Tak se udělala GO hlavy a poskládalo vše zase zpátky.  A motor zase jezdil jak o život.

Go hlavy 3200kč v tom bylo 6ks nových ventilů.

Celé mě to přišlo i s novými rozvody na cca 7000kč.

No já bych měl rozpočet 

-oprava hlavy cca 8000 včetně srovnání, tlakové zkoušky.. 

-rozvody cca 4-5000

Vačková hřídel výfukových ventilů, práce, náplně, těsnění. . Dle mechanika celkem 20-30 tisic podle výrobce dílů s tím, že mi nezaručí, že písty a ojnice budou ok. Pod to se prostě nikdo nepodepíše, je to buď hop nebo trop. 

Písty mají poškozenou vrchní plochu o ventily, těžko říct, jestli by šly použít, nevím. Podle mechanika ne. Nebo jo, ale bez žádné záruky,že to bude ok. 

Kamarád měl to samé, opravoval potkany motor, brusirna moravský Krumlov, cena 28000 se vším, dělaly hlavu, rozvody, náplně. Rok záruka. Na spodek motoru nesahali. 

Já mechanika v rodině nemám, takze za pivo a párek mne to nikdo neudělá. Výměna motoru stala 6100 s olejem a filtrem, jinak se použilo vše původní,motor stál 8000.. Podle mě nejlepší varianta v danou chvíli. 

Kapitola motor je tímto uzavřena 

IMG_20220209_095930.jpg

Jojo.. Jsem rád, že sem se toho zbavil

Já jenom psal jak to praktikovaly v servise a to autorizáku.

Samozřejmě bych to udělal nyní asi taky tak. Akorát bych motor nerozdělával a prodal na díly. 

Viděl jsem toho už hodně hlavně u aut ,co sem vozí kšeftaci s auty. Brácha je jim dává dohromady, když je to něco většího s čím si sami neporadí. To by jste se divily, co se praktikuje ,aby je to moc nestálo.

1.4 16v není žádný motor, o který je větší zajem

Mám ještě na bazosi inzerát, že prodám levně díly z motoru, ozval se jeden člověk, co chtěl sítko oleje. 

Ten motor byl dost zničený a oprava se prostě nevyplatí. A díly, jaký chceš z toho použít.. Vršek byl kaput kromě vačky sání, go hlavy tě vyjde jak celý funkční motor a spodek.. Těžko říct, písty byly domlacený od ventilů.. Motor měl 263000km,to nikdo nechce. 

O plasty, vstřikovače atd nikdo zájem nemá.. 

Třeba ho v remetu pretavi v kancelářskou židli.. 

Prosím presunuť ako to sem nepatri.

Rapidka LPG filter po 10tis. km.  Stale na tej jednej pumpe tankujem. 

CIMG0443.JPG

CIMG0444.JPG

Tak to je celkem masakr po 10 tis.

Ma vyhodu že je kusok od domu, naťukam si sam množstvo a sam si tankujem.  

Vraj Tomegas ak sa nemylim.

Možno aj trochu tym že to skoršie prepinam na plyn ako je nastavene na 30 stupnov.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.